✿♥ Bersama Selamanya♥✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

✿♥ Jom Join Blog Niey ♥✿

** Disebalik nama Farisha Arianna **

Nama yang sepatutnya yang aku pilih ialah Farisha Arianna...but dalam buku sebutannya "Farisa Arina'' yang bermaksud ~~~ Farisha Arianna = Pengemudi mahir.

Tapi sebutannyer x berapa sedap...so terciptalah Farisha Arianna...n name Icha pown gabungan dari nama mama Icha, Farahanna n Ahmad Rizal...

F = Farahanna nama mama
A = Ahmad Rizal nama papa
R = Rajin
I = Icha panggilan keluarga
S = Solehah, InsyaAllah
H = Honest in Life
A = Anak yang taat pada mama dan papa, InsyaAllah....

ARIANNA = gabungan nama dari
A R I = Ahmad Rizal
A N N A = Farahanna
**** kU syUKurI aTAs niKMatmu YA ALLAh kEraNa seTIaP impiAnku untUK hidUP berSama orANg yaNG amAT kucinTA terMAkbuL juA..kiNi hidUPku LebIH leNGkap keRanA dIKurNiaKAn peRmaTA haTI kaMI yaNg kaMI imPikaN..dAn seMOga BuaH CintA kAmi niey DapAt memBAhaGIaKan kaMi...dAn SemOGa kaSIh sAYAng yaNG kAmI biNA inI aKAn kEkaL hIngGa aKHir HayAT kamI****

AMIN YA ROBALALAMIN

Monday, August 31, 2009

"SELAMAT HARI MERDEKA"


"Merdeka...merdeka..merdeka...semangat patriotik lah sangat aku niey...."Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 52 tahun tuk Negara Kita yang tercinta...Alhamdullilah dah 52 tahun negara kita merdeka...aku x countdown pown malam merdeka malam tadi...mana x nya...farisha meragam...n then aku tidokan farisha n aku pown tertido skali...hanyut oleh mimpi yang indah2...hihihihihi...indah ker...lena gile adelah

Thursday, August 27, 2009

"BEAUTIFUL BABY SEARCH CONTEST" Looking for Beautiful Prince n Princess.

ni 1st time aku masuk contest kat blogger aku...Mommy Zara..rasa teruja sebab aku pun ade baby...x tahu nak post gambar farisha yang mane..sebab banyak sangat...tapi gambar2 Farisha banyak yang baring n niarap...n then gambar ni yang terpilih tuk aku masuk contest nie..terpulanglah pada mommy zara nak nilai cam ner...so..sesapa yang berminat nak masuk contest nie..klik kat mommy zara..

ni hadiah2 nya...lawa x???..x teruja ke korang???


1st Prize: 1 printed tshirt(ur bb pic on it) +1 magnetic + 1 keychain + 1Mag baby poster
2nd Prize: 1 Magnetic+ 1 Mag baby Poster+1 keychain
3rd Prize:1 keychain & Mag baby Poster
Mystery gift for number: 9 & 19
syarat2 utk join contest ni:
1. jd follower Mommy_Zara - OK
2. sila add banner di atas pada sidebar..- OK
3. buat special entry utk contest ini dan sertakn sekali satu picture baby uols yg comey! dan satu picture baby bersama mommy atau daddy! kedua2 gambar akan diambil markah.. -OK-
4. sile nyatakan skali nama baby dan umur baby. tips: gambar baby comey dgn aksi bersahaja tp masih mengekalkan kecomelannya mungkin menjadi pilihan juri - OK-
5 sila nyatakan bila gambar diambil. -OK-
6. link kn blog Mommy_Zara . sila tinggalkn comment bila dh siapkn entry k...- OK -
*A.L.E.R.T*semua baby yg manjadi peserta mestilah dr umur....
newborn ------------------------> 3 thn
for those yg single, uolls juga bleh sertai contest ni & syarat menghantar gambar seperti diatas haruslah dipenuhi..
contest bermula dari 11 August 09 hingga 31 August 09
Ni gambar Farisha yang terpilih...


