✿♥ Bersama Selamanya♥✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

✿♥ Jom Join Blog Niey ♥✿

** Disebalik nama Farisha Arianna **

Nama yang sepatutnya yang aku pilih ialah Farisha Arianna...but dalam buku sebutannya "Farisa Arina'' yang bermaksud ~~~ Farisha Arianna = Pengemudi mahir.

Tapi sebutannyer x berapa sedap...so terciptalah Farisha Arianna...n name Icha pown gabungan dari nama mama Icha, Farahanna n Ahmad Rizal...

F = Farahanna nama mama
A = Ahmad Rizal nama papa
R = Rajin
I = Icha panggilan keluarga
S = Solehah, InsyaAllah
H = Honest in Life
A = Anak yang taat pada mama dan papa, InsyaAllah....

ARIANNA = gabungan nama dari
A R I = Ahmad Rizal
A N N A = Farahanna
**** kU syUKurI aTAs niKMatmu YA ALLAh kEraNa seTIaP impiAnku untUK hidUP berSama orANg yaNG amAT kucinTA terMAkbuL juA..kiNi hidUPku LebIH leNGkap keRanA dIKurNiaKAn peRmaTA haTI kaMI yaNg kaMI imPikaN..dAn seMOga BuaH CintA kAmi niey DapAt memBAhaGIaKan kaMi...dAn SemOGa kaSIh sAYAng yaNG kAmI biNA inI aKAn kEkaL hIngGa aKHir HayAT kamI****

AMIN YA ROBALALAMIN

Thursday, December 31, 2009

~~~Detik 12 mlm....HapPy nEW yeAr


Selamat Tahun Baru
2010
wah....detik 12 malam niey kite dah ke tahun baru....

azam baruku????erm~~~nak diet n nak kurus...tu matlamat aku...

hukhukhuk....bolehkah ianya tercapai???////hahahaha...gelak tuk diri sendiri...

hope lehlah yerk

aku x gi mane pown tuk countdown new year...just duk umah jek...bab malam nie ade bola....

skang aku tgh siapkan calendar 2010 tuk sendiri n simpanan sendiri...tahun lepas dah wat...tapi x print pown....
ape pown semoga kedatang tahun bar niey dapat mencapai segala azam yang tercapai tahun2 lepas...

Sunday, December 27, 2009

~~~Happy Anniversary Mama n Abah


Hari niey genap 27 tahun usia perkahwinan mama n abah.....selama 27 tahun melayari bahtera sebagai suami isteri.....mama n abah dikurniakan cahaya mata seramai 5 orang...iaitu kami anak2 mama n abah...Thanks mama n abah kerana sentiasa menyayangi, mendidik kami dan menjaga kami hingga kami dewasa.....dan skang kebahagian yang mama dan abah bina selama 27 tahun ini...dikurniakan 2 orang cucu yang comel2...syukur alhamdullilah...
....
....
Selamat Ulangtahun Perkahwinan
Mama dan Abah
Yang ke 27 tahun...
....
....
~~~Semoga mama dan abah sentiasa bahagia disamping kami anak2 mama n abah, menantu n cucu2 mama, Putri n Icha...
....
mmmmmuuuuahhh..
sayang Mama n Abah...

Thursday, December 24, 2009

"HapPy birTHdaY pUT3 nUraYunaLiza"....

hari niey genap Putri setahun....wah...terasa cepat mase berlalu....Putri dah pown setahun....so aku pown x de beli ape2 lagi tuk Putri.....tunggu gaji n then buy something for my niece...
........
........
ape pown...mama harap Putri sentiasa sehat dan bila dah besar nanti menjadi anak yang solehah dan mendengar kata...

.......

Selamat Hari Lahir Putri Nurayunaliza yang ke SETAHUN hari niey....

.......

cayang Putri sangat....

Friday, December 18, 2009

Alhamdullilah....capai gak 50 followers...

Syukur Alhamdullilah...followers aku dah cecah 50 orang...niey pown payah nak cecah 50 followers....so nak invite orang jadi followers niey kan susah sangat...just blogwalking blog sape2 n then invitelah dorang n jadi followers dorang dulu...rase sonok lak sebab ramai jugakler walaupown yang ado....

...

...

...

so thanks to my fwen n my followers...








Thursday, December 17, 2009

SERIUS BABY 2009 GIVEAWAY




teruja aku nak masukkan Icha kat contest "Serius Baby 2009 Giveaway" yang dianjurkan oleh Mama Rifqi Zuhairi...memandangkan pic Icha yang berlambak...apelagi...operasi pown bermula...ni gambo Icha yang aku pilih......


ni pic pertama yang aku pilih.....mase ni icha baru nak pandai meniarap....nak masuk 4 bulan
pic ke2 yang aku pilih...masa niey Icha 4 bulan setengah....


muka paling brutal sekali..pas bangun tido...mase nie Icha 3 bulan 3 minggu....

Nama Icha : Farisha Arianna binti Ahmad Rizal

Tarikh Lahir : 5 Mei 2009

Umur Icha sekarang : 7 bulan 2 minggu 6 hari

so mama Rizqi Zuhairi....ade yang berkenan x????....

......

....sesape yang berminat joinlah contest niey...

niey syarat2nyer...

Be Rifqi Zuhairi followers and add my blog kat korangnye list....

Tepek banner yang dicipta khas untuk contest ni kat sidebar korang…

Buat entry tajuk macam entry yang I buat ni..

Contest ini terbuka kepada anak korang yang berusia 1 hari hingga la 3 tahun...

Ini paling wajib ni!!!Sila tepekkan pic sicomel korang dengan wajah yang serius...letak pic yang sangat2 serius je...mesti ada kan...xkan pic masa senyum n sengih je korang simpan...Letak banyak2 pun xpe,nti yg paling serius i akan amik...

Pastu letak la nama penuh anak korang ,tarikh lahir n umur diaorang sekarang...Make sure ur entry link back to mine..

Tarikh tutup penyertaan before 31st December 2009

Last skali,tinggalkan korangnye penyertaan kat dalam comment box kat entry contest blog Rizqi Zuhairi..


itu jer...senang je..


HADIAH??

Suprise la...klu bgtau x syok la...
Sudi2 la join k....

Wednesday, December 16, 2009

Hari Rabu yang Membosankan....

ngantok tol hari niey...ramai lak tu staff yang gi Retreat Transformasi...yang tinggal pown yang ado...pegawai n bozz2 semua x de...tinggal bape kerat no...keje pown semua dah setel...dah x tahu nak wat aper....so curik mase sket update blog ler...hihihihi...stori ape erk...erm...sok malam akak ajak aku sefamily lik kg at Johor...coz Sabtu niey akak n Pokteh aku wat kekah tuk anak masing2...kalu lik sok maybe x jem...kalu lik pagi Jumaat jem...penat wo duk berejam dalam keta mengharungi jem...so...atuk, yayi n sedara mara...nantikan kepulangan kami~~~~.....hihihihihi....nak post gambo pown x tahu nak post gambo aper..

ni gambo Mashimaro...hubby...nilah Mashimoro kan Hagemeru or Fukuchan...hahahahha....hari tu aku ngan hubby gaduh...kan gaduh teruk pown...gaduh men2 jerk...hihihihi...mane xnya...name patung yang kitorang dapat mase men kat Fun Fair hari tu x tahu ape name...aku cakap Mashimoro....b cx habes2 cakap Hagemeru...kelako hubby aku niey...hihihihih

Icha dah pandai tata...


suke...suke...suke...Icha skang dah pandai babai...wah...sonoknyer aku...skang gi keje jerk...babai Icha...Icha babai balik....Icha dah besar rasenyer...tapi badan Icha still kecik tapi tinggi...Ikut papanyer kot...tapi rambot Icha ikal...ikut aku lah tu....x sabo rasenyer nak tunggu Icha panggey mama n papa....kehappy'an aku x leh tulis dengan kata2...hanya aku saja yang tahu...terasa happy sangat bile anak yang kite kandung,lahir n jaga dengan penuh kasih sayang mula membesar....Alhamdullilah...lagi 1, Icha skang dah pandai jeles ngan Putri...pantang mama n abah dukung Putri...Icha nangis mintak amek....kekadang bile mintak amek tu...tahan die duk jerk kat situ sambil tangan mendepa mintak amek....skang pown Icha dah duduk kat walker...laju berjalan duk walker....aku rase Icha cepat berjalan...kakinyer pown tegap n kuat...tulah penangan susu ibu....hihihihi...

Monday, December 14, 2009

50


jangan terkejut dengan tajuk en3 kat atas niey...sebenarnya target aku sebel;um masuk tahun baru 2010, aku kalu bleh nak cukupkan followers 50 orang...tapi wat mase skang niey hanya ada 48 orang saje....so ade lagi 2 orang yang membolehkan cukup 50....wah banyak tol nombor kat en3 niey erk???...so to my followers....terima kasih sebab sudi memfollow blog mama Icha niey walaupown blog niey banyak kekurangannya...kekadang aku paksa followers aku follow aku...hihihihi...kan ape just nak jadi teman blog....sonok tau ramai kenalan, lagi2 dikalangan ibu2...n sepanjang aku berblogwalking niey....ade ibu2 yang ade anak....anak2 u'oll semua cute2...comey sangat....n rase happy sangat...

