✿♥ Bersama Selamanya♥✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

✿♥ Jom Join Blog Niey ♥✿

** Disebalik nama Farisha Arianna **

Nama yang sepatutnya yang aku pilih ialah Farisha Arianna...but dalam buku sebutannya "Farisa Arina'' yang bermaksud ~~~ Farisha Arianna = Pengemudi mahir.

Tapi sebutannyer x berapa sedap...so terciptalah Farisha Arianna...n name Icha pown gabungan dari nama mama Icha, Farahanna n Ahmad Rizal...

F = Farahanna nama mama
A = Ahmad Rizal nama papa
R = Rajin
I = Icha panggilan keluarga
S = Solehah, InsyaAllah
H = Honest in Life
A = Anak yang taat pada mama dan papa, InsyaAllah....

ARIANNA = gabungan nama dari
A R I = Ahmad Rizal
A N N A = Farahanna
**** kU syUKurI aTAs niKMatmu YA ALLAh kEraNa seTIaP impiAnku untUK hidUP berSama orANg yaNG amAT kucinTA terMAkbuL juA..kiNi hidUPku LebIH leNGkap keRanA dIKurNiaKAn peRmaTA haTI kaMI yaNg kaMI imPikaN..dAn seMOga BuaH CintA kAmi niey DapAt memBAhaGIaKan kaMi...dAn SemOGa kaSIh sAYAng yaNG kAmI biNA inI aKAn kEkaL hIngGa aKHir HayAT kamI****

AMIN YA ROBALALAMIN

Monday, March 29, 2010

~ SLEEPING CUTIE CONTEST ~



Syukur, Alhamdulillah.. Bulan depan jugak Zakwan dah 18 bulan. Lagi 6 bulan Zakwan cukup 2 tahun dah. Cepat Zakwan membesar.. :) Bulan April jugak adalah birthday Mama Zakwan yang ke-28 (19 April).


so dengan x menbuang mase aku pon join contest niey...eeee...x sabo rasenyer...
Meh la join skali ek.. :)
KLIK

dibawah ni ade syarat2nyer...

PERHATIAN!!
Mama Zakwan nak (+) HADIAH lagi....>>>
* Kategori Baby 0-6 mths : 1st / 2nd / 3rd
* Kategori utk yg TIADA BLOG : 1st / 2nd / 3rd
ni pic yang aku pilih...mase niey umur Icha baru nak masuk 2 bulan...n skang Icha dah 10 bulan 2 minggu...comey sangat Icha mase niey...




niey lagu dodoi tuk Icha yang aku reka sendiri...

""anakku sayang...permata hati mama...
anakku sayang...membuatkan mama bahagia..

anakku sayang...tidurlah lelapkan mata..

supaya engkau tidur lena dipangkuan mama""...

Nama anak: Farisha Arianna binti Ahmad Rizal
Tarikh Lahir : 5 Mei 2009
Emel : farisha0509@gmail.com

semoga lulus yer mama Zakwan...