gambar nie masa aku ambik kat umah aku kat prima Damansara..
Nama puteri aku ni Farisha Arianna binti Ahmad Rizal
Umurnya 3 bulan 3 minggu 2 hari lahir pada 5 Mei 2009 hari Selasa

gambar ni pulak Farisha ngan hubby aku...masa nie kat Hospital Kuala Lumpur.debab betul muka Farisha masa nie....
"Cik Penganjur .. Princess Delisha"

Wednesday, August 26, 2009

Al-Fatihah....


sejak sebulan 2 niey...banyak sangat orang yang meninggal...buatkan diriku terasa insaf...tapi aku masih leka..."Ya Allah...kau ampunilah segala dosa-dosa ku yang pernah aku lakukan selama aku hidup di dunia niey"...aku cam sedey gak bile dengar banyak sangat orang meninggal...kekdang terfikir...andai aku gi dulu...cam mane ngan anak aku,hubby,mama abah,adik beradik...kalu aku..aku x sanggup kehilangan orang2 yang aku sayang dan rapat..ni jelah entry aku tuk hari niey...dalam bulan puasa niey...aku berharap segala amal ibadat u'oll akan diterima Allah s.w.t...dan sedekahkan Al-Fatihah buat orang2 yang pergi meninggalkan kita...semoga rohnya dicucuri rahmat...amin...

Monday, August 24, 2009

Juadah ape tuk buke pose hari ke 3 niey????

Ape erk nak makan???..u'oll nak makan aper???....soalan pada diriku ini...ikutkan hati banyak yang nak di makan???..but mane bleh makan banyak2...aku nak diet...oh no..no..no...makan banyak skang leh buat badan naek...tadi pas solat kat bilik sembahyang ofiz aku...ade penimbang berat badan...so...aku pown mula2 timbang berat...kowang nak tahu bape???...oh damn...66kg...nehi..nehi..beratnyer badan aku..tu pown opizmet aku yang tengokkan...aku x puas hati...aku timbang lagi...62kg...uh..lega...mantain berat aku pas bersalin...skang aku dalam proses nak berdiet n kurus...boleh ker???....wah2..wah..wah2..cam x caya jerk aku leh kuruskan badanku yang debab niey...ingat..debab tapi comey...huahuahua...puji diri sendiri lak...dah x de sapa puji...pose2 niey buka makan sket jerk dah kenyang...aku nak makan sangat...

......

......

......


aku teruja nak masuk contest yang mommy zara anjurkan...
x sabar rasenyer...skang aku dalam proses nak cari gambar...
so kenalah tunggu..hehehehehe







anakku dengan upin...comel x????





gambar farisha ni aku tangkap masa farisha tengah pegang patung Upin...betul..betul..betul...perkembangan terbaru farisha skang, farisha dah pandai mencengkam tangan,tarik baju n rambut aku...wat aku geram jerk dengan anak dara aku niey...lagi satu farisha dah mula nak blaja meniarap...kalu baring terlentang sekejap dah nangis..kalu aku niarapkan...mulalah mulut biseng n then air liur meleleh...

"seLAmat berPOSe"


Selamat Berpuasa...x terlewat aku ucapkan selamat berpuasa kepada semua umat islam di dunia ini...puasa jangan x puasa...kalu x pose x leh raye...hihihi...so....juadah ape tuk berbuka pose korang hari niey...aku tingin nak makan nasi beriani gam lah hari niey...dari first pose hari tu nak makan...hehehehe...ngalahkan orang ngidam aku niey...balik nanti nak singgah bazaar ramadhan kat Jalan Kuching...but...aku kena lik cepat siket lah...cian mama kena jaga farisha lak...Alhamdullilah...farisha hari niey x meragam...bangun kul 5 lebey n then sumbat je susu...terus dia lelap balik...aku dah siap iron baju aku n hubby pas masak nasik pagi tadi.....leh bangun lambat siket...sahur pown awal hari niey...kul 4 dah bangun...lauknya udang goreng,telur mata kerbau,sup ayam yang aku bekal dari umah mama n then semestinya...kicap...air panas kewajipan bagi aku setiap kali sahur....x da air panas cam x lengkap jerk...