.........
TERIMA KASIH BANYAK2......

Friday, December 11, 2009

HapPy bESdaY kaKAkKu saYaNg...


haPpy BesDay KakaKku...dah tuo akak erk...26 tahun dah...but still look young...hihihihi..
....
....
....
to my lovely sister..
ASLINDAWANI BINTI RAHMAN
....speech 4 u....
.....
* hope kakak happy wif ur hubby, Putri , ur siblings n, our parents (mama n abah ) n ur life....
* hope akak sentiasa diberi kesihatan yang baik
* hope akak sentiasa dimurahklan rezeki....
* n hope menjadi isteri dan ibu yang terbaik buat hubby n anakmu....
.....
lastly....sepanjang angah hidup didunia ini menjadi adik akak...andai ada tersalah kate, terguris
perasaan dan ape2 pown....hope akak maafkan...dan semoga ceria di hari lahirmu...
....
....

last n the last 1....kalu ade terhutang tu hope halalkan ler (ade ker hutang ngan akak??...xde kan) hihihihi


*** gambo niey x melambangkan cite di bawah...saje jer letak gambo niey..coz lawa sangat gambo niey...
.....
.....
.....
.....
burp....burp...rase kenyang lak..baru pas makan nasi beriani kim kat member opiz...ngantok tol hari niey....merayap 1 opiz ngan member opiz...c makcik Linda...hukhuk..sori eh makcik...termention name ko...hahahaha...aku gi merayap ngan mkcik niey cari ketua setiap bahagian untuk kira budget barape orang satff PKS diperlukan pada setiap bahagian....dari aku ngantok bek aku follow makcik niey....tapi mase berjalan pown aku leh rase nak tertido....waduh....ngapain begitu ngantok sekali....hiihii...ingat nak tido...tapi takut tido bangun pening lagi kuat....

Selamat Pagi Jumaat


Pagi lagi Icha dah bangun…dalam kul 5 lebey…mane x bangun pagi….awal gile die tido malam tadi…dengan merengek2,meragam….baru baringklan Icha atas katil…biasanya aku mesti tertido sekali…hihihihihi…bangun pagi jerk…Icha kacau papanyer…usik2 muka…biseng2 mulutnyer…nasib ler die x merayap…aku bangun jer dari katil….bersuara mintak amek…kecerdikan Icha nampak sangat skang……aku bukak webcam laptop kakak…Nampak jerk gamb die sendiri…wa…excited Icha….ni gambo Icha baru bangun tido…bangun jerk tido…ngendok (bahasa jawa)…berak / uk uk ler…setiap pagi mesti uk uk…lawas perut Icha….dah siap tukarkan pampers..merayap…ape nampak depan mate terus masuk mulut..tadi ler….aku tengah siap2…die merayap depan ruang tamu…ade bunga kain kecik…terus masuk mulut…tengok die tengah nguyah cam orang makan chewing gum…ngalahkan orang tua c kecik ni nguyah…cam dah ade gigi…ape lagi…membebel ler aku…dengan muke selamba Icha senyum….nak marah jadi x marah…tapi biasalah dak kecik…mane tahu ape…ape pown Icha still comey…

Thursday, December 10, 2009

Malam Jumaat

skang aku tengah update blog aku sambil tengok cite Jangan tegur Lagi....takut gak tengok...Icha dah tido...hubby lak dah masuk tido...aku tengah wat kad jemputan untuk akak aku....n then sambil2 wat besDay kad untuk kakak...sok besday kakak...dah 26 tahun kakak....24 hb lak besday Putri...cepat Putri dah setahun...rase cam kecik jerk lagi...27 hb pulak....anniversary Mama n Abah yang ke 27 tahun...bulan 12 niey lah ade 3 tarikh penting dalam hidup aku...so semoga Kakak,Putri,Abah n mama sentiasa sehat....

Wednesday, December 09, 2009

Betulker???///~~~~~

Semalam petang,....aku,sepupu aku n adik aku 2 orang termasuk Putri makan kek Apollo…la..yang dalam plastic kuning…adik aku, Ijat dah makan setengah kek die teragak nak tengok ramuan dalam kek tu…n then terjumpa kod E110…ape lagi terperanjat ler we’ol…terus Ijat amek note tentang kode babi dalam makanan dari ohtidak.com..terus we;ol buang semua…dahler tu feveret we’ol..patut ler suke sangat nak makan benda alah tu..….banyak lagi kod2 babi yang perlu kite amek berat…sedey rasenyer…dah x selamat rasenyer nak makan jajan2 yang dijual…ni antara kod2 babi yang aku amek dari oh tidak.com…tapi x pasti same ade ianyer dari bahan yang halal or haram…so aku saje post pic niey tuk rujukan korang…tapi banyak gak komen2 macam2 dari orang…so nak tahu link http://ohtidak.com/

Tuesday, December 08, 2009

pOSe tErbaRu IchA...coMey x??~~~


tengok posing terbaru Icha...skang dah pandai mengemas...1 rumah Icha tawaf...sampaikan ape yang ade depan mata nak di capainyer....waduh...penat mama Icha oi...skang lak dah pandai nak panjat rak TV...punggung pown dah naek tinggi...bile tengok Icha cam2...wat aku tersenyum jerk...rase sonok bab Icha dah membesar....

icha merangkak kalu dah penat...sonok Icha kalu dapat merangkak

ni lak...mase kat kampung Tok Ma nyer kat kelate...tengok...pandai padang kamera..



aku saje dudukkan Icha....kecomelan Icha terserlah bile pakai dress niey...kembang baju bak Cinderella.....

Monday, December 07, 2009

Comel2 Baju Baby...


Jumaat lepas pas balik amek Icha aku,Hubby n Icha g Jusco Metro Prima...ape lagi cari baju Icha ler....lagi baru masuk gaji n sale/ YES...ade sale baju budak2...eee...geram gile nengok baju2 baby gurl...ikutkan hati nak jerk beli semua...tapi sowi ler....beli ape yang patut jerk...ni barang2 yang aku li...

shower gel untuk Icha...baunyer sedap...harga berpatutan...



suar jeans nie lak...dah lame nak li...tapi size Icha payah nak cari mase tu...sebulan 2bulan lepas ler...skang lak Icha dah leh pakai...so try2...amek jeans nie...harga sebelum sale RM35.90...after sale..RM17.45...so lah sangat aku li tuk Icha...lagipown hubby yang nak sangat Icha pakai jeans...


baju nie warna purple...saje cari purple...bab Icha banyak baju warna pink...

so...2 helai baju Icha aku n hubby li warna purple...so sweet...

baju niey aku li tuk Putri aku...anak buah aku ler...saje li warna pink bab Putri x banyak baju warna pink...

5hb Disember : Icha berumo 7 bulan

Ni cite sabtu lepas…5hb..Sabtu…Icha dah 7 bulan…. Dah membesar Icha…lasak + membebel + memanjat + merayap …..jawapannyer….ponek mama jagonyer……Icha skang pantang nampak aku n papanyer..…mendepa tangan die nak mintak amek…pandai n cerdik lak tu…kalu dapat panjat badan aku n sesapa yang die nak…n then die lak dah pandai nak duduk…pastu senyum jerk dengan berlubang pipi…lesung pipit ler tu…(mewarisi diriku n tok maminyer…off coursele semua adik badik aku ade lesung pipit)…rase cam cepat Icha berubah perangai…kalu senyum tu mate die sepetkan…uih…terasa kecomelan disitu…ape2 pown aku rase happy cos Icha maken membesar dan semakin hari semakin cerdik n comel…

tajuk : ape2 ler....

Waaaaa….semalam busan jerk…cos b men bola tuk PTG WP KL kat Bangi…pagi2 jerk dah bangun..b siap2 nak gi men bola…jadi keeper @ orang penting…hihihi…pas b g men bola..aku layan Icha dulu n then dalam kul 8 lebey gi kedai bawah umah…nak masak ape tuk sarapan…tapi darihari tu nak masak nasi lemak….wah..wah…1st time ni wat nasi lemak…camno lah rase….bukan susah wat nasi lemak…senang…tapi biaslah b…nak makan masak simple2 jerk…dah li barang2 n nak start masak..kelam kabut aku jadinya…ngan Icha yang meragam nak tido…ngan adik2 lagi…wah penatnyer…dalam tengahari mama n mawar amek we’oll nak gi umah mama…mama n mawar dah samapi…sambal nasi lemak n nasi baru jerk nak masak…so kemas2 n mandi2 n siap2 dalam kul 12 setengah bawak nasi lemak gi umah mama..makan kat sana ngan abah…waa…laponyer…
……
……
Dalam kul 2 lebey we’ol aku.Icha ,Mama kakak sefamilycadang nak gi Selayang Mall nak jalan2…dah lame x jalan…tapi x best gak sebab hubby tersayang x follow skali…so nak gi gak bab nak li baju akun Icha…so x la bowink sangat semalam...kul 5 lebey habis jalan2 balik…n trus relax.....

