✿♥ Bersama Selamanya♥✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

✿♥ Jom Join Blog Niey ♥✿

** Disebalik nama Farisha Arianna **

Nama yang sepatutnya yang aku pilih ialah Farisha Arianna...but dalam buku sebutannya "Farisa Arina'' yang bermaksud ~~~ Farisha Arianna = Pengemudi mahir.

Tapi sebutannyer x berapa sedap...so terciptalah Farisha Arianna...n name Icha pown gabungan dari nama mama Icha, Farahanna n Ahmad Rizal...

F = Farahanna nama mama
A = Ahmad Rizal nama papa
R = Rajin
I = Icha panggilan keluarga
S = Solehah, InsyaAllah
H = Honest in Life
A = Anak yang taat pada mama dan papa, InsyaAllah....

ARIANNA = gabungan nama dari
A R I = Ahmad Rizal
A N N A = Farahanna
**** kU syUKurI aTAs niKMatmu YA ALLAh kEraNa seTIaP impiAnku untUK hidUP berSama orANg yaNG amAT kucinTA terMAkbuL juA..kiNi hidUPku LebIH leNGkap keRanA dIKurNiaKAn peRmaTA haTI kaMI yaNg kaMI imPikaN..dAn seMOga BuaH CintA kAmi niey DapAt memBAhaGIaKan kaMi...dAn SemOGa kaSIh sAYAng yaNG kAmI biNA inI aKAn kEkaL hIngGa aKHir HayAT kamI****

AMIN YA ROBALALAMIN

Monday, September 28, 2009

"ni gambar2 hari raya"..

abah bersama cucu kesayangan...


abah dan mamaku tersayang....
mama farisha, icha dan hubby...
cute x mama farisha dan Icha...hehehehe
happeningnyer...

akak n her hubby n putri...

ni adik aku...mawar n ujang...post like model...don't jelez ok...
...
tema warna baju raya we'oll tahun niey...hijau...rase meriah sangat..sebab all family aku pakai tema warna yang same...

"seronok berposing di pagi raye"

dah lama gak aku x create post tuk di bace oleh blogger2 aku...ade ker nak bace cite aku yang x sehebat cite kat TV 2???...oppss...
...
di kesempatan ini...aku nakl wish..
....
"Selamat Hari Raya Aidilfitri"
...
rase hepy sangat raya kat kampung mama..kat Johor...biasalah pagi2 raya kat kampung mama...bangun pagi...mandi sunat hari raya aidilfitri....siap2...n then pokcik2 aku,adik2 sepupu lelaki gi solat sunat hari raya...pas solat jerk...time yang ditunggu oleh aku adelah saat bermaaf-maafan..wah...drama air mata sudah bermula....wah2...kalah cite hindustan...kesedehan berlaku di saat ini...aku terharu bukan sebab rasa bersalah di hati niey...tapi bile tengok makcik2 aku nangis...ish..terasa buruk sangat perangai ini...tapi aku mula rasa bersalah n ikhlas menangis bile time aku bermaaf2an dengan atuk n yayi aku...mama n abah ape lagi...meleleh air mata aku...yelah...diri ini banyak melakukan kesilapan...tapi alhamdullilah...sepanjang kat kampung...Icha x banyak ragam..n x banyak masalah..tengah sebiok2 bersalam2an n bermaaf2an...Icha leh tersengguk2 tido...x pasan plak aku...
.. n then pas bermaaf2an plak..
..
time 2 collect duit raya tuk Icha...
..nilah time yang aku tunggu2...
..kumpul duit tuk Icha..
...aku n kakak ngalahkan budak2...yelah...Icha n Putri tengah tido...aku ngan kakak yang beratur terima duit raya...rasa macam kembali di alam kanak2...
...pas collect duit raya...
...
...posing ler...ape lagi...

Friday, September 18, 2009

wargh....ngantoknyer....

rehat ri niey aku tido....ni pown baru bangun...tido atas kusi kat ofis...hilang gak ngantok aku niey...skang pala rase berat jerk....wakakakaka....nak cakap kuat tido x jugak...entahlah...nilah sindrom2 ibu pas beranak...hihihihihi....kat ofis lak....manusia makin berkurangan...gara2 hari raya punya pasal....so hari niey adelah hari paling membusankan...mud raye lah katekan...pala otak ingat nak lik umah n ingat Icha jerk...

