✿♥ Bersama Selamanya♥✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

✿♥ Jom Join Blog Niey ♥✿

** Disebalik nama Farisha Arianna **

Nama yang sepatutnya yang aku pilih ialah Farisha Arianna...but dalam buku sebutannya "Farisa Arina'' yang bermaksud ~~~ Farisha Arianna = Pengemudi mahir.

Tapi sebutannyer x berapa sedap...so terciptalah Farisha Arianna...n name Icha pown gabungan dari nama mama Icha, Farahanna n Ahmad Rizal...

F = Farahanna nama mama
A = Ahmad Rizal nama papa
R = Rajin
I = Icha panggilan keluarga
S = Solehah, InsyaAllah
H = Honest in Life
A = Anak yang taat pada mama dan papa, InsyaAllah....

ARIANNA = gabungan nama dari
A R I = Ahmad Rizal
A N N A = Farahanna
**** kU syUKurI aTAs niKMatmu YA ALLAh kEraNa seTIaP impiAnku untUK hidUP berSama orANg yaNG amAT kucinTA terMAkbuL juA..kiNi hidUPku LebIH leNGkap keRanA dIKurNiaKAn peRmaTA haTI kaMI yaNg kaMI imPikaN..dAn seMOga BuaH CintA kAmi niey DapAt memBAhaGIaKan kaMi...dAn SemOGa kaSIh sAYAng yaNG kAmI biNA inI aKAn kEkaL hIngGa aKHir HayAT kamI****

AMIN YA ROBALALAMIN

Thursday, December 31, 2009

~~~Detik 12 mlm....HapPy nEW yeAr


Selamat Tahun Baru
2010
wah....detik 12 malam niey kite dah ke tahun baru....

azam baruku????erm~~~nak diet n nak kurus...tu matlamat aku...

hukhukhuk....bolehkah ianya tercapai???////hahahaha...gelak tuk diri sendiri...

hope lehlah yerk

aku x gi mane pown tuk countdown new year...just duk umah jek...bab malam nie ade bola....

skang aku tgh siapkan calendar 2010 tuk sendiri n simpanan sendiri...tahun lepas dah wat...tapi x print pown....
ape pown semoga kedatang tahun bar niey dapat mencapai segala azam yang tercapai tahun2 lepas...

Sunday, December 27, 2009

~~~Happy Anniversary Mama n Abah


Hari niey genap 27 tahun usia perkahwinan mama n abah.....selama 27 tahun melayari bahtera sebagai suami isteri.....mama n abah dikurniakan cahaya mata seramai 5 orang...iaitu kami anak2 mama n abah...Thanks mama n abah kerana sentiasa menyayangi, mendidik kami dan menjaga kami hingga kami dewasa.....dan skang kebahagian yang mama dan abah bina selama 27 tahun ini...dikurniakan 2 orang cucu yang comel2...syukur alhamdullilah...
....
....
Selamat Ulangtahun Perkahwinan
Mama dan Abah
Yang ke 27 tahun...
....
....
~~~Semoga mama dan abah sentiasa bahagia disamping kami anak2 mama n abah, menantu n cucu2 mama, Putri n Icha...
....
mmmmmuuuuahhh..
sayang Mama n Abah...

Thursday, December 24, 2009

"HapPy birTHdaY pUT3 nUraYunaLiza"....

hari niey genap Putri setahun....wah...terasa cepat mase berlalu....Putri dah pown setahun....so aku pown x de beli ape2 lagi tuk Putri.....tunggu gaji n then buy something for my niece...
........
........
ape pown...mama harap Putri sentiasa sehat dan bila dah besar nanti menjadi anak yang solehah dan mendengar kata...

.......

Selamat Hari Lahir Putri Nurayunaliza yang ke SETAHUN hari niey....

.......

cayang Putri sangat....

Friday, December 18, 2009

Alhamdullilah....capai gak 50 followers...