Friday, August 21, 2009

:::hari Jumaat yang membusankan:::


kenapa erk hari niey cam busan jerk...x tahulah...rehat rini aku x gi mane pown...cos petang ade meeting...kena setting bilik mesyuarat...x de mud nak kuar...lagipown sakit pala n perut sakit...angin...ingat nak tido jap...jap agi...x sabar rasanya sok nak berpuasa...ok lah...buat masa niey..niey jerk yang aku leh post...

Tuesday, August 18, 2009

:::::sakit kepalaku:::::


pas sampai ofiz...pala aku sakit sangat...sampai skang sakit lagi...tido masa rehat jap tadi pown x hilang sakit lagi...cam nak pecah pala aku...farisha skang pown dah nakal...bangun awal sangat..tapi aku xkesah pown...bab...dia bangun pown nak nyusu...kalu die x leh lelap mata pas nyusu...mulalah mulut dia biseng,bebel...n then senyum kat aku...saat niey paling indah wat aku...bab farisha dah cerdik...

Check up Farisha kali ketiga....


hari niey farisha cek up kali ketiga...Alhamdullilah...farisha x meragam sepanjang kat klinik...senyum jerk dia...manis jerk muka farisha...buat aku rasa geram jerk...tinggi n berat farisha pown dah naik....semangat anak aku niey...

Monday, August 17, 2009

camner nak go back home???

camne nak lik...hujn lebat giler niey...sian farisha tertunggu2 mama n papa nya balik...sian gak kat mama kena jaga farisha lebey masa...hehehehe...xpe..xpe...hujqan punya pasal...sengal tol hari niey...ingat leh lah setel wat paper kelulusan tuk Bengkel KMK...but...x leh...tunggu sok lak...tunggu hujan reda ru balik....

Saturday, August 15, 2009

ape erk???...





busan x tau nak update ape kt blog niey....michael jackson@ijat...adik aku yang amat perasan menghilangkan busan aku...so aku nak upload gambar aku ngan adik aku....entry niey pown ijat yang taip...so bored.....


hari Sabtu yang dingin..


aku kat umah mama skang niey...tunggu b balik dari jumpe member...die trus gi mancing udang kat bawah umah aku...lama lagi lah tu nak datang umah mama...waaaa...mata ku dah ngantok....pening pala lak tu...farisha lak hari niey dia meragam...siang payah tol nak tido...x tahu kenapa...geram aku dibuatnya...tido pown x sampai setengah jam...nasiblah dia leh duk diam terbaring pagi tadi...leh gak aku ngemas umah n masak...tapi masak megi jerk ri niey...bab aku tingin sangat nak makan megi dari semalam...datang umah mama jerk dia mengamuk...tidokan dia, dia x nak...mama jugak yang tidokan baru dia lena...tu pown kena niarapkan...baru tido lama....ijat lak....aku tengah update blog...sebok nak sembang ngan aku...hehehe...ape lagi erk nak tulis...tengah sengal ngan internet kat umah mama niey...lembab nauzubillah...sabo jelah....

Friday, August 14, 2009

dipetang Jumaat...



lebatnya hujan kat luar...camno nak kelik...huhuhuhu..cian farisha tunggu mama n papanye balik....nek motor time hujan2 niey takut aku...sik baek member2 yang nek bus x lik lagi...ade gak geng

::farisha demam balik::


awal farisha bangun hari niey...kul 5 lebey...pening kepala aku jadinya...tapi farisha bangun tido x nangis...tu yang wat aku geram...farisha bangun pagi tadi badannya panas...risau aku tengok farisha...dengan mata berair..aku bagi farisha minum ubat demam n ubat batuk...n then pakaikan cool fever...dah makan ubat n pakaikan cool fever..farisha ajak bersembang...pas2 rengek2..ingatkan nak nyusu...tengok2 farisha berak...hehehehe