"Selamat Hari Raya Aidilfitri"

to my fwen...Selamat Hari Raya Aidilfitri...Maaf Zahir Batin...andai ada terkasar bahasa...harap dimaafkan....semoga kedatangan Bulan Syawal niey...dapat merapatkan silaturahim antara kita...halalkan makan minum ku sepanjang perkenalan kita...ish..ish...syahdu syahdan lak aku niey...
...
to my lovely hubby : b, segala kata yang mengguris hati B...setiap perbuatan sayang pada B andai membuatkan hati b terluka...sayang mintak maaf dan ampun dari hujung rambut ke hujung kaki....halalkan makan minum sayang selama sayang mengenali b...dan semoga cinta kita akan kekal ke akhir hayat...
....
...
to my mama n abah : halalkan makan minum angah selama angah hidup di dunia ini..
...
...
to my Older sister n my youngest sister : angah mintak maaf andai pernah menyakitkan hati korang....kalu ade hutang tu halalkan ler...heheheehehe
...
...
to my lovely brother : Selamat Hari raya...duit raya korang tahun niey kurang siket...hehehehehe..jangan mare...raya haji bagi lagi
...
...
and to all my followers : Selamat Hari Raya Aidilfitri...

Mak mertuaku @ MIL

semalam b kirim kawan hubby kueh2 raya tuk MIL aku kat Kelantan...aku x dapat nak bagi ape2 tuk MIL ku yang tersayang...rase cam x sedap hati lak x bagi ape2...aku ade gak wat kueh siput siket....n then mama wat tumpi @ tempeyek n kerepek pisang....leh gak kirim siket2...aku nak gak belikan MIL aku jubah raya...tapi x sempat nak gi mane2...lagipown rase cam malas jerk nak berjalan skang niey....InsyaAllah raya haji nanti aku nak liK...

:::Last day keje di Bulan puasa:::

hari niey last keje di bulan pose....n then lagi 2 hari kite sebagai umat islam menyambut kedatangan hari raya...wah..wah..wah...kekadang rasa rindu gak suasana keje waktu bulan pose...tapi biasalah..as a wife n mama...aku terase capek siket di bulan pose niey....dengan anak lagi,kemas umah lagi...nasib baeklah bulan pose niey..aku kureng masak...yelah...balik keje jerk penat...dengan farisha yang jenis x leh tinggal sorang2 kat ruang tamu...so beli jerk...tu pown ala kadar jerk beli..

Thursday, September 17, 2009

Icha belajar meniarap.......



bile tengok gambar icha macam niey...wat aku rase nak cubit jerk pipinya yang tembam...dengan rambut yang tebal...wat lain sangat muke icha...skang Icha dah pandai nak meniarap....ni gambar kandid icha...


::::::::::sok lik kampungku.......JOHOR:::::::::::::

dah lame aku x update blog aku niey....erm...sok last aku keje....n then malam lik kampungku...kat Johor...ooo...ooo..balik kampung...x sabo rasenyer....nafsu lik kampung membuak2...n x sabo nak raye...cos tahun niey aku raye ngan Icha aku...oh...x sabonyer....hubby n Icha...2 orang paling bermakna dalam hidup aku...n then ngan mama abah.kakak sekuarga n adik2....wah..wah... terasa syoknya raya....yang paling aku x sabo sekali kalu raye..malam raye kat umah yayi n atuk aku...malam2 wat ketupat...jangan ingat aku x reti wat ketupat...aku reti tau...heheehehehe...cam riak jerk...baju icha pown dah siap...mama jahitkan...teramatlah comel bile Icha pakai baju kurung...hubby punya baju x beli...pakai yang 3 tahun lepas punya...nasiblah muat...so tema kaler baju raya tahun nie...HIJAU...warna tu yang aku pilih...rase syok kalu semua family pakai baju warna hijau...baju raya aku import from kelantan...so x sabo nak beraya dengan baju baru...

Wednesday, September 09, 2009

miss my blog...


rindu tol aku kat blog aku niey...nak kiss siket lah...muuuuuuaaaaah.....muaaaahh....rindunyer...dah lama aku x create stori about myself n my family.....k lah...hari jumaaqt lepas aku lik kelantan...waaaa....sonok...dah lama x lik kelantan...tapi biasalah kalu time2 pose niey...my mother in law (MIL) sebok meniaga kat bazar ramadhan....ayam percik....paling sedap...laku lak tu...dari aku sampai kg sampailah nak gerak ke KL...aku melantak ayam percik...sedap punya pasal...lauk lain dah x pandang....k..k...lik pada awal cite...lik ke kelantan pown x rancang...ingat nak lik pas raya nanti...cos budget kureng...tapi balik gak...bab dah lama x lik kelantan...pas raya nanti x tahu bile lagi nak balik...on the way kat kelantan, farisha sik tido jerk...Alhamdullilah...farisha x meragam...n then sampai kat umah mak mertua aku lak...farisha tengok keliling umah...yelah...x pernah sampai lagi ke umah mak mertua aku...so lain kot bagi die...last aku lik kelantan raya taun lepas...lame gile tu.......

 

blogger templates | Make Money Online