Syukur Alhamdullilah...followers aku dah cecah 50 orang...niey pown payah nak cecah 50 followers....so nak invite orang jadi followers niey kan susah sangat...just blogwalking blog sape2 n then invitelah dorang n jadi followers dorang dulu...rase sonok lak sebab ramai jugakler walaupown yang ado....

...

...

...

so thanks to my fwen n my followers...








Thursday, December 17, 2009

SERIUS BABY 2009 GIVEAWAY




teruja aku nak masukkan Icha kat contest "Serius Baby 2009 Giveaway" yang dianjurkan oleh Mama Rifqi Zuhairi...memandangkan pic Icha yang berlambak...apelagi...operasi pown bermula...ni gambo Icha yang aku pilih......


ni pic pertama yang aku pilih.....mase ni icha baru nak pandai meniarap....nak masuk 4 bulan
pic ke2 yang aku pilih...masa niey Icha 4 bulan setengah....


muka paling brutal sekali..pas bangun tido...mase nie Icha 3 bulan 3 minggu....

Nama Icha : Farisha Arianna binti Ahmad Rizal

Tarikh Lahir : 5 Mei 2009

Umur Icha sekarang : 7 bulan 2 minggu 6 hari

so mama Rizqi Zuhairi....ade yang berkenan x????....

......

....sesape yang berminat joinlah contest niey...

niey syarat2nyer...

Be Rifqi Zuhairi followers and add my blog kat korangnye list....

Tepek banner yang dicipta khas untuk contest ni kat sidebar korang…

Buat entry tajuk macam entry yang I buat ni..

Contest ini terbuka kepada anak korang yang berusia 1 hari hingga la 3 tahun...

Ini paling wajib ni!!!Sila tepekkan pic sicomel korang dengan wajah yang serius...letak pic yang sangat2 serius je...mesti ada kan...xkan pic masa senyum n sengih je korang simpan...Letak banyak2 pun xpe,nti yg paling serius i akan amik...

Pastu letak la nama penuh anak korang ,tarikh lahir n umur diaorang sekarang...Make sure ur entry link back to mine..

Tarikh tutup penyertaan before 31st December 2009

Last skali,tinggalkan korangnye penyertaan kat dalam comment box kat entry contest blog Rizqi Zuhairi..


itu jer...senang je..


HADIAH??

Suprise la...klu bgtau x syok la...
Sudi2 la join k....

Wednesday, December 16, 2009

Hari Rabu yang Membosankan....

ngantok tol hari niey...ramai lak tu staff yang gi Retreat Transformasi...yang tinggal pown yang ado...pegawai n bozz2 semua x de...tinggal bape kerat no...keje pown semua dah setel...dah x tahu nak wat aper....so curik mase sket update blog ler...hihihihi...stori ape erk...erm...sok malam akak ajak aku sefamily lik kg at Johor...coz Sabtu niey akak n Pokteh aku wat kekah tuk anak masing2...kalu lik sok maybe x jem...kalu lik pagi Jumaat jem...penat wo duk berejam dalam keta mengharungi jem...so...atuk, yayi n sedara mara...nantikan kepulangan kami~~~~.....hihihihihi....nak post gambo pown x tahu nak post gambo aper..

ni gambo Mashimaro...hubby...nilah Mashimoro kan Hagemeru or Fukuchan...hahahahha....hari tu aku ngan hubby gaduh...kan gaduh teruk pown...gaduh men2 jerk...hihihihi...mane xnya...name patung yang kitorang dapat mase men kat Fun Fair hari tu x tahu ape name...aku cakap Mashimoro....b cx habes2 cakap Hagemeru...kelako hubby aku niey...hihihihih

Icha dah pandai tata...