:::Pencurik sandal aku dah diketahui:::


baru ku tahu malaun mana yang curik sandal aku...rupa2nya pompuan yang duk sebelah umah aku...nak cakap duk sebelah umah aku...x pernah aku nampak sebelom niey...aku x rasa rugi die curik sandal aku...lagipown sandal tu free..korang nak tahu camner aku tahu pompuan tu yang curik???...camni kesahnyer...
...
...
...
malam semalam sampai umah aku balik dari keje, amek farisha n hantar kakak aku kat umah dia..aku nak naik tangga ke rumah aku...makluml;ah umah atas,bawah kedai...masa nak naik...aku nampak ada pompuan yang x pernah selama niey aku tengok..mula2 dia berdiri kat tangga...bila aku nak naik jerk tangga...dia terus naik tangga cepat2...wah...aku dah rasa something niey dalam hati aku..aku naik tangga mengekori pompuan tu cepat2 sambil dukung Farisha...wah..nak kepastian niey...aku ape lagi..sambil naik tangga aku tengok pompuan tu...n then aku x nampak kelibat dia...rupanya dia duk tangga depan rumah aku...rumah aku paling last tingkat...so bila dia nampak aku sefamily...dia lari terus gi depan rumah dia buka kunci mangga...yang paling kelakanya...dia nampak aku...dia buka sandal n then berdiri atas sandal tu...pastu kelam kabut dia buka kunci umah...yang paling aku confuse...tol ker tu umah dia..bab dia buka mangga grill umah dia...tapi x bukak2 mangga tu...x tentu arah aku tengok minah tu...nak cakap melayu...sungguh burok perangainya bab sandal buruk pown nak curik...nak cakap indon pown ada...sebab muka cam indon...kelaka + sakit hati...kalu dia mintak sandal; tu pown aku rela bagi...ni curik...pastu nampak aku kelam kabut......kelaka tol minah tu...ikutkan hati aku nak sound jerk...tapi takut jadi gaduh n then esok lusa..clean n clear lak rumah aku...but kalu aku jumpa minah sengal tu lagi taulah aku sound minah tu...sebel..sebel..sebel..

---say cesss--






Nilah gaya aku n geng2 ofis...ni x de keje lain tangkap gambo ler...but we’ll tetap wat keje....serius 24 jam, tension lak...so ketawa kan pengubat duka...huahuahuahua...

Wednesday, August 12, 2009

farisha sunat

malam tadi farisha sunat ..aku mula2 sebelum gi klinik Dr. Normah kat Damansara Damai...aku ada perasaan takut...yelah...x pernah seumur hidup aku tengok baby girl sunat...budak lelaki off course lah lagi x pernah...huhuhuhu...takut gak nak masuk tengok Farisha sunat...tapi farisha kuat...masuk jerk bilik doc..dia x duk diam sebab sejuk...time doc toreh siket nak sunat...farisha rilek jerk...siap senyum2 ngan doc n asst doc tu...doc siap cakap mata farisha besar n rambut lebat...kuat gak anak aku niey...ikut papa dia..kalu ikut aku gerenti nangis...aku niey dahlah mudah menangis...mula2 tu terfikr mesti farisha nangis...kalu nangis satu rumah gegar...Alhamdullilah..farisha dah selesai sunat...n then tunggu hari Sabtu niey..nak wat pulut kuning...niat nak wat pulut kuning dari awal bersalin n masa farisha kena tahan wad sebab kuning...tapi x berkesempatan lagi...so..this Saturday...aku nak wat pulut kuning...

::::sandalku dicurik::::


Bengang tol aku hari niey...sandal aku hilang kena curi ngan makhluk Allah...bengang2...pagi tadi masa kuar rumah nak anta farisha n gi keje...aku tengok sandal aku xda...wah..wah...wah...ni kes curik...sandal yang x lawa n buruk pown ada gak orang nak curik...bengong...tu maybe mat pit kat kawasan rumah aku...tahun lepas rumah aku kena masuk pencuri...semalam lak sandal lak kena curik...aku x rasa rugi pown sandal aku kena curik...sebab sandal free...tapi dahlah sandal tu buruk...kalu jual pown 2 ringgit pown orang x nak...tapi kalu dah mat pit yang curik...singgit pown dia jual...nak beli barang dia...eee...sebel aku...geram2..

