✿♥ Bersama Selamanya♥✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

✿♥ Jom Join Blog Niey ♥✿

** Disebalik nama Farisha Arianna **

Nama yang sepatutnya yang aku pilih ialah Farisha Arianna...but dalam buku sebutannya "Farisa Arina'' yang bermaksud ~~~ Farisha Arianna = Pengemudi mahir.

Tapi sebutannyer x berapa sedap...so terciptalah Farisha Arianna...n name Icha pown gabungan dari nama mama Icha, Farahanna n Ahmad Rizal...

F = Farahanna nama mama
A = Ahmad Rizal nama papa
R = Rajin
I = Icha panggilan keluarga
S = Solehah, InsyaAllah
H = Honest in Life
A = Anak yang taat pada mama dan papa, InsyaAllah....

ARIANNA = gabungan nama dari
A R I = Ahmad Rizal
A N N A = Farahanna
**** kU syUKurI aTAs niKMatmu YA ALLAh kEraNa seTIaP impiAnku untUK hidUP berSama orANg yaNG amAT kucinTA terMAkbuL juA..kiNi hidUPku LebIH leNGkap keRanA dIKurNiaKAn peRmaTA haTI kaMI yaNg kaMI imPikaN..dAn seMOga BuaH CintA kAmi niey DapAt memBAhaGIaKan kaMi...dAn SemOGa kaSIh sAYAng yaNG kAmI biNA inI aKAn kEkaL hIngGa aKHir HayAT kamI****

AMIN YA ROBALALAMIN

Tuesday, February 23, 2010

!! CONTEST: KAMERA DIGITAL UNTUK DIMENANGI !!



STICKY MODE
!! CONTEST: KAMERA DIGITAL UNTUK DIMENANGI !!



DiaNJuRKaN oLeH : MR SUPERMAN


TarIkh TuTuP : 23.02.2010

MR SUPERMAN


aku teruja bile dengar contest pasal niey dari blogger aku INA ( baru jerk jadi followers ina)

So... KePaDa Mr SuPeRMaN

'Kenapa Mr Superman perlu bagi kamera digital ini kepada aku?"
.......................


aKu memang nak sangat beli kamera digital...tetapi memandangkan masalah kewangan dan banyak keperluan yang perlu aku beli memandangkan keperluan anak lebeh dari keperluan diri dan hubby...so terpaksa aku buat2 lupa......heee...bahaya kalu ingat...nanti keperluan laen xdapat beli...ha3
"kalau ade rezeki aku dapat kamera digital niay...aku bersyukur sangat...leh tangkap gambo anak byk2..."

kalu anda berminat sila KLIK

Wassalam

glitter-graphics.com





dah lame xcite pasal icha…skang icha dah banyak perangai baru

Wednesday, February 17, 2010

MIDIAIDABIZ2U GIVEAWAY..


..MIDIAIDABIZ2U GIVEAWAY..


Photo Albums at WiddlyTinks.com


aku terbace giveaway ni dari oya-contest.blogspot.com...sempena blog biz yang terbaru n sempena anniversary perkenalan aida n hasben pada 15 feb lepas..so kengkawan n blogger2 sume dijemput untuk menyertai giveaway nei..
syarat-syarat mudah jek..

1. mule2 sekali korg kene jd follower http://midiaidabiz2u.blogspot.com/..
2. pastuh korang letak gambo atas tuh kat sidebar korang n letak tajuk MIDIAIDABIZ2U GIVEAWAY..
3. pastuh korang wat 1 entry bertajuk MIDIAIDABIZ2U GIVEAWAY..n tulis laa ape2 yang korang rase nak tulis..
4. okay..bile da wat entry tuh..korang copy link entry tuh n post kat ruangan comment..
5. nanti Puan Aida akan g cek entry korang tuh..
6. settle..

mudah jek kan?..hadiah tidak akan dimaklumkan...sebab ia merupakan hadiah misteri..chewahhh..tarikh tutup giveaway nei pada28 FEB 2010 nei..insyaallah akan banyak cabutan yang dibuat untuk menggembirakan korang sume..heheh..

ok semoge berjaya..;D



Sigma Online Shop Giveaway




Giveaway dibuat sempena mempromosi laman web baru mica-tetty

syarat-syarat sgt senang & mudah
:

Terbuka kepada smua blogger
~ Buat 1 entry ngan tajuk sigma online shop giveaway
~ Add banner di atas di sidebar blog anda
~ Pastikan ada link mica-tetty
~ wajib menjadi follower mica-tetty dan sigma online shop
~ Seramai 3 org blogger bertuah akan dipilih melalui RANDOM ORG
~ Sila tinggalkn link entry anda di cini
~ Keputusan akan diumumkan secepat yg mungkin