suke...suke...suke...Icha skang dah pandai babai...wah...sonoknyer aku...skang gi keje jerk...babai Icha...Icha babai balik....Icha dah besar rasenyer...tapi badan Icha still kecik tapi tinggi...Ikut papanyer kot...tapi rambot Icha ikal...ikut aku lah tu....x sabo rasenyer nak tunggu Icha panggey mama n papa....kehappy'an aku x leh tulis dengan kata2...hanya aku saja yang tahu...terasa happy sangat bile anak yang kite kandung,lahir n jaga dengan penuh kasih sayang mula membesar....Alhamdullilah...lagi 1, Icha skang dah pandai jeles ngan Putri...pantang mama n abah dukung Putri...Icha nangis mintak amek....kekadang bile mintak amek tu...tahan die duk jerk kat situ sambil tangan mendepa mintak amek....skang pown Icha dah duduk kat walker...laju berjalan duk walker....aku rase Icha cepat berjalan...kakinyer pown tegap n kuat...tulah penangan susu ibu....hihihihi...

Monday, December 14, 2009

50


jangan terkejut dengan tajuk en3 kat atas niey...sebenarnya target aku sebel;um masuk tahun baru 2010, aku kalu bleh nak cukupkan followers 50 orang...tapi wat mase skang niey hanya ada 48 orang saje....so ade lagi 2 orang yang membolehkan cukup 50....wah banyak tol nombor kat en3 niey erk???...so to my followers....terima kasih sebab sudi memfollow blog mama Icha niey walaupown blog niey banyak kekurangannya...kekadang aku paksa followers aku follow aku...hihihihi...kan ape just nak jadi teman blog....sonok tau ramai kenalan, lagi2 dikalangan ibu2...n sepanjang aku berblogwalking niey....ade ibu2 yang ade anak....anak2 u'oll semua cute2...comey sangat....n rase happy sangat...

.........
TERIMA KASIH BANYAK2......

Friday, December 11, 2009

HapPy bESdaY kaKAkKu saYaNg...


haPpy BesDay KakaKku...dah tuo akak erk...26 tahun dah...but still look young...hihihihi..
....
....
....
to my lovely sister..
ASLINDAWANI BINTI RAHMAN
....speech 4 u....
.....
* hope kakak happy wif ur hubby, Putri , ur siblings n, our parents (mama n abah ) n ur life....
* hope akak sentiasa diberi kesihatan yang baik
* hope akak sentiasa dimurahklan rezeki....
* n hope menjadi isteri dan ibu yang terbaik buat hubby n anakmu....
.....
lastly....sepanjang angah hidup didunia ini menjadi adik akak...andai ada tersalah kate, terguris
perasaan dan ape2 pown....hope akak maafkan...dan semoga ceria di hari lahirmu...
....
....

last n the last 1....kalu ade terhutang tu hope halalkan ler (ade ker hutang ngan akak??...xde kan) hihihihi


*** gambo niey x melambangkan cite di bawah...saje jer letak gambo niey..coz lawa sangat gambo niey...
.....
.....
.....
.....
burp....burp...rase kenyang lak..baru pas makan nasi beriani kim kat member opiz...ngantok tol hari niey....merayap 1 opiz ngan member opiz...c makcik Linda...hukhuk..sori eh makcik...termention name ko...hahahaha...aku gi merayap ngan mkcik niey cari ketua setiap bahagian untuk kira budget barape orang satff PKS diperlukan pada setiap bahagian....dari aku ngantok bek aku follow makcik niey....tapi mase berjalan pown aku leh rase nak tertido....waduh....ngapain begitu ngantok sekali....hiihii...ingat nak tido...tapi takut tido bangun pening lagi kuat....