pagi2 buta Sabtu yang hapPENING...

Sabtu kelmarin…adik aku n adik sepupu aku 2 orang….tido umah aku…aku amek Icha,n dak2 kat umah mama lik dari dating ber2 ngan hubby…dalam kul 1 habes bola ru gerak gi umah aku…cadangnyer hubby nak li Kepci @KFC…sebab lapo gile..aku ade amek siket lauk tom yam daging n daging goring rempah…tapi nasi x masak lagi…ade pown siket tuk b…pusing2 n tawaf 1 Damansara Damai…x de….so dak2 nak makan burger…ape lagi Nampak gerai burger je benti ler….dak2 niey perangai cam baru kuo dari zoo…memekak n menjerit2 bile bercakap….wah…camner lah aku kalu aku ade anak2 yang camtu….letih nak suh diam….tapi rase happening ngan dak2 niey dengan mulut laser n bebel cam pompuan…

Sunday, December 06, 2009

Tengok Wayang wif my hubby...


Baru pas tengok wayang ngan hubby..sampai umah je tengok Icha tengah nyenyak tido...bagus tol anak aku niey...x meragam..walaupown batuk n selsema…aku nengok kat Brem Mall Jinjang...cite yang aku nak tengok sangat..2012…ngeri + takut + sedey filem tu…rase cam dah nak dekat sangat kiamat…yang buat aku sedey sebab budak pompuan couple ni nangis…tingat aku kat Icha..n akubayangkan andai aku,Icha n hubby dalam keadaan cam niey…aku terpaksa reda…dah ketentuan Allah…itu pown KALAU…tengok cite 2012 nie buat aku teringat hubby…walaupown hubby ku disebelah…n then Icha,mama abah,adik beradik MIL, n sedara mara….ish…x nak aku tingat2…amal ibadah pown x cukup n x berapa lengkap…tapi ape pown cite ni memang best…n then nak lik umah aku…bawak adik n adik sepupu aku tido umah aku….dah lama gak x bawak budak2 tido umah aku…k…time to go back home…

Friday, December 04, 2009

Hari Jumaat yang hening...



dah 2 hari pagi2 hujan...aku biasalah kalu dah nek motor...lambat lah jawabnyer...nek keta jem...nek moto basah kuyup lah...cam hindustan lak nanti...hari niey jaga kaunter pertanyaan lagi...ganti bahagian lain...tapi naseb bek partner aku nak jaga pagi...x de ler aku duk kaunter muke seposen...ri niey makan kat CM with my fwen...dah 2minggu x makan kat CM...ermmmm~~~nak mam aper erk???

Semalam Punya Story...


Penatnyer//......I need to rest….cos aku x cukup tido…Icha pown skang makin membesar…off coz ler lasak…perkembangan terbaru Icha skang niey…Icha dah pandai memanjat n meleset manja gitu…geram n rase hepi tengok Icha cam2…dah pandai tunjuk manja ngan aku….x kiralah ngan aku,hubby,tok mami, atoknyer tau sape yang die kenal…n then Icha dah pandai nak follow aku n papanyer…apepown aku terlalu hepi coz Icha makin membesar…

Wednesday, December 02, 2009

Selamat Hari Raya Aidiladha...

sori coz aku lambat wish ''Selamat Hari Raya Korban" to my blogger...ape pengorbanan orang tersayang yang paling berharga buat u'oll??///.....hihihi...u'oll jerk yang tahu kan??...aku kat kelate wat kekah Icha n cukur jambul...rase kelako pown ade...Icha dah 7 bulan baru nak cukur jambul...jerit lah...ape lagi....Icha n sepupu hubby yang baru jek lahir 15 hari...baby niey pown cukur jambul sekali...rase meriah gak lah...tapi sebenarnya x plan pown nak cukur jambul icha...tapi ma suh sekali....so ikut jelah...

Tuesday, December 01, 2009

Happy Birthday to me~~~!!!!....


Happy Birthday to me...
Happy Birthday to me...
Happy Birthday to me...
....
....
wah terasa diriku dah tua...walaupown umo aku baru jerk 24 tahun Sabtu lepas...erm...banyak gak wish yang aku terima dari family aku....
**********
hubby aku x bagi ape2 hadiah pown...just wish kat aku jerk....dah 2 tahun x dapat hadiah besday dari hubby...erm~~~...yang penting hubby ingat aku...masa malam jumaat hari tu 27hb...b wat reminder kat hP aku...b wish..."Selamat Hari Jadi Sayang...muah..."wah...rase sedey pown ade sebab b wish...tapi sebenarnya aku dah nak merajuk ingat b dah lupa besday aku...rupanya x...b ingat...thanks hubby...pastu aku dapat mesej dari adik aku...mawar,n then abah n mama...esoknyer dapat msj dari kakak, ujang n ijat...wah...rase aku diingati...kalu x ingat dah tentu aku majuk dengan dorang...huhuhuhuhuhuhu....pastu mektam aku n adik sepupu aku,munIe...tarikh lahir aku niey same dengan adik sepupu aku...Yaya...umo nyer 11 tahun...so...to my family~~~~ Mama, Abah, Kakak, Mawar, Ujang, Ijat, Mektam, Yaya n Munie...di atas wish u'oll...sayang korang...

rindunya pada blog ku iniey..


oh blog ...ku rindu padamu.....
....
....
....
terasa kerinduan disitu...
...
...
lama gak aku x hupdet blog aku niey...rindu bangat kat blog aku niey....macam2 cite aku nak post kat blog niey...cite tentang besday aku...cite tentang Raya Korban...macam2 cite..hiihihihi
....
....
oh yeah....x sabo nak post en3 niey...

Thursday, November 26, 2009

My birthday....

28 hb ni @ Sabtu besday aku...hihihii...sapelah yang ingat besday aku erk???//...sape 1st people yang wish besday aku nanti...hope my hubby...rase cam syok sendiri lak buat en3 about my besday...hukhukhuk...kat opiz,aku dapat besday card from my big boss...Thanks Bozz...mama n abah mesti nak wat celebrate..but x tahu bile...nak wat camner aku pown kat kg..

Selamat Hari Raya Aidiladha

petang ni aku lik Kelantan…kampung hubbyku…takut pown ade gak nak lik Kelate….yelah kan banjir kat sane…aku half day hari niey…mintak izin kat boss…naseb die bagi lik awal…nak lik malam x berani…mesti jem gile n sok pagi baru sampai…sok dah raye…hope weoll sampai dengan selamat…macam x caya lak esok Raya Haji…mane x nyer…kat opiz pown ramai lagi orang…yelah…mungkin cuti Raya Haji x panjang....
….
….
So to all my blogger


Selamat Hari Raya Aidiladha @ Hari Raya Korban


Semoga segala pengorbanan yang kita lakukan mendapat berkat dari-Nya

Tuesday, November 24, 2009

Penatnyer...

penat giler hari niey kemas tempat duduk kat opiz...opiz ku sudah berubah tempat...ni yang sonok…tempat baru lagi…nak mengangkat barang n mengemas buat aku semput…tapi disebabkan nak tuko tempat n environment baru…semangat aku…Semangat!!!...hihihihi…
….
….
….
Time to lunch…lapo gile niey…huhuhuhu

Monday, November 23, 2009

Icha batuk...cian manja mama


cian Icha lepas 1, 1 sakit Icha dapat...mula2 demam...dah demam campak lak...dah demam campak...selsema...skang batuk lak...cian tol aku nengok Icha...batuk terkukur2...makin kecik anak aku sik batok jerk...skang Icha dah lasak sangat...x terlarat aku nak mengejo Icha...kalau letak kat bawah jerk...meniarap...tawaf 1 tempat....bukan aku nak merungut...tapi makin lasak Icha makin penat aku...rase hepy pown ade bab Icha makin membesar...

Sunday, November 22, 2009

Gud MowninG??~~

Gud Mowning my fwen....
.....
.....
awal giler aku berblog ri niey...aku tido umah mama..petang semalam hubby, abah n abg ipo aku gi mancing kat Klang...lambat gile balik...balik dari mancing kat Klang kul 1 lebey...they'oll g kolam mancing kat Sungai Buloh...alah..area-area rumah aku...gi sana sebab nak tengok jackport ikan yang abah mancing kelmarin...dapat siakap 4 kilo lebey...ingat x de orang potong...rupanya ade...so abah skang tempat ke3 dapatlah dalam RM300...tapi xtau lak ade lagi yang potong ker x...kalu tempat pertama...dapatlah dalam RM800...wow...banyak tu..bukan rezeki abah...nak wat camner...terima jer lah erk...so balik dari tengok2 jackport tu...nak gerak balik umah mama...keta abg ipo aku kena langgar ngan India mabuk...abah cite, abg ipo aku selaku pemandu dah bentikan keta nak bagi laluan kat India mabuk tu....tapi duk sondol gak keta abg ipo aku....dengo pown bengang gak...cian akak n family...nak lik Perak nek bus...hukhukhuk....ikutkan hati they'oll nak jer belasah india tu...banyak sangat cakap...eee...!%%^&*$**(*&%*...nyampah tol dengan india yang banyak cakap niey...dahler mabuk...

