✿♥ Bersama Selamanya♥✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

✿♥ Jom Join Blog Niey ♥✿

** Disebalik nama Farisha Arianna **

Nama yang sepatutnya yang aku pilih ialah Farisha Arianna...but dalam buku sebutannya "Farisa Arina'' yang bermaksud ~~~ Farisha Arianna = Pengemudi mahir.

Tapi sebutannyer x berapa sedap...so terciptalah Farisha Arianna...n name Icha pown gabungan dari nama mama Icha, Farahanna n Ahmad Rizal...

F = Farahanna nama mama
A = Ahmad Rizal nama papa
R = Rajin
I = Icha panggilan keluarga
S = Solehah, InsyaAllah
H = Honest in Life
A = Anak yang taat pada mama dan papa, InsyaAllah....

ARIANNA = gabungan nama dari
A R I = Ahmad Rizal
A N N A = Farahanna
**** kU syUKurI aTAs niKMatmu YA ALLAh kEraNa seTIaP impiAnku untUK hidUP berSama orANg yaNG amAT kucinTA terMAkbuL juA..kiNi hidUPku LebIH leNGkap keRanA dIKurNiaKAn peRmaTA haTI kaMI yaNg kaMI imPikaN..dAn seMOga BuaH CintA kAmi niey DapAt memBAhaGIaKan kaMi...dAn SemOGa kaSIh sAYAng yaNG kAmI biNA inI aKAn kEkaL hIngGa aKHir HayAT kamI****

AMIN YA ROBALALAMIN

Monday, September 28, 2009

"seronok berposing di pagi raye"

dah lama gak aku x create post tuk di bace oleh blogger2 aku...ade ker nak bace cite aku yang x sehebat cite kat TV 2???...oppss...
...
di kesempatan ini...aku nakl wish..
....
"Selamat Hari Raya Aidilfitri"
...
rase hepy sangat raya kat kampung mama..kat Johor...biasalah pagi2 raya kat kampung mama...bangun pagi...mandi sunat hari raya aidilfitri....siap2...n then pokcik2 aku,adik2 sepupu lelaki gi solat sunat hari raya...pas solat jerk...time yang ditunggu oleh aku adelah saat bermaaf-maafan..wah...drama air mata sudah bermula....wah2...kalah cite hindustan...kesedehan berlaku di saat ini...aku terharu bukan sebab rasa bersalah di hati niey...tapi bile tengok makcik2 aku nangis...ish..terasa buruk sangat perangai ini...tapi aku mula rasa bersalah n ikhlas menangis bile time aku bermaaf2an dengan atuk n yayi aku...mama n abah ape lagi...meleleh air mata aku...yelah...diri ini banyak melakukan kesilapan...tapi alhamdullilah...sepanjang kat kampung...Icha x banyak ragam..n x banyak masalah..tengah sebiok2 bersalam2an n bermaaf2an...Icha leh tersengguk2 tido...x pasan plak aku...
.. n then pas bermaaf2an plak..
..
time 2 collect duit raya tuk Icha...
..nilah time yang aku tunggu2...
..kumpul duit tuk Icha..
...aku n kakak ngalahkan budak2...yelah...Icha n Putri tengah tido...aku ngan kakak yang beratur terima duit raya...rasa macam kembali di alam kanak2...
...pas collect duit raya...
...
...posing ler...ape lagi...

0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online