Monday, August 10, 2009

ANAKKU CAYANG DEMAM

Hari niey aku cuti bab farisha demam…aku bawak farisha gi klinik jinjang…farisha demam dah 2 hari…start petang semalam,…patutlah semalam dia meragam jerk…mula2 rasa dedor jerk….ingat sebab cuaca panas kat kg…tapi x…makin panas…masa nak lik kl lak dalam kul 5lebey…farisha sik tido jerk samapilah ke kl…kalu sehat dia banyak bergerak…n aktif…mata farisha layu jerk…sampai kl singgah guardian jap beli cool fever…sampai umah mama aku lap badan farisha dengan air + bunga raya + daun bunga rayalap 1 badan n kipaskan dia sampai gigil..dah gigil n sejuk badan…aku biarkan…baru tampal cool fever…pakai sampai ke pagi…tapi x kembung pown cool fever tu…maybe badan farisha x panas sangat kot…so aku pagi tadi bawak gi klinik jinjang…banyaknyer manusia yang sakit…takut gak aku gi klinik bawak farisha…ni pown terpaksa bab dia demam…doctor pown dah warning jangan bawak baby gi hospital…dah tu…dah sakit…x kan bior kan jerk…tapi alhamdullilah farisha demam biasa jerk…tu pown sebab berjangkit dengan mama aku…skang farisha tido pas makan ubat…Alhamdullilah sekali lagi…badannya dah sejuk skit….

::::::WELCOME BACK:::::::


Selamat kembalidah 2 hari aku x update blog aku..terasa x meriah langsung blog aku niey…langsung x da yang sudi jadi follower blog aku niey…hhhhuuuuaaaaaaa….sedeynya hatiku ini…..tolonglah aku…camner nak wat blog aku jadi best cam blog list aku c YnaaOhynaa.blogspot.com…syiok bace blog die…4get it pasal blog aku yang sengal niey…but…thanks a lot bagi sapa yang sudi jadi 4lowers aku……walaupown x meriah…4lowers tetap ado…toce…toce…toce…ni nak cite pasal lik kg…sabtu lepas aku gerak lik kg johor ngan mama n abah aku…mawar n shuk lik pas keje…kakak aku sfamily lak lik petang dalam kul 5,6..lepas husben dia lik keje ….otw nak lik kg..mak ai…sepanjang kay hiway…jerebu bukan main kuat….bile tengok…rasa cam kat genting jerk…tapi hampeh…tu hanya khayalan aku saje…huahuahua…memang kuat giler jerebu…sepanjang jalan memang akan nampak…mama lak sampai kg mata dah berair n then trus demam…mama banyak rest kat kg..yelah…lagipown kalu sehat mama aku nie kalu kat kg sik duk dapur jek memasak,ni demam sib baik mak long aku n makcik2 n pakcik2 aku tolong cos malam nak kenduri tahlil…penuh rumah yayi aku dengan adik beradik mama n sepupu sepapat aku…so sngatlah meriah x terkata…cam lik raya lak…wah…sonok gitu…xsabar niey tunggu raya…petang dalam kul 7lebey mawar n shuk sampai kg…tinggal kakak aku sefamily jerk x sampai lagi…rindu aku ngan putri…tunggu punya tunggu…x muncul2…tiba2…aku dapat 1 mesej dari kakak aku…sedey tau baca(kalu korang ada perasaanlah)…

“angah,ckp dgn abah mama,akak xjd blik kg.kreta akak xblh start.akak dah siap ni.abg krol pg amik keta,tapi keta xblh start.ntahlah.macam2lh keta 2”…