Saturday, November 21, 2009

Icha in Cutest Baby in The Blue Contest


setelah di tilik n teliti betul2...ade pic Icha yang aku post tuk masuk contest Cutest Baby in The Blue Contest anjuran Eliza Diana~~ http://elizakru.blogspot.com/.. blog list aku.....ni pic Icha yang aku bulatkan...comey x...hope Icha di list kan sebagai top 10...x dapat tempat pertama,ke2 or ke3...as a top 10 pown dah bersyukur...tapi kalu x...bukan rezeki Icha...bile blogwalking blog Kak Eli...mane x nyer...ramai gile baby yang comey....mesti pening grup juri kak Eli nak pilih...kite wait n see jerk sape menang...tapi ape pown suke sangat masuk contest cam niey...ape pown...gud luck to all baby yang join contest niey...~~~~so sweet...

Sabtu yang dingin....

rase nyaman n dingin jerk hari niey...pagi tadi hujan rintik2...rase best sangat...Alhamdullilah...campak Icha dah beransur baik...lega siket hati aku...skang aku kat umah mama...saje datang...bab mama ajak makan, mama masak nasi ayam...my feveret food..~~~nyam..nyam..nyam...dah kenyang dah pown...aku pown x tahu nak update cite aper...x de idea...time duk umah x wat ape...selalu terfikir banyak cite nak post kat blog niey...tapi bile sign in jerk blog...trus otak blank...hukhukhuk...

Friday, November 20, 2009

Mama Icha lak yang cam x sehat...

badan aku lak terasa x sedap badan...aduh...kepala sakit + nak batuk...panas dalam lagi...mesti berjangkit ngan Icha...hari ni aku tul2 x larat...nak mc takut x dapek...sodatangler gak opiz...hari niey lak haga kaunter...teramatlah busan + ngantok.....
...erm...ape erk nak mam tengahari niey..
mam nasi ler...lapo lak walaupown dah makan mee tadi..
...so rehat hari niey lepak opiz n tido...sebab aku x cukup tido..

Thursday, November 19, 2009

cite jatuh katil n demam campak.....


Icha jatuh katil...
oh tidak....malam tadi aku nak pakai baju pas mandi...dah setel pakai baju...aku nak sidai tuala..mase nak sidai tuala tengok Icha tengah mengeliat...ingat Icha tido balik...rupanyer Icha golek2 sampai jatuh katil....Ya Allah...berderau jantung aku tengok Icha jatuh....nangis??...dah tentu nangis...melalak Icha...rase bersalah sangat ngan Icha...aku lupe nak hadang bantal kat tepi Icha...lagilah Icha skang tengah lasak...pas jatuh katil jerk...aku terus tengok pala Icha...mane tahu ade pendarahan...tapi x de pe2...cume benjol jerk...hukhukhuk....Icha mama mintak maaf erk...
ok...ni lak kesah Icha kena demam campak...
Icha kena demam campak!!!!!...oh tidak...bangun pagi aku tengok...badannyer berbintik2...cian Icha....baru bek demam ...kena lak campak...merah sangat badan Icha...muka putih + comel...jadi comot...hope x lah teruk...tapi Icha x meragam....syukur Alhamdullilah..

Tuesday, November 17, 2009

Contest lagi...Anakku Ceria Give-Away Contest


Salam my blogger's....aku suke sangat masuk contest..hihihih...contest yang terbaru aku masuk tuk Icha is...

Anakku Ceria Give-Away Contest....
...

....

kalu u'oll nak masuk..ni terma dan syarat2nyer..

....

1. Be a follower of http://mystory-noriza.blogspot.com/

2. Be a follower of http://jommainkutu.blogspot.com/

3. Put entry contest in your blog (sticky mode entry ya!) dengan gelagat anak anda yang paling ceria.

4. Copy the contest banner into the blog entry with the contest link in your entry http://mystory-noriza.blogspot.com/

5. Place the Contest banner in your sidebar with link back to the contest entry (no link back will be disqualified)

6. Leave a comment on this post (Anakku Ceria Give away Contest) for me to pick up the winner.

Syarat-syaratnya;

1.Terbuka kepada ibubapa yang mempunyai anak/anak sedara/ di bawah usia 24 bulan.

2. Satu contestant 1 entry sahaja

3. Contest bermula dari 22 October 2009 sehingga 22 November Nov 2009

4. Proses pemilihan pemenang akan dilakukan oleh juri-juri yang dilantik oleh penganjur.

5.Gambar pemenang akan dipamerkan di blog penganjur

6.Proses pemilihan pemenang oleh juri adalah muktamad
Tentang Hadiah pulak!Jeng jeng ini hadiahnya



* 1 Vantage Cookware 3.0L

Hanya 1 pemenang akan dipilih dan akan memenangi dan ditaja olehhttp://jommainkutu.blogspot.com/BEST kan..Teruja tak nak dapatkan hadiah tue..Apa lagi join la sekarang snap gambar anak yang paling ceria


ni gambar Farisha yang terpilih...masa nie Icha umur 4 bulan setengah...


nama : Farisha Arianna binti Ahmad Rizal
Tarikh Lahir : 5 Mei 2009


happynyer...

happynyer...sign in jerk blog aku niey...ade comment dari Kak Eliza ~~~elizakru.blogspot.com~~~....hihihih...
dapat respon dari kak Eli pasal Baby Cute Contest In Blue...sonoknyer...walaupown Icha x terpilih tapi aku happy masuk contest yang camniey...Thanks Kak Eli...

warghhhh....ngantok

Wargh….ngantoknyer aku hari niey…badan x fresh…mata ngantok sangat…n then kepala pening…pastu lapo…makan kueh pown tadi 2 biji jerk…tu pown sebab x nak makan makanan berat…sebab ade jamuan perpisahan…hukhukhuk…nip own wat keje mate pedih jerk…ikutkan hati nak jerk tido…tapi kan mase rehat..Icha meragam lak malam tadi, tido x lena…badan x sehat…cian Icha…tapi pagi tadi dah kurang sket…hope dah ok ler pagi niey….

Monday, November 16, 2009

Panas badan Icha..


Icha baru pas merengek niey...x lena tido...badan panas sangat...x selesa kot...risau pown ade gak...kalu x elok gak...sok aku nak ajak hubby bawak Icha gi klinik...ish...riso..riso...nampak sifat keibuan disitu...hihihi...dah tentuler...anak...sape x sayang anakkan??...

CUTEST BABY IN BLUE CONTEST


aku baru tahu ade contest pasal niey...so aku x melengahkan mase terus nak upload pi Icha....sebab pic icha banyak yang pakai baju warna Biru....kalu u'oll nak masuk contest niey...ni syarat n termanya...
TERMA & SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :
1. Terbuka kepada kesemua blogger yang menjadi follower saya secara langsung & tak langsung
2. Dengan Sukahati dan rela hati menjadi FOLLOWER saya di Blog ini..
3. Linkkan -elizakru.blogspot.com di blog anda
4. Sila Add kan Banner Contest di side bar blog memasing...banner tersebut mestilah di link kepada entry contest ini
5. Sila buat special entry utk contest ini dan upload 1 keping gambar anak uols in blue..tak kisah la pakai baju biru ke, kasut biru ke, as long ada biru
6. Sila link kan url blog anda di comment saya ini bagi memudahkan saya melihat pernyertaan anda
7. Pemenang akan dipilih oleh juri profesional berdasarkan kecomelan baby dan kualiti gambar serta gambar yg menarik perhatian juri..
...
...
...
...
...
ni gambar Farisha Arianna yang aku pilih...

Gambar ni masa Icha umur 5 bulan 1 minggu..

Nama: Farisha Arianna binti Ahmad Rizal

Umur sekarang: 6 bulan 2 minggu

Icha demam..

Cian anak mama demam hari niey...huhuhuu...Icha demam semalam...tu pown rase dedo siket pagi semalam....time petang panas...Pakai Cool fever pown x jalan gak...Putri pown demam..sebab Malam Sabtu hari tu gi makan2 kat Danau Kota...Kakak n Abg Ipo aku belanja makan...lik dari makan,we'oll gi Uptown Danau Kota...maybe kena embun malam...lagi2 hujan baru benti...huk2...dah kena hujan siket...balik rumah aku lap2 badan Icha...tu dah jadi rutin...kena hujan + lik dari mane2 wajib lap badan Icha...kalu x Hubby beseng...hihihi...so pagi tadi kul 4 Icha bangun nak nyusu badan...panas gile badan Icha....riso gile aku...aku bagi makan ubat demam...pagi tadi kul 6 lebey Alhamdullilah Icha dah ok sket...so skang mama kate badan Icha dah sejuk....