Hadiah :
2 sport mp3 headset and 1 Sport watch

tempoh: 10/2/2010- 10/3/2010

Baby Cutes Collection Giveaway


BABY CUTES COLLECTION GIVEAWAY

Assalamualaikum semua....
Sempena pembukaan kedai Baby Cutes Collection yang dimiliki oleh pemilik blog babycutescollection.blogspot.com ingin memberi cenderahati ...hehehe....ala sambil2 mengisi masa lapang tue kan..meh semua join,opsss hadiah-hadiah nya adalah:

HADIAH PERTAMA
1 Bunga Manik (2kuntum) yang berharga RM50


HADIAH KEDUA
1pcs Babyland Printed


HADIAH KETIGA
1PCS BABYS LEG WARMER yg berharga RM15

namun sbelum tue anda semua mestilah berbuat demikian;

A)Bagi sesiapa yang ada blog(blogger)

~ jadi follower Baby Cutes Collection
~ link this blog in your blog list
~ do entry of this giveaway
~ letak banner Baby Cutes Collection kat sidebar blog uols
~ mail Baby Cutes Collection the entry or letak kat bahagian comment k..

B)bagi sesiapa yang tiada blog

~ jadi follower Baby Cutes Collection
~ email this blog url kat member2 k and cc to mudahbiz2010@gmail.com or post this blog kat dalam facebook or website
~ lastly email me the url or the link ..k

BABY CUTES COLLECTION GIVEAWAY
start now at 3.00pm 8 Februari 2010 dan akan
berakhir pada pukul 1200am 25 Februari 2010
...


Tunggu siapa pemenangnya...dan meh join beramai-ramai k....

HAVE FUN :-)

Tuesday, February 16, 2010

[disini hatiku: my 1st giveaway]



teruja tol kalu ade giveaway dari mane2 blogger aku...
so aku dengan x membuang mase trus membuat en3 mengenai giveaway niey...

seorang pemenang bertuah sahaja akan dipilih melalui undian.
tarikh tamat penyertaan adalah pada 01 MAC 2010.


ok...apa perlu anda lakukan, mudah saja :

1. jadi follower singgahsaja.blogspot.com

2. link kan blog singgahsaja.blogspot.com dalam blog list anda

3. buat satu post/n3 dalam blog anda tentang giveaway ini, jangan lupa letakkan
gambar diatas dan dan letakkan link n3 ini pada n3 anda.

4. tinggalkan komen pada n3 di blog singgahsaja.blogspot.com dan link anda yang anda telah buat tentang giveaway ini.

5. Fawa ( singgahsaja.blogspot.com) akan up date dari semasa ke semasa.

ok!

Monday, February 15, 2010









Syarat peraduan:


1. Jadi follower Auladjannah
2. Copy gambar di atas, letakkan di sidebar dan terus dilinkkan ke N3 ini.
3. Letakkan link kakpah di blog anda.
4. Letak gambar anak anda, anak saudara anda, cucu anda, cucu saudara anda, kalau ada cicit pun boleh juga. Anak mestilah berumur 1 hari hingga 1 setengah tahun semasa gambar itu diambil.
DAN GAMBAR ANAK ITU MESTILAH GAMBAR SEDANG MENANGIS
(berita baik: Sekiranya anak anda sekarang berumur 3 tahun ke bawah, dan gambar menangis itu diambil semasa umurnya 1-1 1/2 tahun, anda boleh menyertai kontes ini. Syaratnya, letak gambarnya yang terkini sebagai gambar tambahan)
5. Letak nama dan umur anak semasa gambar itu diambil. Letak umur sekarang. Buat satu entry ringkas mengenai anak itu. Kalau nak buat panjang pun, terpulanglah. Tidak ada markah tambahan.
6. Tinggalkan jejak dan link anda di ruang komen.
7. Pemenang akan dipilih berdasarkan kecutetan(oopps) anak dan kekreatifan gambar itu diambil.


Hadiah utama
RM 50.00

5 hadiah saguhati
top up RM10.00 setiap satu


Berita tambahan

Setiap pemenang akan mendapat sebuah buku
BACALAH AULAD
seperti yang dipaparkan. Buku ini adalah
hasil tangan kakpah dan anak.
InsyaAllah boleh membantu anak
anda cepat membaca.







7. Tarikh tutup contest adalah 28 February 2010.

APA TUNGGU LAGI!!!!!!!




Friday, February 12, 2010

HaPpy BesDAy aBah...