Selamat Pagi Jumaat


Pagi lagi Icha dah bangun…dalam kul 5 lebey…mane x bangun pagi….awal gile die tido malam tadi…dengan merengek2,meragam….baru baringklan Icha atas katil…biasanya aku mesti tertido sekali…hihihihihi…bangun pagi jerk…Icha kacau papanyer…usik2 muka…biseng2 mulutnyer…nasib ler die x merayap…aku bangun jer dari katil….bersuara mintak amek…kecerdikan Icha nampak sangat skang……aku bukak webcam laptop kakak…Nampak jerk gamb die sendiri…wa…excited Icha….ni gambo Icha baru bangun tido…bangun jerk tido…ngendok (bahasa jawa)…berak / uk uk ler…setiap pagi mesti uk uk…lawas perut Icha….dah siap tukarkan pampers..merayap…ape nampak depan mate terus masuk mulut..tadi ler….aku tengah siap2…die merayap depan ruang tamu…ade bunga kain kecik…terus masuk mulut…tengok die tengah nguyah cam orang makan chewing gum…ngalahkan orang tua c kecik ni nguyah…cam dah ade gigi…ape lagi…membebel ler aku…dengan muke selamba Icha senyum….nak marah jadi x marah…tapi biasalah dak kecik…mane tahu ape…ape pown Icha still comey…

Thursday, December 10, 2009

Malam Jumaat

skang aku tengah update blog aku sambil tengok cite Jangan tegur Lagi....takut gak tengok...Icha dah tido...hubby lak dah masuk tido...aku tengah wat kad jemputan untuk akak aku....n then sambil2 wat besDay kad untuk kakak...sok besday kakak...dah 26 tahun kakak....24 hb lak besday Putri...cepat Putri dah setahun...rase cam kecik jerk lagi...27 hb pulak....anniversary Mama n Abah yang ke 27 tahun...bulan 12 niey lah ade 3 tarikh penting dalam hidup aku...so semoga Kakak,Putri,Abah n mama sentiasa sehat....

Wednesday, December 09, 2009

Betulker???///~~~~~

Semalam petang,....aku,sepupu aku n adik aku 2 orang termasuk Putri makan kek Apollo…la..yang dalam plastic kuning…adik aku, Ijat dah makan setengah kek die teragak nak tengok ramuan dalam kek tu…n then terjumpa kod E110…ape lagi terperanjat ler we’ol…terus Ijat amek note tentang kode babi dalam makanan dari ohtidak.com..terus we;ol buang semua…dahler tu feveret we’ol..patut ler suke sangat nak makan benda alah tu..….banyak lagi kod2 babi yang perlu kite amek berat…sedey rasenyer…dah x selamat rasenyer nak makan jajan2 yang dijual…ni antara kod2 babi yang aku amek dari oh tidak.com…tapi x pasti same ade ianyer dari bahan yang halal or haram…so aku saje post pic niey tuk rujukan korang…tapi banyak gak komen2 macam2 dari orang…so nak tahu link http://ohtidak.com/

Tuesday, December 08, 2009

pOSe tErbaRu IchA...coMey x??~~~


tengok posing terbaru Icha...skang dah pandai mengemas...1 rumah Icha tawaf...sampaikan ape yang ade depan mata nak di capainyer....waduh...penat mama Icha oi...skang lak dah pandai nak panjat rak TV...punggung pown dah naek tinggi...bile tengok Icha cam2...wat aku tersenyum jerk...rase sonok bab Icha dah membesar....

icha merangkak kalu dah penat...sonok Icha kalu dapat merangkak

ni lak...mase kat kampung Tok Ma nyer kat kelate...tengok...pandai padang kamera..



aku saje dudukkan Icha....kecomelan Icha terserlah bile pakai dress niey...kembang baju bak Cinderella.....

Monday, December 07, 2009

Comel2 Baju Baby...


Jumaat lepas pas balik amek Icha aku,Hubby n Icha g Jusco Metro Prima...ape lagi cari baju Icha ler....lagi baru masuk gaji n sale/ YES...ade sale baju budak2...eee...geram gile nengok baju2 baby gurl...ikutkan hati nak jerk beli semua...tapi sowi ler....beli ape yang patut jerk...ni barang2 yang aku li...

shower gel untuk Icha...baunyer sedap...harga berpatutan...



suar jeans nie lak...dah lame nak li...tapi size Icha payah nak cari mase tu...sebulan 2bulan lepas ler...skang lak Icha dah leh pakai...so try2...amek jeans nie...harga sebelum sale RM35.90...after sale..RM17.45...so lah sangat aku li tuk Icha...lagipown hubby yang nak sangat Icha pakai jeans...


baju nie warna purple...saje cari purple...bab Icha banyak baju warna pink...

so...2 helai baju Icha aku n hubby li warna purple...so sweet...