Sunday, November 15, 2009

Episod sedey dalam cite Nur Kasih


sedey aku bila aku nengok cite Nur Kasih Jumaat lepas...yang aku nympah adik Nur lakonan Umi Nazeera...eee...geram aku..kalu adeler orang yang camtu kat sekeliling aku...xnyer porak peranda rumah tangga aku...oh tidak...nehi...jauhkan kami dari orang camtu...bile follow cite niey...kalu missed 1 episod rase x best lak...so kite tengok lak sambungannya next week...tapi jalan citenyer best sangat...tapi yang nampak cam kelaka...yang c Liya kejap panggil mak die umi kejap panggey mama....kelaka pown ade...yang penting cite nie best sangat layan.....

Saturday, November 14, 2009

Dinner wif my Famili's


Nyum..nyum…nyum…

Malam nie kakak n abang ipo aku belanja makan…nilah feveret aku…makan…makan…dan makan…sebab tu berat bnadan aku naek…hihii

Kakak nak belanja family aku makan…makan steamboat..uik…xpernah makan…steamboat yang secucuk singgit tu selalulah jugak…oppsss…selalu ker…muak camni…so malam niey we’ioll enjoy ler…dah lame x kuo makan ramai2…hihiihii…

Story about my hubby….


Aku x penah pown cite pasal hubby aku kat blog niey ek.bukan nak burokkan hubby aku… ……

……

Nak tahu x kenapa aku sayang sangat kat hubby aku yang bernama…

AHMAD RIZAL BIN MAT

1.hubby walaupown susah nak ucapkan kata-kata sayang kat aku…biasalah lelakikan...but B selalu luahkan dengan perbuatannya….tu yang wat aku bertambah sayang…

2.susah nak tengok hubby marah aku…kalau marah pown sekejap…tapi tu bukan maksud aku leh wat sesuka hati aku….sebab x nak B marah aku x wat sesuka hati aku…

3. tengok cara B…b cam x suke tengok aku merajuk…bile aku marah or kecik hati ngan hubby…hubby pandai amek hati, kekadang hubby senyap jerk…walaupown makan dalam…hihihi…

4.sejak ade Icha dalam hidup we’oll…hubby rajin tolong aku…kalau aku penat layan Icha…Icha meragam nak tido…hubby yang tolong aku kemas umah or masak nasi n lauk, …tu pown yang goreng2 jerk…Alhamdullilah…hubby suami yang x cerewet…

5.Terserlah sifat kebapaan n kesuamian…

6. bukan nak burokkan hubby…tapi hubby memang kuat tido…tapi aku lagi suke…dari hubby merayap gi mane2…hihihihi….

Lastly…

Hubby seorang suami yang bertanggungjawab dan x pernah abaikan kami anak beranak…bukan nak puji tapi niey kenyataan…dan I hope hubby akan kekal macam niey…

….

Doaku untuk suamiku AHMAD RIZAL BIN MAT…

….

….

Semoga hubby sentiasa menyayangi Diriku hingga akhir hayat b…dan semoga cinta dan kasih sayang yang kita bina niey akan kekal hingga akhir hayat..dan semoga B sentiasa dijauhi segala Godaan dan dugaan yang datang…dan tetapkan lah hati B mencintai,menyayangi dan merindui sayang isteri B hingga nafas kita yang terakhir…

….

……

….

Love Hubby so much

Sabtu ku di Opiz....


Selamat petang or gud afternoon

….

….

Hari niey aku gi opiz coz nak wat perbincangan MPK n Fail Meja…b hantar aku gi balik…tapi cian B tunggu aku sampai kul 3….tu lah suamiku yang mithali…syang B…muahhhh….tapi dah abes taip keje dah xde keje…so aku teramatlah busan…nak wat keje…aku bawak balik, ade kat umah mama…. So balek niey aku kena siapkan sebelum Isnin…yolah….PC sendiri x dapat lagi…PC sendiri pown hak kerajaan….hahahaha…so dari berebut ngan member opiz…bek wat kat umah mama…

….

….

Aku update blog pown kat umah mama…

Alhamdullilah….skang aku dah puas hati ngan blog aku niey…

Bagi kowang ok x blog aku niey…

….so….

THANKS TO MY NEW FOLLOWERS>>>~~~~

Friday, November 13, 2009

Lunch time yang sebok....

lunch time hari niey aku x gi mane pown...just duk opiz n setelkan Bayaran Bantuan Khas kewangan tuk Pt sambilan....Alhamdullilah...dah nak siap dah...kepala aku pownd ah naek pening....entah ler pe pasal...maybe pagi tadi datang keje hujan....

Thursday, November 12, 2009

hari niey aku cam x de mud...maybe PMS yang wat aku cam x de mud....n then...Bayaran Bantuan Khas lak dah setel....cume last2 minit kena cari copy punch kad tuk bukti yang staff yang dapat Bayaran tu berkhidmat dari Bulan Jan hingga Jun 2009......lagi wat aku pening pala....kalu ade syukurlah...kalu x de...mane nak cari?waduh2....sakit kepalaku...so kena cari sampai dapat...

Wednesday, November 11, 2009

Berat Icha naik....


semalam gi check up Icha, n then timbang berat icha, berat naek....sonok aku...patutler bile dukung..badan aku terasa penat....pinggang aku yang sakit....bab tu gi mane2 papanyer yang dukung...x larat den...tinggi icha pown naek....64cm...so...makin lame icha makin berisi....bio die berisi...bertambah comey...hihihihi...

Tuesday, November 10, 2009

Icha check Up hari niey...

petang niey aku bawak Icha gi check up....
.....
nak tahu brape berat Icha hari niey...hope berat Icha naik...
...aku dapat izin dari CC aku tuk lik awal...
so..
...tengah tunggu time nak balik..
but perut aku lapo gile niey.sampai gigil badan....rase cam x leh duk diam..
...
x tahu nak makan aper tengahari niey..

Monday, November 09, 2009

Gambar terbaru Icha....comeynyer





ni pic terbaru icha...aku x tahu nak post ape...so ni jerk gambo yang aku post...hihihihih

Tuesday, November 03, 2009

Sengalnyer cite....

skang niey aku tengah sengal ngan blog aku niey...baru puas hati dapat wat 3 column tuk blog....tinggal cari layout tuk blog aku...n then tinggal nak oter font n colour 4 font....eeee….busannyer….dah berapa kali aku merungut ngan blog niey….4lowers still tetap 15 orang…..nampak sangat blog aku niey x menarik…so…ambik mase tuk bagi menarik blog aku niey…ape yang penting…aku kena ler sabo…sabo je ler….

Kerja hari niey...

Hari niey start wat sijil tuk bengkel Manual Prosedur Kerja dan Fail Meja...rase hepi dengar cite dorang join jadi urusetia Bengkel...dengan Bozz yang happy go lucky...x delar stress...so sebagai orang yang tinggal, aku dah siap wat sijil...tinggal semak n then wat memo pastu edar....nak wat keje pown...kongsi PC...so relax n sabo jerk la...n then nantid apat senarai tugas baru….hari Sabtu pulak kena datang ofiz nak siapkan Meja Fail dan Manual Prosedur Kerja…so aku maybe bawak Icha hari Sabtu niey…cian mama nak jaga hari Sabtu….payah mama nak berjalan….gi pasar ker…but I must thinking about that….

Sunday, November 01, 2009

cite sedey


Sejak kebelakangan nie...banyak eksiden yang melibatkan motor...wat aku terfikir...kalu ianya terjadi pada aku...aku x tahu ape akan terjadi seterusnya...adakah aku akan lelapkan mata terus...atau menanggung derita…bile aku fikir2…aku selalu berdoa…andai aku mati…biarlah aku mati bile anak2 aku besar…aku x sanggup tinggalkan orang yang aku sayang…terutamanya anak…n sudah tentu hubby ,mama abah,adik2 dan kawan2….n then bile dengar berita eksiden motor…aku selalu tingat kan adik bujang aku….biasalah kalu dak muda bawak motor…mesti laju gile…sedey pown ade bile teringat n terbayang kalu adik2 aku,abah,hubby n orang terdekat ngan aku kena cam ni…bile nak gi keje…takut lambat sampai…b kekadang bawak laju gak…n then sebelum gerak aku selalu berdoa yang aku n hubby sampai dengan selamat…kat pala otak aku terbayangkan Icha….x sanggup aku biarkan die hidup tanpa seorang ibu….(ter~~sedey sekejap)

Sunday, October 25, 2009

weekend di Tasik Titiwangsa








hari minggu hari tu aku n adik badik aku g tasik pas gi umah pokteh aku, cos die wat besday party anak die..sepupu aku...sepupu paling kecik......berbalik cite pasal we'oll lak...ni post cun tuk tatapan kowang...we'oll x gi mane pown....pas balik dari umah our uncle...x tau gi mane...so...pusing2...tercampak kat Tasik Titiwangsa..saje duk lepak...bukan duk...tapi berdiri..hihii...ape lagi...we'oll pown snap ler pic...aku memang suke berposing...tapi posing ngan kamera orang...kamera sis aku...gambo hubby masing2 xdapat nak snap..cos dorang sebuk berchit chat ber4...termasuk adik bujang beso aku...adik bujang kecik aku nie suke ngempet ngan kitowang...so...ni jerk pic yang sempat nak snap...baru nak snap pic pose lain...bateri hp adik aku kong...kwang...kwang...kwang...