Kesian erk kakak aku…dia dah siap packing baju…n dah bersiap nak bertolak jerk…keta lak wat hal…so kakak aku x da lah kt kg…wah…rasa x best lak bile nak kumpul ramai2 kakak n sefamily xda,we’ll rasa cam2 cos we’ll dari kecik memang rapat…busan gak dia x da…rasa lain jerk…so nak wat cam ner…
Malam ada kenduri…Farisha wat perangai…meragam…sik nangis jerk…letak bawah nangis…dukung senyap…aku tinggalkan kejap nangis…manja sangat…bile baru nak tido….pakcik2 n makcik2 dia buat biseng…pergh…anginla aku ngan sepupu sepapat aku…tapi aku kool jerk…sebab aku pown hepy gak…budak2 niey kan penyeri majlis…bila senyap x best gak…so aku tidokan farisha kat dalam bilik ngan mama aku,n makcik aku yang we’ll call mektam…masa 2 lena gak dia tido bab senyap…farisha niey lain sket perangai dia…nak tido tempat yang sunyi,gelap n atas tilam or katil…dalam kul 10 lebey kenduri habis n ruang tamu rumah yayi dah pulih seperti biasa,wah cam terlampau gawat lak erk…co aku dengan x membuang masa terus ambik tilam n then bentang kat ruang tamu…kena cepat dan pantas kalu nak tido kat umah yayi…nanti tilamnya direbut2…dah ramai sedara mara…bila tido ramai2 best…tido campur2…rasa sonok…dah bentang tilam,aku ambik farisha…tido ngan dia kat situ…papanya n shuk n adik2 sepupu aku gi rumah nenek aku kat Cha’ah hantar bontrot@nasi kenduri yang dibungkus..n masa untuk aku tido pas seharian aku layan farisha………

Friday, August 07, 2009

::::kenduri tahlil at my village::::

2morrow aku sefamily n semua family aku balik kampong kat johor...kampung mama and abah...ada wat kenduri tahlil kat kampong...atok n yayi buat tahlil tuk sedara mara belah mama n abah pown buat sekali...aku ingat lagi tarikh arwah atok aku belah abah meninggalkan dunia niey..
hari Selasa, 15 Ogos 1999...arwah atok baik sangat ngan kitaorang...x pernah marah2 kitorang...kekadang tingat gak arwah atok...ijat x sempat jumpa atok n kenal atok....lagipown...semua sedara abah n mama yang meninggal...dalam 8 orang buat sekali...so...x sabar nak lik kg...

:::::CM wif my OpiZ maTE:::::

aku n my fwen ru lik dari CM...saje jalan2...but today kuar lambat sket...bab ade keje nak kena settle...aku beli beg kecik tuk Farisha...very chip this bag...hehehehe...pink colour gitu...RM5.00 gitu...leh letak botol dalam beg niey...asek pegang jerk botol kalu kuar berjalan...

Wednesday, August 05, 2009

3 hb Ogos 2009

hari niey 5hb Ogos 2009, Farisha genap 3 bulan...wah..wah..wah...farisha dah besar...cepat masa berlalu...Farisha sakang cam biasalah...cume skang dia dah makin pandai menjerit...n pandai lawan cakap...sonok tengok farisha makin membesar....

farisha pandai bergambar....say ches....anak mama...muah..muah..muah...

Kesian my hubby

:::: hari niey aku kena gi Putrajaya cos aku dijemput sebagai pemerhati kat Konvensyen Kumpulan Mutu Kerja (KMK) kat Perbadanan Putrajaya...aku n 10 orang lagi gi nek bus jabatan...so kna ada kat ofis dalam kul 7...tapi aku lambat 15min..kena tinggal dek drebar bus...kenalah tima hakikat yang aku ni salah...so tanpa melengahkan masa..aku pown kol B..b antarkan aku kat Putrajaya...jauh 2...dengan nek moto lak tu...dah sampai kat sana....kesian lak aku tengok B...sanggup demi aku...n then masa nak gerak balik moto B mati kat hiway...terpaksalah b jinjit moto sampai ke pam minyak....b penat b ambik cuti...eeeeee...rasa diriku ini bersalah sangat2...kesian kat hubby aku niey...B...sowi...sayang mintak maaf yerk nyusahkan B...aku rasa bersalah sangat2 ::

Monday, August 03, 2009

adik bujangku...