Thursday, March 25, 2010

** ape erTI bErkaWAN kaLAu x RetI maKna KAwaN **

Kawan..ape makna kawan bagi uol??//...
seronok erk kalu ade kawan yang sentiasa bersama kite time kite susah dan senang...aku bukan ape...aku x faham ler ade sesetengah org reti berkawan tapi makna kawan tu x tau...skang aku kawan tu ramai tapi nak mempercayai dan nak jumpa dengan kawan yang sentiasa bersama dengan kite memang payah...bagi aku makna kawan tu banyak...time kite susah senang biar kite bersama dengan die...jangan mase dah senang lupe kan kite...pandang pon x nak...dah susah baru terhegeh2 dengan kite...x guna...aku dah banyak kali kena cam niey...mula2 berkawan dengan die aku rase die niey ok...bole di buat kawan...tapi bile dah banyak kali wat aku sakit hati, terasa,aku diam ..n aku pernah jauhkan diri dari die pas aku ngan die pernah bergaduh waktu aku bersalin...bukan bergaduh bertumbuk yerk..cume gaduh dalam msg...tu pon sebab die wat aku betul2 terasa sebelum niey pon dah byk kali die wat aku camtu.....malas nak aibkan kawan...pastu bile dah lama aku jauhkan diri...walaupon jauhkan diri aku still tegur die...pastu die dekatkan diri kat aku 2 pn sebab die tgh x de kwn sebab kawan die bz x le spend time ngan die dan tgh susah bukan susah maksudnyer x de duit)..., time x tahu wat keje...memang x reti wat keje pon...so aku pon antara terima x terima...pastu kita 2 rapat balik...n then die wat aku terasa balik skang niey.....aku wish besday sampai hari niey die langsung x ucap thanks n wat aku cam x wujud pas kawan die dah x bz..kuar makan pon nampak aku cam x nampak...n NOW...sori yer kawan...aku x kan terima ko sebagai kawan balik...cukuplah ko wat aku cam niey...mase rapat dulu...cakap kat aku n kawan2 yg len.."kalau aku kawan ngan seseorang aku akan jaga hati die betul2..aku sayang korang"..tapi 2 mase die tgh rapat dgn aku n kwn laen mase kawan die tgh bz n skang...kate2 die semua x leh pakai...sori...ni bukan kawan..tapi mempergunakan kawan demi kepentingan sendiri...aku x kesah ko nak kawan dengan sape pon...tapi jgn disebakan kawan ko 2 dah bole spend mase dgn ko..kitrg pon ko x pandang...kwn laen mungkin x terase cam ape yang aku rase (walaupon dorang pun terasa sebab dah rapat,makan sama gi mane pun same)...sebab aku dah rapat dulu dari kawan2 yang laen...untuk kali terakhir...aku dah tawar hati dengan ko...sori tuk gelak2 dan gurau2 cam dulu...mintak maaf ler yea...x rugi x berkawan dengan org cam ko...patutler ko pernah cite yang org ramai x suke ngan perangai ko..skang baru aku tahu sebab ape...jawapannyer ade pade ko...BYE...adios wahai kawan......

Wednesday, March 24, 2010

Perkembangan Icha...


dah lama aku x cite pasal perkembangan terbaru Icha....bile sebut name Icha jerk...hati aku terase rindu...(mase bercinta sebut name hubby teringat hubby...skang...hihihihi)...walaupon baru jerk beberape jam x jumpe...rase x sabo lak nak balik....skang Icha dah pandai berjalan...dah dapat kaki kerjanyer berjalan jerk...cepat tol icha jalan...mane x nyer ade sepupu yang dah berjalan...geram aku dibuatnya...cite pasal anak 2, 3 hari pon x habes cos icha skang macam2 ragam...dah pandai wat lawak lak tu...gambo niey aku amek mase nak lik kampong mase ade kenduri poksu...

Sunday, March 21, 2010

Giveaway Birthday PreseNt for My Baby from Mama Icha

Sticky Mode untill 1 Disember Mei 2010 




Giveaway Birthday Present for My Baby from Mama Icha


Bissmillahhirahmannirahim 
Ni 1st giveaway yang aku wat sejak terciptanya blog ini, giveaway niey tercipta sempena tarikh lahir Icha yang pertama pada 5hb 5 niey...…so jomlah join…


Nak tahu kenapa aku pilih tajuk Giveaway niey??//...
Sebab aku nak baby u’oll dapat hadiah sempena hari lahir baby u’oll...
Kira macam hadiah harijadilah...


Nak tahu syarat2 tuk dapat present niey??...
Senang jerk...



~~ Giveaway niey bermula dari hari ini9 Mac hingga 1Disember Mei 2010....


~~WAJIB menjadi followers blog Mama IchaPutri Farisha dan Izzat Akiff....yang belum tu lekas2 jadi followers...kalu x...disqualified... 