jumaat yang happening @ pening....


Jumaat lepas punyalah busan....xtau nak gi mane...so aku n opiz mate aku planning nak makan kat CM...so aku n opiz mate aku gi makan kat CM...aku nak sangat mam Black Pepper Chisken...yum..yum..yummi...sedap tu...aku nak sangat mam bab opiz mate aku Khamis lepas mam...tengok die mam cam sedap jerk...yang paling kelakonyer...we'oll leh lepak lame2...busan kalu lik opiz xtau nak wat aper....lagilah time rehat panjang giler...so aku n opiz mate aku pown aper lagi....ABC 1...padahal order 2 kongsi 4 niey...nak post gambo...x save lagi dalam pen drive aku...walaupown dalam kesengalan hari jumaat hari tu...but we'oll tetap enjoy...
.....
.....
.....2.15 - go back ofis...

Wednesday, October 21, 2009

seronoknyer Impiana Hotel


pagi tadi aku,Mas (member Opiz) n boss we'oll jumpe ngan Sales Manager Hotel Impiana kat bilik tetamu PTG WP..walaupown aku x gi aku still urusetia luaran cos MPK n Fail meja ni bawah unit Kualiti, we'oll diskus pasal Budget N environment hotel tuk Bengkel Fail Meja....cara SM ni bercerita buat aku rase nak jerk gi Impiana Hotel..tp xleh coz Icha kecik lagi...tapi x per...aku dapat 2 baucer tuk 2 malam...eee...bestnyer dapat gi ngan hubby..romantiknyer..leh honeymoon...dahlah x pernah honeymoon....tapi bile nak ginyer??...entah...bile tgk brochure n gambo Impiana Hotel ni, rase syok pulak...xdapat gi...dapat berangan pown jadilah...
..
..
ape pown aku nak sangat honeymoon ngan hubby biolah wat kali pertama dan terakhir, mane tahu aku gi dulu sebelum B......
..
(ish...ish...kenapa aku bercakap sebegini)...oh tidak...
...
sayang sangat kat hubby

Tuesday, October 20, 2009

panjang punyer story


Dah lame aku x update blog aku…rase cam dah x semangat nak update blog niey…tapi demi blog ku yang 1 niey…so…aku pown semangatkan diri tuk update blog niey…
So story 1 by 1..
Jumaat-16/10/09
Aku demam, so cuti ler…pe lagi…ingat nak gi klinik…but hubby pown cuti n then b ajak balik Kelate tengok biras aku masuk hospital, cos eksiden teruk gile….sampai masuk paper…aku n hubby gi gak HUSM Kelantan, tapi aku x dapat masuk…gi pown sebab nak amek MIL aku…
Sabtu-17/10/09
story niey masuk paper rabu 14 hb Okt lepas kat dalam Berita Harian, Metro…mak kepada biras aku meninggal coz tersepit…Al-Fatihah buat arwah…dan takziah buat family biras aku….biras aku patah tulang rusuk n muka terkoyak habis…aku masa mule2 datang katil biras aku…aku terkejut cos x cam muke biras aku…manexnyer…dari dahi sam[pai ke mata banyak kena jahitan…mak sedara biras aku pulak patah kaki n patah tangan….kaki masuk besi…uh…ngilu gile aku…anak biras aku a.k.a anak buah hubby patah tulang paha...Alhamdullilah...they'oll slamat..
Ahad-18/10/09
Time 2 go back KL..aduh..penat niey…dengan hingusan yang ade niey…wat aku x selesa…rase cam nak lik cepat jerk…target nak lik KL pagi..pastu ke tengahari..pastu terus ke petang…kul 3 lebey ru tolak…OTW lik KL hujan lebat teramat sangat…ni ade lagi 1 story…OTW lik KL….aku x ingat jalan kat ner…jem gile mase tu…dengan ujan yang teramat lebat sangat…hubby lak ingatkan roadblock…aku pown mencelahlah…”roadblock ape B ujan2 lebat niey…eksiden kot”…b pown x tau nak jawab ape…mane x nyer…seinci pown x gerak…x ker risau we’oll..tunggu punye tunggu punye tunggu..bak kate P.Ramlee..keta pown gerak..rupenyer eksiden...teruk gile gak...keta ape pown aku x pasan...tapi keta dua2 putih...teruk depan keta 2...nampak pulak plastik tutup mayat warna itam...mase tu otak dah fikir macam dah...rase x nak lik...tapi aku senyap jerk...banyak doa n selawat aku bace...Alhamdullilah...dalam kul 11 lebey...we'oll pown sampai umah...
...
...
story pasal Icha lak...sepanjang 3 hari Icha kat umah MIL aku...Icha x nak ngan MIL aku...mule2 dari jauh tengok jerk...bile MIL aku agah die nangis...3 hari kat kelate...3 hari nagis bile Tok Ma die pegang...ngan pompuan pegang nangis...kalu ngan laki lak...senyap...siap main2 tangan lagi...biaseler...baby girl suke kat lelaki..baby boy suke kat pompuan...tu yang wat aku gelak jerk bile tengok Icha camtu...dah cerdik anak aku sorang niey...


Monday, October 19, 2009

hujan lebat ...

camne nak balik...hujan teramat lebat sangat...dahlah lebat nek moto lak...takut woo...x tahu nak tulis ape niey....nak update story mory banyak nak tulis...tapi bile dah berdepan ngan PC otak jadi blur...so aku taip panjang2 dulu n then copy n paste...
...
...
so...aku tunggu hubby kol n msg...kalu hubby ajak lik ru aku lik...yolah...hidup dah bersuami dengan sape lagi aku nak harapkan...
nak harap aku nek bus...alamat berjam2 ru sampai umah...nak harap aku bawak moto...lesen x de...dengan penakutnyer...camno nak bawak...hihihi....
...
...maneler hubby ku niey...
...
...
...
k lah..tunggu punye tunggu hubby ku sampai..
k..sambung sok...

Wednesday, October 14, 2009

entry ape nak tulis nieh..busan tol....

ape nak tulis niey...erm...ape erk...
...
...
...
ni jerk yang dapat aku tulis
...
...
...
"hari niey adelah hari paling sengal n membusankan"
...
...
...
..bye..

Tuesday, October 13, 2009

bace artikel ni tentang mamak....eee...geli..

Ni cerita pasal restoran mamak. Tak tahulah betul ke tidak, tapi untuk beringat-ingat. sebab ramai antara kita suka menghabiskan masa lapang kita di kedai mamak.

RESTORAN MAMAK PENGOTOR Ini satu lagi kisah benar pasal mamak ni. Ianya berlaku di PRESINT 9, PUTRAJAYA dekat Avon. Seorang makcik ni lalu belakang kedai mamak ni. Dia nampak mamak ni na la punye tengah menguli tepung. Kalau uli dengan tangan takpe jugak.
Ini dia uli dengan KAKI!!. Eeee uwekkks. Kedai mamak kat situ ada 2. Satu pekerja2 dia pakai apron merah, satu kedai lagi apron putih. Yang makcik tu nampak ialah di kedai pekerja2 yang pakai apron putih.
Secara keseluruhannya bolehlah dikatakan kebanyakan mamak ni pengotor. So sendiri mahu ingatlah ye. Seelok-eloknya elaklah makan di kedai yang diragui kehalalannya. Banyak lagi kedai melayu.... Kedai melayu pun ada jugak jual roti canai dan teh tarik.

Untuk pengetahuan semua, beberapa bulan yang lalu saya juga terperasan ketika tengah makan di salah satu kedai MAMAK depan apartment tempat saya tinggal di PUTRA PERDANA PUCHONG.. Saya ternampak salah sorang pekerja dalam kedai mamak buat kerja2 kat dapur dan tiba2 keluar dukung anak ANJING lepas kat luar kedai then masuk ke dapur balik.
Terus saya berhenti makan dan tanya pekerja tu.. You ISLAM? Dengan takut2 dia jawab saya hindu tapi BOSS saya ISLAM. Saya suruh dia panggil BOSS dia and BOSS dia datang minta maaf. Saya cakap "maaf kepala hotak you!!!"
Saya tanya dia "you ISLAM???" Dia jawab ya! Saya bayar dan terus blah. Sejak hari tu aku dah tak jejak lagi ke kedai MAMAK! Yang aku marah sangat kat kedai tu ada frame Ayat Qursi + ALLAH & MUHAMMAD besar-besar. .
Baru aku perasan tak semua MAMAK tu ISLAM, RAMAI PEKERJA HINDU dan tak semestinya ada Ayat Qursi + ALLAH & MUHAMMAD besar -besar tu HALAL .. dan RAMAI yang ISLAM selamber je makan... So yang tak perasan lagi berhati2 !!!....
