✿♥ Bersama Selamanya♥✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

✿♥ Jom Join Blog Niey ♥✿

** Disebalik nama Farisha Arianna **

Nama yang sepatutnya yang aku pilih ialah Farisha Arianna...but dalam buku sebutannya "Farisa Arina'' yang bermaksud ~~~ Farisha Arianna = Pengemudi mahir.

Tapi sebutannyer x berapa sedap...so terciptalah Farisha Arianna...n name Icha pown gabungan dari nama mama Icha, Farahanna n Ahmad Rizal...

F = Farahanna nama mama
A = Ahmad Rizal nama papa
R = Rajin
I = Icha panggilan keluarga
S = Solehah, InsyaAllah
H = Honest in Life
A = Anak yang taat pada mama dan papa, InsyaAllah....

ARIANNA = gabungan nama dari
A R I = Ahmad Rizal
A N N A = Farahanna
**** kU syUKurI aTAs niKMatmu YA ALLAh kEraNa seTIaP impiAnku untUK hidUP berSama orANg yaNG amAT kucinTA terMAkbuL juA..kiNi hidUPku LebIH leNGkap keRanA dIKurNiaKAn peRmaTA haTI kaMI yaNg kaMI imPikaN..dAn seMOga BuaH CintA kAmi niey DapAt memBAhaGIaKan kaMi...dAn SemOGa kaSIh sAYAng yaNG kAmI biNA inI aKAn kEkaL hIngGa aKHir HayAT kamI****

AMIN YA ROBALALAMIN

Sunday, April 25, 2010

JoM ke BLOG terBAru MaMA icHA


aku rase boring sgt ngan blog niey coz langsung x nampak menarik...
n line kat link2 yang ade wat aku rase x puas hati...dah banyak kali edit tapi x hilang gak line2 yang ade...
so dengan x membuang masa aku telah melahirkan sebuah blog yang terbaru wat korang semua
just klik di sini


" Teratai Mewangai "

Friday, April 23, 2010

Byzura Razali's Blog Giveaway

Sticky Mode until 23/4/2010, plz scroll down for new entry.....
*
*
Salammmm…

Giveaway niey aku dapat tahu dari MALAYSIA Giveaway…Giveaway niey anjuran dari Blog Byzura Razali’s sempena anniversary blognye yang pertama…ni antara hadiah2 yang ditawarkan
A: Power Rangers Solaris Knight Gear

*
*
B: High Speed Racing Track Starter Set
*
*
C: Girl's Favorites Fashion Beauty Set
*
*
D: Daintiness Foodstuff Piano
*
*
Mudah saje..hanya ikut 3 langkah ini… :
1. Link Byzura Razali’s @ ur bloglist http://byzurarazali.blogspot.com
2. Ini sangat penting…tinggalkan komen di entri tersebut
Pilihan: Jika anda yang bertuah, hadiah yang mana anda akan pilih? A,B,C or D???
Nickname :
Blog Url :

Example :
A/Byzura/http://byzurarazali.blogspot.com/
Dan inilah yang saye pilih..
C/Farra/http://mybaby-farisha.blogspot.com
nak tahu kenapa aku pilih C...cos anak aku girl...mesti syok dapat hadiah niey...lagilah 5hb 5 niey 1st birthday Icha....hope Icha dapat giveaway nie...sonoknyer...

3.Finally put this banner @ ur blog sidebar & link back to my blog.
p/s:Jangan lupa tinggalkan komen eh kat blog Byzura Razali’s.Kalau u all lupa nak leave comment tak dapek nak tolong okeh.....
Mystery gift for top referral tooo.....confirm bukan toys!!! :P
Hurry up!!! This giveaway ends 23 April 2010!!!
Good Luck!! :D
***

Thursday, April 22, 2010


Cerita Terbaru
Klik Di sini

Wednesday, April 21, 2010

LAYOUT MUKE SENDIRI


Nak cerita selanjutnya
Klik di sini... 

Monday, April 19, 2010

Suntikan H1N1


Cerita Terbaru

:::: Suntikan H1N1 ::::

Cerita Sedih..Jom Bace ramai2...


Cerita Sedih...nak bace...klik sini

:::: KLIK ::::



Friday, April 16, 2010

Beralih Arah


Aku skang tengah nak membangunkan 1 blog...blog yang terbaru...so wat mase niey aku tengah bz dengan keje...so any komen jangan lupe tinggalkan komen eh...n kalu blog baru dah siap....aku akan tinggalkan blog niey dan beralih arah ke blog baru aku 2 nanti...aku busan ngan blog niey coz langsung x menarik n line kat garisan link payah tol nak hilang...buat blog aku niey huduh bangat...

hukhukhuk...

 
k...selamat berblog to my fwen....
(saje jerk letak pic niey...nak mencuci mata)

Sunday, April 11, 2010

"..::bIRtHdaY gIvEaWay::.."