~~Letak Banner di sidebar blog anda dan linkback...(WAJIB)


~~U o’ll wat 1 en3 mengenai tentang diri baby u’oll (kalu bleh wat entri sebulan sebelum tarikh lahir baby anda,sebab senang mama icha nak blogwalking)......mesti ada butir2 diri seperti : Nama, Tarikh Lahir, Tempat Lahir, umur baby anda skang, berat dan tinggi semasa dilahirkan, perkembangan baby anda skang dan nama anda..jangan lupe gamba sekali...n pastikan wat sticker mode hingga ke tarikh lahir baby anda...


~~Baby u’oll mesti dilahirkan antara bulan April 2006 hingga bulan Disember 2009  iaitu dari umur sebulan ke 4 tahun lebey pada 31 Disember 2010.....xkesahler ade anak kembarker...ade anak 2,3 orang..baru lahirker.....yang penting umurnyer x lebey dari 5 tahun...ok..(Jelas x?..x jelas sila gi ker blog mama icha n go to chatbox mama icha...gerenti akan dibalas segala jawapan anda)....
~~Bagi yang lahir bulan 1 hingga bulan 3...soriler sebab bulannyer dah lepas...xper....tahun depan cube lagi...tupon kalu giveaway niey masih berjalan....harap2lah ye...cepat wat entri anda...bulan depan dah bulan 4...cepat... cepat... cepat... cepat...


~~Ni syarat yang perlu anda fahamkan....hanya 2 orang baby saje yang akan terpilih setiap bulan....dan jika dalam bulan April contohnya ade 5 baby yang sambut hari lahir....Wakil dari Mama Icha akan membuat undian dan hanya akan ade 2 baby saje yang layak untuk mendapat hadiah (kalu nak hadiah..buat entri yang sangat menarik untuk memancing undi)..dan jika hanya ade sorg baby yang lahir pada satu2 bulan...so hanya baby tu layak dapat hadiah..begitu jugak kalu hanya ade 2 baby dalam satu2 bulan....bertuah sungguh baby itu...hihihihihi...


~~Mama Icha akan senaraikan name2 n gambar baby yang join giveaway niey dan akan update setiap bulan


~~Kalau dah siap entri anda sila linkback dan tinggalkan komen anda di entri niey....(WAJIB)


~~Nak tahu hadiah2nyer..jeng jeng jeng...opppppppssssssss.....biarlah rahsia....x supriseler kalu bagitau...


~~Jangan lupa untuk war2kan pada rakan2 anda... 


syarat terbaru
notakaki: jika hanya ade penyertaan yang kurang dari 7 orang dari tarikh tutup giveaway ini...kepada 7 penyertaan semua akan diberi hadiah....jika lebey dari 7 orang undian akan dibuat mengikut syarat2.... 

:::::: sELamAt bErgiVEaWAy ::::::



Terima Kasih Kepada Yang Sudi Join Giveaway Niey.... .......





Saturday, March 20, 2010

:::: Pengumuman....cepat bace....cepat :::::



~~~ Pengumuman ~~~
Scrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text Generator

aku nak wat pengumuman bahawa tarikh tutup giveaway yang aku anjurkan ini iaituGiveaway Birthday Present for My Baby From Mama Icha tarikh tutpnyanya akan dipercepatkan pada 1 Mei 2010 ini...memandangkan x banyak penyertaan mama Icha terpaksa memendekkan tarikh tutup giveaway ini supaya korang semua boleh menghantar penyertaan anda sebelum 1 mei......kepada ibu2 n blogger yang berminat sila buat entry anda dan komen anda di http://mybaby-farisha.blogspot.com/2010/03/sticky-mode-giveaway-birthday-present.html...syarat2nyer same saje cume tarikh tutup saje dipercepatkan..harap korang semua faham eh...dan cepat2lah korang buat entry supaya mama bleh buat undian dan memaklumkan di blog niey setiap bulan...kepada yang dah menyertai...Terima Kasih...

 

blogger templates | Make Money Online