Rosmi Subject: AWAS DAN BERHATI-HATI KALAU NAK MAKAN DI KEDAI MAMAK...!!!! !
Subject: Fw: kedai2 mamak sluruh negara..
Restoran Mamak DI ALOR SETAR. Di suatu ketika dahulu..... kami ada membuat satu program di salah satu hotel di tengah bandaraya Alor Star. Kami menjemput seorang ustaz dari Majlis Agama untuk membacakan do'a pembuka tirai. Kebetulan ustaz itu diberikan kerusi sebelah dengan saya dan kami pun berbual2. Ustaz itu meminta saya menyampaikan kepada kawan2 muslim dan muslimat akan satu perkara yang menghantui hati dan perasaannya, iaitu pihak Majlis Agama telah menjalankan siasatan dan serbuan dan mendapati bahawa SEMUA KEDAI2 MAMAK DI ALOR STAR DAN SEKITARNYA ADALAH 'CONFIRM' HARAM DIMAKAN kerana TAUKE2 CINA ADALAH PEMBEKAL AYAM kepada restoran2 mamak tersebut! Terkejut! Saya bertanyakan kepada ustaz itu...mengapakah perkara ini, dgn kuasa yang ada pada Majlis Agama, tidak disebarkan kepada umum? Jawapan ustaz ........ mamak2 tu telah mengikat kontrak bekalan ayam dengan tauke2 cina dan sekiranya Majlis Agama membuat tindakan drastik dan kontrak bekal ayam terjejas maka tauke2 akan saman mamak2 dan mamak2 pula akan saman Majlis Agama....." Permintaan ustaz, "Tolonglah anta sebarkan kepada kawan2! Itu sahaja yang ana mampu"

Shahril wrote: ---- RESTORAN INSAF, JLN TUANKU ABD RAHMAN -Kisah Benar-Nasi Beriani- Assalamualaikum. Last week kawan saye gi makan kat RESTORAN INSAF kat Jln TAR.. Lepas makan tu, dia nak gi basuh tangan kat belakang kedai. Lepas selesai membasuh & menyabun tangan yang bau kari tu....dia gi kat tempat lauk untuk tapau sebungkus nasi beriani lagi untuk member. Nak dijadikan citer......kawan saya ni ternampak bekas nasi beriani yang digunakan disaluti dengan SPENDER LELAKI CAP BUAYA BERWARNA PUTIH.. TANG GETAH SPENDER DIIKAT NGAN GETAH....apa lagi........ dia terus mintak cancel dan bayar nasik yang telah ditelan tadi........ sampai kat opis.... dia terus muntahkan nasik tadi dan sebarkan kat kengkawan lain yang tak pergi.........
Satu lagi sesiapa yang suka makan makanan mamak, AWASLAH! BUKAN SEMUA MAMAK TU ISLAM!! Jangan asal nampak macam mamak jer terus pergi makan. Contoh paling jelas, sesiapa yang selalu ke Wisma Central, ada satu stall bawah accelator/tangga, dekat2 dengan kedai2 handphone tu... Tengok satu stall namanya "BK CORNER" (mungkin Bala Krisnen Corner!!). Kalau terlalu lapar dan tengok sekali imbas nampak OK! Yang kerja kat situ ada dua orang pompuan Indon! TAPI CUBA TELITI SIKIT...!

Tengok pada dua orang India/Mamak tu... tengok kat tangannya ada ikat benang kuning??!! Dan kalau datang awal2 pagi 7..00-7.30 , mereka akan pakai 'calit sarjan' kat dahi...??? MAMAK ISLAM KE TU?? Lagi 1 sesiapa yang selalu ke pasar PUDU, ada satu stall kat belakang stesen minyak ESSO . Kat situ ramai kita tengok orang Melayu singgah makan roti canai! Buta ke mereka?? Cuba perati. Sah-sah pompuan India tu pakai benang merah kat lengan dan kekadang dia laki-bini pakai 'calit-sarjan kat dahi'!! Kenapa tak mau susah sikit, cross jln. Kenapa makan makanan yang was-was macam tu???
Wallahuaklam. . BANYAK lagi kisah yg saya telah dengar dari kekawan Restoran mamak SHAH JAHAN MAJU di SETIA WANGSA . Kawan kpd kawan saya telah terjumpa benda yg berketul di dalam kuah roti canai. Pada mulanya dia sangkakan ianya biji asam jawa tetapi setelah diamati betul2 rupa-rupanya adalah NAJIS yg beku(mungkin kepala taik krn ianya keras sedikit). Tuan restoran tersebut mahu menutup mulut kawan saya dgn memberi RM2000.00. Mungkin pekerja restoran tak tahu dan telah mencedok di peringkat paling bawah dlm periuk kuah dal atau kari. Sekarang restoran ini tak berapa maju jika dibandingkan dgn sebelumnya. Hanya org yg tak tahu sahaja yg terus makan di restoran tersebut. Ini semua adalah manderam ataupun sihir dgn tujuan utk melariskan makanan mereka walaupun pada hakikatnya tidak sesedap jika dibandingkan dgn tempat lain. Makanan yg bersih jika dicampurkan dgn bahan kotor akan menjadi kotor secara automatik.

DI LEBUH AMPANG KL, ada sebuah restoran mamak yg baru dibuka iaitu RESTORAN MAJU CURRY HOUSE IAITU rangkaian SHAH MAJU. Kemana perginya nama Jahan itu? Sama juga spt yg berlaku di kedai NASI LEMAK ANTARABANGSA yg terletak di KG BARU, KL. Satu hari seorg lelaki yg alim telah dipelawa oleh kawannya utk belanja makan di kedai tersebut. Tiba2 beliau ternampak seekor TOYOL sedang kencing di dalam periuk nasi lemak. Dia pun menyuruh kawannya cancel order dan menceritakan kenapa sebabya dia tak nak makan di kedai itu. Mungkin tuan punya kedai telah meminta pelaris dari tok bomoh tanpa mengetahui tentang toyol tersebut krn bomoh sememangnya takkan beritahu. Tambahan pula tuan kedai tidak boleh melihat toyol dengan mata kasar.... Wallahualam. ...

p/s : Mencari rezeki biarlah yang halal, baru berkat hidup kita, Insyaallah.

Friday, October 09, 2009

Abah vs Batu Karang..

Pagi tadi masa aku hantar Icha gi umah mama...aku bukak jerk pintu umah mama...nampak abah tengah lentok kat atas kerusi abah...selalunyer time aku hantar Icha...Abah xpernah lak tido atas kerusi camtu...n then mesti abah mintak Icha,sebab nak pegang Icha...pastu carik mama...mama tido...Ijat n ujang x skola...cuti...rupanye...mama n adik2 aku bawak abah gi hospital...dalam kul 5lebey mama n adik2 bawak abah gi hospital..abah sakit sebab batu karang...dah lame gak abah x kena batu karang...mama cakap abah sampai tertonggeng2 tahan sakit...risau gak aku...last abah kena batu karang masa 4,5 tahun lepas...hope abah sehat n ok...bile dah berkahwin n ade anak niey...hati aku cepat sensitive n mudah terlalu risau...apetah lagi yang membuatkan aku risau tu adelah perkara yang berkaitan dengan mama n abah n Icha...sebab abah n mamalah ibu bapa yang xboleh dicari ganti...sayang mama n abah...sedey seketika...

Tuesday, October 06, 2009

icha di Klinik Jinjang...

Aku n hubby bawak Icha gi klinik Jinjang tuk jumpe doktor...ingat ade surat leh terus jumpe doktor...but, still kene ambik no giliran...tapi naseb Icha baek...x lah lame sangat kena tunggu...turn Icha macam2 aku bagitaw doktor...doc check2 icha punya kulit n breast...Icha ade satu penyakit kulit yang dipanggil Enzima, how 2 spell...i don't know...hihihi...penyakit nie doc kate x lame...maybe dalam umo icha 4 or 5 tahun akan hilang...Putri pown ade gak Enzima...penyakirt keturunan...kalu camtu Alhamdullilah...xdelah aku riso sangat...pasal ade biji kat breast Icha lak...doktor tekan2 biji tu x buat Icha sakit...doc cakap tu base kepade breast...biji tu tumbuh awal dan maybe Icha akan akil baligh cepat...tu hormon yang kuar awal...fikir2...mesti Icha badan jenis beso...aku kecik...huahauahuahu...ketot jerk aku nanti...xpe...ape yang penting...comel..

Check Up kali ke4...



aku baru lik pas gi Klinik..coz ri niey Icha ade check up..lame gile menunggu..coz ramai new case kat klinik...aku dapat no 60...Icha lak meragam jugak...mate nak tido..maybe sesak ngan orang die jadi rimas...time nak buka baju n pampers tuk timbang berat ngan tinggi...leh senyum2 lagi...pas dah timbang n ukur tinggi...nangis...tengok kiri...baby nangis...tengok kanan...baby nangis...tension pown ade...tapi pas jerk dah pakai baju n pampers...sumbat susu badan terus tido....lega sikit aku...tapi kejap jelah tidonyer...tunggu punye tunggu..turn Icha lak...aku bagitaw misi yang badan Icha naik kering,ruam n ade biji kat breast Icha...risau aku...mane xnyer...takut ade ape2 pada anak aku niey...cuak aku...n then misi bagi surat tuk jumpa kat doktor kat Klinik Jinjang...habis check up dlam kul 11 setengah...so ingatkan nak gi keje...tapi dah lambat sangat...kebetulan ade surat tuk jumpe doktor...terus aku n hubby ambik cuti...xyah lah aku cuti lagi...