cian adik bujang aku...semalam dia selsema...dah makan ubat selsema...pagi tadi dia demam plak...ujang nie memang degil...dah tahu x sehat...kuar umah gak...dah sakit...baru reti duk umah...anak jantan..biasalah erk??...dah sakit baru cari mama abah...abah nie pantang kalu anak2 dia x sehat...cepat2 bawak gi klinik or hospital...aku yang dah kawin nie pown...x sehat sket...biseng suh gi klinik...abah aku nie x leh tengok anak2 x sehat...dia cepat susah hati...pagi tadi abah bawak ujang gi klinik Jinjang...tapi x tahu ape cite...tunggu mesej dari mama...mana x aku risau...skang banyak sangat penyakit...lagi2 penyakit influenza H1N1 @ selsema babi..skema sangat sebut H1N1..orang kmpg adeker sebut influenza H1N1???... x adenyer...b**i punya pasal kita lak yang kena penyakitnya...kat negara kite niey pown dah ramai mati...takut aku..aku slalu bdoa semoga penyakit niey janagnlah terkena pada orang2 yang aku sayang dan yang terdekat ngan aku...Ya Allah jauhkan penyakit ini dari diriku,dan orang2 yang aku sayang dan yang terdekat ngan aku...pagi tadi 2 orang baby mati disebabkan penyakit niey...takut gak nak kuar rumah skang...tanda2 penyakit niey pown x tentu...yang sehat pown leh mati...astarfirullahhalazim...

Selamat Menyambut Bulan Ogos



Selamat menyambut Bulan Ogos...hehehe..adeke orang wish camnie???...aku sorang jerk kot...bulan 8 nie xda tarikh yang penting dalam hidup aku...cume bulan nie kite sebagai umat islam akan menyambut bulan puasa...x sangka erk...cepat no masa berlalu...dah nak puasa...dah puasa raya lak...farisha lak lagi 2 hari nak masuk 3 bulan...wah..wah..wah...dah 3 bulan anak mama yea.....tingat mama masa mama lahirkan farisha...aku harap sangat dapatlah puasa penoh...tapi x leh...aku dah datang bulan.....oh...cepatnye aku dah datang bulan...x sampai 3 bulan farisha lahir...aku dah period..tapi peod pas bersalin naseblah x sakit cam sebelum mengandung...kalu x...x sanggup den nak nanggung sakit senggugut..

Saturday, August 01, 2009

JEM GILE...


hari niey aku gi Carre4 Metro Prima...nak beli pewangi keta...ingat pas balik dari Carre4 nak gi opiz nak amek barang...tapi otw gi KL,jalan jem giler...pasal perhimpunan haram tulah...bengang giler...nak wat demo pown wat la tempat lain...ini wat tengah2 bandar...tempat orang awam...ingatkan dah buka jalan...tapi jalan still tutup lagi....nyusahkan betollah kaki2 protes niey...nak suh bubarkan ISA...huru haralah negara kite...tah ape2 tah...x syukur langsung...aku bukannya tahu sangat pasal politik Malaysia niey...tapi x setuju dengan cara dorang...

Farisha meragam...


malam niey Farisha meragam lak...bagi susu badan die isap cam x selesa...bagi susu botol pown cam x selesa...kelon kan die (bahasa jawa masuknyer tidokan sambil maknyer baring sebelah)...mula2 mata dah lelap...pastu die meragam...lama gak lah dia meragam...rupa2nye die nak uk uk...maybe die nak uk uk x leh kot...dah uk uk baru die leh tido....kul 11 lebey aku gerak balik umah...B lak mancing udang kat bawah umah....tinggal aku ngan Farisha..farisha dah lena tido...lama gak B mancing sam pai kul 12 lebey...dapatlah B udang besar2...kekadang jemu gak hari2 makan udang... n then bahaya makan udang hari2...kelosterol tinggi...oh damn...takut aku...

JOM TENGOK


korang nak tengok cite2 yang best???...
jomlah kite gi tengok website niey...
macam2 cite ade...x caye korang nengok lah...
kisah klaka ade...kisah ngeri ade...kisah sedey ade...
bak kate arwah Pak Abas...macam2 ada...

 

blogger templates | Make Money Online