~~ini sticky mode yang digam dengan gam gajah ~~
salam ni birthday giveaway sempena birthday owner nye yg ke-24..
ni ade syarat2 ringkas yang perlu korang ikut…
for bloggers:  1)jd follower blog :L:I:L:L:Y:S:H:O:P:P:E:    2)add link :L:I:L:L:Y:S:H:O:P:P:E: kat bloglist anda    3)buat entry sesimple n ssekreatif yg mungkin dan jgn lupe letak link back,so ramai2 blh join..the more is merrier!!  4)tggalkan komen kat entry di :L:I:L:L:Y:S:H:O:P:P:E: utk lilly trace back ke blog anda.. letak email skali ye.. utk memudahkan proses pghantaran hadiah jika anda trmenang nt..   for those who have no blog:    1)be :L:I:L:L:Y:S:H:O:P:P:E: at facebook..    2)announce kan psl birthday giveaway ni kt wall masing2..    3)emailkn psl birthday giveaway ni jgk kepada 10 org kawan dan cc kan ke zulailyhanim@yahoo.com.    4)lastly,tggalkan komen,email n facebook link anda di ruangan komen di :L:I:L:L:Y:S:H:O:P:P:E: hadiah nye plak... :L:I:L:L:Y:S:H:O:P:P:E: akan update nanti.. pemenang akan dipilih berdasarkan entry yg plg creative n besh.. contoh nye letak gmbr yg menarik,lucu or kata2 yg sweet dan jujur dlm entry anda tuh..  
  tarikh tutup:11 April 2010..
ni gambar yang aku pilih tuk join giveaway birthday niey..sebab ape aku pilih gambar niey…coz so sweet sangat gambo niey…yang pakai baju pink hitam tu anak aku..Farisha Arianna..10 bulan 2 minggu…n yang pakai baju oren tu anak buah aku...…Putri Nur Ayunaliza..setahun 3 bulan....dorang niey cam kembar...ape yang dorang buat same jerk...n dua2 kuat jelez...pepon...keletah anak dara kecik 2 orang niey teramat menghiburkan kami sekeluarga...

Wednesday, April 07, 2010

Ermm...busannyer tunggu hubby...


busan tol aku tunggu hubby habes men bola kat Kampung Pandan......nasib ler ade opis mate yang x lik lagi....so aku pon x lepaskan peluang menghupdate blog aku n blog yang laen...rase cam x puas hati jerk ngan blog aku niey...coz aku pon baru pas tuko template n header aku niey pon aku baru jerk wat gune photoshop CS3...huhuhu...hilangkan sket busan...untuk menghilangkan boring aku...aku pon dengan tangan yang gatal..aku saje upload gambo niey coz niey wallpaper yang aku amek dari internet n then edit wat wallpaper PC aku...rase bersalah gak sebab guna wallpaper yang ade kat internet...nanti kena saman lak...erm...janganler....

Tuesday, April 06, 2010

Pemenang Giveaway Birthday Present bagi Bulan April 2010

Pengumuman Pemenang Bagi Giveaway Birthday present for My Baby from Mama Icha...
...
...
bagi bulan April 2010
...
dengan kriteria dan syarat2 yang mencukupi ...baby2 niey antara pemenang bagi bulan April



tapi hadiah2 bagi pemenang bulan April...hadiahnye akan diberi pada bulan hadapan sebab giveaway niey masih berjalan lagi...

....

....

x lupe jugak kepada penyertaan pertama akan diberi hadiah (hanya kepada ibu /bapa sahaja yer)

...

....


dan kepada pemenang sile email no.tel dan alamat anda pada emel mama icha
farisha0509@gmail.com

kepada anda yang belum menyertai...come join my giveaway now....giveaway masih berjalan...

Monday, April 05, 2010

ABPBH punye cite...


wah...rase berdebar2 akumalam tadi mse raja azura n shira nak umumkan sape yang merangkul Anugerah Bintang Popular...bile terbace metro hari niey aku pon x setuju bile ade org kate Siti beli wartawan...bagi aku Siti ade aura tersendiri...dan Siti berjaya menambat hati peminat2nyer...ni antara petikan akhbar Harian Metro hari niey...
...
...

Peminat fanatik Siti makin teguh menyokong Siti. Buktinya, berdasarkan cerita orang kuat Berita Harian yang mengikuti siri jelajah ABPBH2009, kemunculan Siti di lokasi terakhir di Klang Parade seminggu menjelang ABPBH2009 mencipta ribut. Katanya, sambutan peminat terhadap kehadiran Siti memang luar biasa. Juara Raja Lawak musim kedua, Ahmad Nabil Ahmad, mengakui kagum dan tabik dengan kehebatan Siti apabila melihatkan kegilaan peminat bertemu Siti. Cerita Nabil, dia pernah melihat ada peminat terkedu dan ternganga tidak dapat berkata sepatah pun apabila Siti berada di hadapan mata.