Monday, October 05, 2009

Ichaku sayang...

Hari niey genap Icha 5 bulan..5hb Oktober...cepat beno anak mama beso erk...tapi dah makin membesar icha..makin berubah perangai die...skang cepat meragam...nak tido menangis cam kena cubit...waduh2...capek mama cam ni...ngan aku x kesah sangat...kesian ngan mamalah...nak tido nangis dulu...kekadang mama biokan jerk...nangis nak kena landing ngan aku dulu..mane leh..aku keje...ni pown...2 hari cuti..Icha nyusu badan...minum botol susu pown sebab kalau Icha x cukup n gi beraya semalam..ni rase sakit breast aku...pam x bawak kat opis lak tu...terpaksa perah sendiri...sakitnyer x terkata...
...
...
...
Esok Icha kena gi check up...so terpaksalah masuk opiz lewat siket...berape la agaknyer berat n tinggi Icha...hope berat n tinggi Icha makin naek n tinggi....yang wat aku risau pasal icha niey..sebab badan Icha timbul merah2..kering...n then kat breast Icha ade biji...x tahu biji ape...so 2morrow aku kena lah bagitaw misi..takut gak ape2 jadi nanti...

Saturday, October 03, 2009

Time to sleep...


mata dah ngantok gile niey...tunggu hubby balik....baru jerk nak taip entry niey...b dah muncul kat pintu rumah...hubby senyum jerk...mane x nyer...sebab Kelantan menang 2-1...senyum melirik hubby akubniey...dah gila bola....sanggup lah gi tengok...tengok bola x pe eh b...jangan tengok lain dah ler...Icha lak meragam pulak...nak tido...k...time to go back home....

Friday, October 02, 2009

mud raya masih ade lagi...

mud raya masih ade lagi pada diri aku...yelah...raya sebulan...dah tentu mud raya pown sebulan...tapi cepat no masa berlalu dah 2minggu kite raya...cam sekejap jerk...pejam..celik..pejam..celik...dah nak 14 Syawal...hari niey aku rase kenyang yang amat sangat...pagi tadi ade meeting sektor...makan roti canai...x sampai kul 11 dah rase perut lapo lagik...wah...perutku berdangdut...nasib x heavy metal...kalu x dah tahap babun tahap kelaparan aku niey...n then kul 12 tadi ade jamuan hari raya...saat yang kutunggu telah tibe..ape lagi...makan free...ni yang aku suke time hari raye waktu keje...ade jerk jamuan raya,open house...budget pown x lari segantang...huahuahauahuhua...bile isi perot dah penuh dengan makanan yang aku telan...buat aku nak muntah lak...tapi Alhamdullilah...kenyang..hari niey rehat aku n the gang x gi mane pown...rase maless nak kuo...lagi2 tengah kekeringan n cuaca panas...kulit mesti dijaga...hihihihi...

Thursday, October 01, 2009

nak post ape niey???

hari niey aku kembali sibok...bukan hari2 sebelum niey aku x sebok...but hari niey pagi2 masuk opis aku wat bonus sambilan...sedey aku...aku hanya dapat 41.67 hengget jerk...wakaka...teramatlah siket...mana x nyer...RM250 / 6 bulan.. n then brape bulan keje penuh...aku hanya sebulan jerk keje penuh...aku pown dari bulan Jan hingga Jun aku tgh sarat pregnant...banyak ler cutinyer...teramatlah sedey...kalau dapat pown...simpan jerk dalam bank...nak wat ape kuo2kan...n skang aku tgh mengupdate blog aku yang amat sengal iniey...pas rehat lak aku nak wat surat jemputan penceramah ke MAMPU,Bengkel Fail Meja n MPK (Manual Prosedur Kerja) pada 29 hingga 31 hb niey...hati berbelah bahagi nak gi ke x...hari tu boss dah biseng...ak gi kesian kat mama n hubby..kena jaga Icha..Icha lak nyusu badan lagi..entahlah..hati ku berbelah bahagi..antara nak gi ke x...sedey dowh..tingat anak aku camnerlah nanti...dahlah malam2 die x nak ngan sesapa...tolonglah aku...
...
...
...berfikir sejenak...

Monday, September 28, 2009

"ni gambar2 hari raya"..

abah bersama cucu kesayangan...


abah dan mamaku tersayang....
mama farisha, icha dan hubby...
cute x mama farisha dan Icha...hehehehe
happeningnyer...

akak n her hubby n putri...

ni adik aku...mawar n ujang...post like model...don't jelez ok...
...
tema warna baju raya we'oll tahun niey...hijau...rase meriah sangat..sebab all family aku pakai tema warna yang same...

"seronok berposing di pagi raye"

dah lama gak aku x create post tuk di bace oleh blogger2 aku...ade ker nak bace cite aku yang x sehebat cite kat TV 2???...oppss...
...
di kesempatan ini...aku nakl wish..
....
"Selamat Hari Raya Aidilfitri"
...
rase hepy sangat raya kat kampung mama..kat Johor...biasalah pagi2 raya kat kampung mama...bangun pagi...mandi sunat hari raya aidilfitri....siap2...n then pokcik2 aku,adik2 sepupu lelaki gi solat sunat hari raya...pas solat jerk...time yang ditunggu oleh aku adelah saat bermaaf-maafan..wah...drama air mata sudah bermula....wah2...kalah cite hindustan...kesedehan berlaku di saat ini...aku terharu bukan sebab rasa bersalah di hati niey...tapi bile tengok makcik2 aku nangis...ish..terasa buruk sangat perangai ini...tapi aku mula rasa bersalah n ikhlas menangis bile time aku bermaaf2an dengan atuk n yayi aku...mama n abah ape lagi...meleleh air mata aku...yelah...diri ini banyak melakukan kesilapan...tapi alhamdullilah...sepanjang kat kampung...Icha x banyak ragam..n x banyak masalah..tengah sebiok2 bersalam2an n bermaaf2an...Icha leh tersengguk2 tido...x pasan plak aku...
.. n then pas bermaaf2an plak..
..
time 2 collect duit raya tuk Icha...
..nilah time yang aku tunggu2...
..kumpul duit tuk Icha..
...aku n kakak ngalahkan budak2...yelah...Icha n Putri tengah tido...aku ngan kakak yang beratur terima duit raya...rasa macam kembali di alam kanak2...
...pas collect duit raya...
...
...posing ler...ape lagi...

Friday, September 18, 2009

wargh....ngantoknyer....

rehat ri niey aku tido....ni pown baru bangun...tido atas kusi kat ofis...hilang gak ngantok aku niey...skang pala rase berat jerk....wakakakaka....nak cakap kuat tido x jugak...entahlah...nilah sindrom2 ibu pas beranak...hihihihihi....kat ofis lak....manusia makin berkurangan...gara2 hari raya punya pasal....so hari niey adelah hari paling membusankan...mud raye lah katekan...pala otak ingat nak lik umah n ingat Icha jerk...

"Selamat Hari Raya Aidilfitri"

to my fwen...Selamat Hari Raya Aidilfitri...Maaf Zahir Batin...andai ada terkasar bahasa...harap dimaafkan....semoga kedatangan Bulan Syawal niey...dapat merapatkan silaturahim antara kita...halalkan makan minum ku sepanjang perkenalan kita...ish..ish...syahdu syahdan lak aku niey...
...
to my lovely hubby : b, segala kata yang mengguris hati B...setiap perbuatan sayang pada B andai membuatkan hati b terluka...sayang mintak maaf dan ampun dari hujung rambut ke hujung kaki....halalkan makan minum sayang selama sayang mengenali b...dan semoga cinta kita akan kekal ke akhir hayat...
....
...
to my mama n abah : halalkan makan minum angah selama angah hidup di dunia ini..
...
...
to my Older sister n my youngest sister : angah mintak maaf andai pernah menyakitkan hati korang....kalu ade hutang tu halalkan ler...heheheehehe
...
...
to my lovely brother : Selamat Hari raya...duit raya korang tahun niey kurang siket...hehehehehe..jangan mare...raya haji bagi lagi
...
...
and to all my followers : Selamat Hari Raya Aidilfitri...

Mak mertuaku @ MIL

semalam b kirim kawan hubby kueh2 raya tuk MIL aku kat Kelantan...aku x dapat nak bagi ape2 tuk MIL ku yang tersayang...rase cam x sedap hati lak x bagi ape2...aku ade gak wat kueh siput siket....n then mama wat tumpi @ tempeyek n kerepek pisang....leh gak kirim siket2...aku nak gak belikan MIL aku jubah raya...tapi x sempat nak gi mane2...lagipown rase cam malas jerk nak berjalan skang niey....InsyaAllah raya haji nanti aku nak liK...

 

blogger templates | Make Money Online