" Happy Birtdhay "
to my abah yang ke 51 tahun...
aku x sempat nak wat entry pasal besday abah...juz save jerk...hari niey baru nak update...
malam tadi famili ku celebrate besday abah...mama wat NASI MINYAK + KARI AYAM + SAMBAL AYAM + PAPADOM = bertambah2 aku makan....memang feveret famili aku nasi minyak...so mama wat ler nasi minyak...so kek lak sedap giler...choclate chese...tong2 duet ler...n adik aku membelanjakan bonus yang ade denagn membeli sate kajang...kan li kat kajang tapi branch sate kajang kat selayang...ape pon aku makan sate ler dulu...dah memng feveret aku...aku x li ape2 hadiah pon tuk abah...x sempat li...yang bagi hadiah kat abah - mama (bagi baju) n adik ( sapu tangan) jerk yang li....yang penting ingat birthday abah...aku wish abah kat msg dalam kul 12.21am / Jumaat..sebelum kul 12 aku dah karang ayat yang begitu syahdu sekali tuk abahku...last2 tertido..n terjaga trus send kat abah...

apepon aku nak ucapkan "Selamat Hari Lahir Abah yang ke 51 tahun buat Abah yang tersayang" (walaupon abah x pernah bace blog aku niey..hehe...eh...sukahati aku ler erk nak post cite ape...blog aku...hahaha...jangan mare....)
P/S: semoga abah diberikan kesihatan yang baek, dimurahkan rezeki, sentiasa dalam perlindungan Allah, sentiasa ceria disamping Mama,anak2,menantu dan cucu2 yang sentiasa disis abah..dan TERIMA KASIH DIATAS SEGALANYA~~~

" ANGAH SAYANG ABAH SANGAT"


Monday, February 08, 2010

Tergamak seorang bapak MELIWAT anak yang baru 5 bulan melihat dunia…

Astarfirullahalazim....Ya Allah...terkejut aku dengo berita kat Buletin Utama yang aku nengok kat umah mama mengenai bapa mendera dan meliwat anaknya bayi lelaki yang berusia 5 bulan...mengucap panjang aku dengar berita niey...tergamak dan sanggup die wat cam 2 kat anaknyer....budak tu baru nak lihat dunia...aku dah x leh nak cakap ape...sebab bagi aku bapak yang camniey adelah bapak yang bernafsukan syaitan....anak tu untuk dijaga,dididik,dibelai,dimanja dan diberi kasih sayang yang secukupnya bukan dibuat camniey....mungkin bapak bapak budak niey nak $%^$ ngan mak budak niey...x dapat kot..yelah baru pas bersalin...tapi kalu dah x tahan sangat...cari jerk mane2 betina ker...ape ker...eee...geram tol aku ngan bapak berhati binatang cam niey...

”Anak tu anak anugerah Allah, ia umpama kain putih yang perlu dicorakkan”

Saturday, February 06, 2010

# aku saje jerk nak post en3 niey…sebab juz nak mintak pendapat jerk…tinggalkan komen u’oll eh…

5hb Februari-- Icha 9 bulan...


Hari niey Icha genap 9 bulan…skang Icha dah pandai joget goyang punggung n tepuk tangan…eeee…seronok tengok Icha dengan perangai terbaru die…skang pon Icha dah pandai berdiri n lepas tangan….cepat tol Icha n makin cerdik…n Icha dah pandai merangkak…terbalik lak Icha….patutnyer merangkak dulu baru berdiri…tapi bile tengok keletah Icha buat aku tersenyum happy…dah beso rupenyer Icha…x sabo lak nak tunggu Icha pandai jalan..Icha lak dah 3,4 hari asik batuk jerk…mane xnyer Nampak benda jerk masuk dalam mulut…oh tidak…Icha ni pantang Nampak benda…hukhukhuk…ape pon…aku bersyukur sebab Icha makin hari makin membesar n makin cerdik…aku sentiasa mendoakan yang terbaik wat Icha…




Monday, February 01, 2010

Selamat Masuk Bulan Februari


Selamat Berbulan Februari....
Bulan Februari nie bagi aku cukup bermakna...cos 12 hb ni besday big boss aku, Abah yang tersayang ler...umo abah dah nak masuk 51 tahun....but abah still young...ape erk nak wat tuk besday abah niey..tu tunggu madam amy @ mama yang planning...we'oll anak2 ikot jerk....selain tu 14 Februari niey Valentine Day...tapi aku xsambut pown...but tu bukannyer budaya kite erk...just sj2 bagi hadiah...tapi pas kawen niey xde pown hadiah dari hubby...waaaa...sedey nyer...hadiah hari Ibu ade ler...rantai....but aku hepy sangat...walaupown x de hadiah dari suamiku tercinta...but B slalu ingat....

 

blogger templates | Make Money Online