baju niey aku li tuk Putri aku...anak buah aku ler...saje li warna pink bab Putri x banyak baju warna pink...

5hb Disember : Icha berumo 7 bulan

Ni cite sabtu lepas…5hb..Sabtu…Icha dah 7 bulan…. Dah membesar Icha…lasak + membebel + memanjat + merayap …..jawapannyer….ponek mama jagonyer……Icha skang pantang nampak aku n papanyer..…mendepa tangan die nak mintak amek…pandai n cerdik lak tu…kalu dapat panjat badan aku n sesapa yang die nak…n then die lak dah pandai nak duduk…pastu senyum jerk dengan berlubang pipi…lesung pipit ler tu…(mewarisi diriku n tok maminyer…off coursele semua adik badik aku ade lesung pipit)…rase cam cepat Icha berubah perangai…kalu senyum tu mate die sepetkan…uih…terasa kecomelan disitu…ape2 pown aku rase happy cos Icha maken membesar dan semakin hari semakin cerdik n comel…

tajuk : ape2 ler....

Waaaaa….semalam busan jerk…cos b men bola tuk PTG WP KL kat Bangi…pagi2 jerk dah bangun..b siap2 nak gi men bola…jadi keeper @ orang penting…hihihi…pas b g men bola..aku layan Icha dulu n then dalam kul 8 lebey gi kedai bawah umah…nak masak ape tuk sarapan…tapi darihari tu nak masak nasi lemak….wah..wah…1st time ni wat nasi lemak…camno lah rase….bukan susah wat nasi lemak…senang…tapi biaslah b…nak makan masak simple2 jerk…dah li barang2 n nak start masak..kelam kabut aku jadinya…ngan Icha yang meragam nak tido…ngan adik2 lagi…wah penatnyer…dalam tengahari mama n mawar amek we’oll nak gi umah mama…mama n mawar dah samapi…sambal nasi lemak n nasi baru jerk nak masak…so kemas2 n mandi2 n siap2 dalam kul 12 setengah bawak nasi lemak gi umah mama..makan kat sana ngan abah…waa…laponyer…
……
……
Dalam kul 2 lebey we’ol aku.Icha ,Mama kakak sefamilycadang nak gi Selayang Mall nak jalan2…dah lame x jalan…tapi x best gak sebab hubby tersayang x follow skali…so nak gi gak bab nak li baju akun Icha…so x la bowink sangat semalam...kul 5 lebey habis jalan2 balik…n trus relax.....

pagi2 buta Sabtu yang hapPENING...

Sabtu kelmarin…adik aku n adik sepupu aku 2 orang….tido umah aku…aku amek Icha,n dak2 kat umah mama lik dari dating ber2 ngan hubby…dalam kul 1 habes bola ru gerak gi umah aku…cadangnyer hubby nak li Kepci @KFC…sebab lapo gile..aku ade amek siket lauk tom yam daging n daging goring rempah…tapi nasi x masak lagi…ade pown siket tuk b…pusing2 n tawaf 1 Damansara Damai…x de….so dak2 nak makan burger…ape lagi Nampak gerai burger je benti ler….dak2 niey perangai cam baru kuo dari zoo…memekak n menjerit2 bile bercakap….wah…camner lah aku kalu aku ade anak2 yang camtu….letih nak suh diam….tapi rase happening ngan dak2 niey dengan mulut laser n bebel cam pompuan…

Sunday, December 06, 2009

Tengok Wayang wif my hubby...


Baru pas tengok wayang ngan hubby..sampai umah je tengok Icha tengah nyenyak tido...bagus tol anak aku niey...x meragam..walaupown batuk n selsema…aku nengok kat Brem Mall Jinjang...cite yang aku nak tengok sangat..2012…ngeri + takut + sedey filem tu…rase cam dah nak dekat sangat kiamat…yang buat aku sedey sebab budak pompuan couple ni nangis…tingat aku kat Icha..n akubayangkan andai aku,Icha n hubby dalam keadaan cam niey…aku terpaksa reda…dah ketentuan Allah…itu pown KALAU…tengok cite 2012 nie buat aku teringat hubby…walaupown hubby ku disebelah…n then Icha,mama abah,adik beradik MIL, n sedara mara….ish…x nak aku tingat2…amal ibadah pown x cukup n x berapa lengkap…tapi ape pown cite ni memang best…n then nak lik umah aku…bawak adik n adik sepupu aku tido umah aku….dah lama gak x bawak budak2 tido umah aku…k…time to go back home…

Friday, December 04, 2009

Hari Jumaat yang hening...