Masyarakat juga sering menuduh wartawan dibeli Siti kerana memberi liputan besar-besaran setiap kali kehadiran Siti, tetapi mereka tidak tahu hakikat sebenarnya, media melihat nilai berita yang ada pada Siti yang tidak ada pada artis lain di Malaysia ini hingga apa saja dilakukan Siti dipandang sebagai ada 'news value.' Istilah bodek wartawan apatah lagi dengan hadiah atau wang ringgit, sememangnya Siti tidak pandai, tetapi apa yang menghairankan, sering kali timbul cerita Siti beli wartawan. Anda percaya? Kalau ada mengatakan populariti Siti jatuh selepas berkahwin dengan usahawan Datuk Seri Khalid Muhd Jiwa atau Datuk K pada 21 Ogos 2006, kata-kata itu silap. Bagi saya ada benarnya perkahwinannya Siti memberi kesan kepada popularitinya, tetapi bukan terjejas, sebaliknya sedikit tercalar. Bak kata seorang doktor yang selalu ditemui kalau saya sakit pening, dia memang kagumi Siti kerana vokalnya hebat ditambah aura menawan, tetapi apabila berkahwin dengan suami orang, hatinya terus tawar untuk Siti! Saya percaya ramai lagi yang sealiran dengan doktor itu namun lebih ramai lagi yang sedia menerima bakat dan keistimewaan dimiliki Siti. Malah, kini selepas tiga tahun, Siti berjaya meyakinkan peminatnya untuk terus menyokongnya Siti nampaknya mencuba sesuatu yang baru, dengan melahirkan produk kosmetik SimplySiti yang dilancarkan 30 Mac lalu. Kali ini Siti mahu kongsi soal penjagaan wajah dan kecantikan. Ia juga bagi saya satu tiket mengukuhkan lagi pembabitan Siti dalam dunia seni. Kalau kejayaan di ABPBH tidak mampu meyakinkan mereka mengenai kehebatan Siti, bagaimana pula dengan Anugerah Industri Muzik (AIM) yang mengiktiraf karyawan seni bukan dari sudut popular, tetapi terbaik. Siti mempertahankan gelaran Persembahan Vokal Wanita Terbaik untuk 10 kali sejak 1999 hingga 2009 dan hanya sekali digugat Jaclyn pada 2007. Pada 1 April lalu, genap 15 tahun pembabitan Siti dalam dunia seni selepas menjuarai Bintang HMI pada 1995. Selama tempoh itu, 14 album solo dihasilkan dan dua juga album duet (bersama Noraniza Idris dan Kris Dayanti).

Icha 11 bulan




Hari niey 5hb 4 2010...genap Icha 11 Bulan…perkembangan terbaru Icha…Icha skang dah laju berjalan….malam tadi gi Selayang Mall…nak belikan die kasut…x sempat beli kasut…aku baru jerk letak die kebawah…laju die jalan…x terlarat nak mengejo….singgah 1 kedai kasut kat sana…belikan kasut Crops tuk Icha…dah beli..tunggu papa lak beli…berjam2 nunggu…hubby kalu pilih barang nak nagis aku nunggu…geram sgt…tapi demi suamiku yang tercinta…ku sanggup…tapi sejak Icha dah lasak niey…nak dukung memang x terlarat…n dah beli kasut Icha…pakaikan kasut Icha jerk…die hepi kan maen...rase sonok pon ade gak sebab Icha dah pandai jalan....tapi penat...after that we'oll mamam kat Chop n Steak,Selayang...Icha meragam lak kat situ...rupenyer Icha lapo...Cian anak mama lapo erk...bagi makan kentang goreng n nugget...senyap...dah kenyang meragam balik...habes makan jerk masuk keta aku BF Icha...x sampai 2,3 min terus lelap..bertuah anak aku niey...dah penat sehari maen,lasak lak tu....sampai jerk umah mata beso...aku tanggalkan kasut...die keraskan kaki...x bagi aku tanggalkan kasut...happy icha sebab 1st time ade kasut sendiri walauponnn murah.. 8 hengget jerk...beli mahal2 pon budak cepat besor...lagipon kaki Icha jenis beso ikut kaki aku...tapi bile aku pegang kasut die...bukan maen kedekut Icha...biasalah dak2...ape pon aku happy sangat sebab Icha skang dah makin membesar..dah berjalan,ikut arahan,n pandai menyanyi walaupon x dengar bunyi...hihihihi...

Perginya Seorang Pelawak

Al-fatihah
buat arwah Din Beramboi yang telah pergi meninggalkan kite pada tengah malam tadi 12.30 pg...
semoga rohnya dicucuri rahmat...
...
...
Arwah seorang yang sangat kelakar...
...

...

...

Malaysia dah kehilangan pelawak yang paling bez..



 

blogger templates | Make Money Online