dah 2 hari pagi2 hujan...aku biasalah kalu dah nek motor...lambat lah jawabnyer...nek keta jem...nek moto basah kuyup lah...cam hindustan lak nanti...hari niey jaga kaunter pertanyaan lagi...ganti bahagian lain...tapi naseb bek partner aku nak jaga pagi...x de ler aku duk kaunter muke seposen...ri niey makan kat CM with my fwen...dah 2minggu x makan kat CM...ermmmm~~~nak mam aper erk???

Semalam Punya Story...


Penatnyer//......I need to rest….cos aku x cukup tido…Icha pown skang makin membesar…off coz ler lasak…perkembangan terbaru Icha skang niey…Icha dah pandai memanjat n meleset manja gitu…geram n rase hepi tengok Icha cam2…dah pandai tunjuk manja ngan aku….x kiralah ngan aku,hubby,tok mami, atoknyer tau sape yang die kenal…n then Icha dah pandai nak follow aku n papanyer…apepown aku terlalu hepi coz Icha makin membesar…

Wednesday, December 02, 2009

Selamat Hari Raya Aidiladha...

sori coz aku lambat wish ''Selamat Hari Raya Korban" to my blogger...ape pengorbanan orang tersayang yang paling berharga buat u'oll??///.....hihihi...u'oll jerk yang tahu kan??...aku kat kelate wat kekah Icha n cukur jambul...rase kelako pown ade...Icha dah 7 bulan baru nak cukur jambul...jerit lah...ape lagi....Icha n sepupu hubby yang baru jek lahir 15 hari...baby niey pown cukur jambul sekali...rase meriah gak lah...tapi sebenarnya x plan pown nak cukur jambul icha...tapi ma suh sekali....so ikut jelah...

Tuesday, December 01, 2009

Happy Birthday to me~~~!!!!....


Happy Birthday to me...
Happy Birthday to me...
Happy Birthday to me...
....
....
wah terasa diriku dah tua...walaupown umo aku baru jerk 24 tahun Sabtu lepas...erm...banyak gak wish yang aku terima dari family aku....
**********
hubby aku x bagi ape2 hadiah pown...just wish kat aku jerk....dah 2 tahun x dapat hadiah besday dari hubby...erm~~~...yang penting hubby ingat aku...masa malam jumaat hari tu 27hb...b wat reminder kat hP aku...b wish..."Selamat Hari Jadi Sayang...muah..."wah...rase sedey pown ade sebab b wish...tapi sebenarnya aku dah nak merajuk ingat b dah lupa besday aku...rupanya x...b ingat...thanks hubby...pastu aku dapat mesej dari adik aku...mawar,n then abah n mama...esoknyer dapat msj dari kakak, ujang n ijat...wah...rase aku diingati...kalu x ingat dah tentu aku majuk dengan dorang...huhuhuhuhuhuhu....pastu mektam aku n adik sepupu aku,munIe...tarikh lahir aku niey same dengan adik sepupu aku...Yaya...umo nyer 11 tahun...so...to my family~~~~ Mama, Abah, Kakak, Mawar, Ujang, Ijat, Mektam, Yaya n Munie...di atas wish u'oll...sayang korang...

rindunya pada blog ku iniey..


oh blog ...ku rindu padamu.....
....
....
....
terasa kerinduan disitu...
...
...
lama gak aku x hupdet blog aku niey...rindu bangat kat blog aku niey....macam2 cite aku nak post kat blog niey...cite tentang besday aku...cite tentang Raya Korban...macam2 cite..hiihihihi
....
....
oh yeah....x sabo nak post en3 niey...

 

blogger templates | Make Money Online