✿♥ Bersama Selamanya♥✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

✿♥ Jom Join Blog Niey ♥✿

** Disebalik nama Farisha Arianna **

Nama yang sepatutnya yang aku pilih ialah Farisha Arianna...but dalam buku sebutannya "Farisa Arina'' yang bermaksud ~~~ Farisha Arianna = Pengemudi mahir.

Tapi sebutannyer x berapa sedap...so terciptalah Farisha Arianna...n name Icha pown gabungan dari nama mama Icha, Farahanna n Ahmad Rizal...

F = Farahanna nama mama
A = Ahmad Rizal nama papa
R = Rajin
I = Icha panggilan keluarga
S = Solehah, InsyaAllah
H = Honest in Life
A = Anak yang taat pada mama dan papa, InsyaAllah....

ARIANNA = gabungan nama dari
A R I = Ahmad Rizal
A N N A = Farahanna
**** kU syUKurI aTAs niKMatmu YA ALLAh kEraNa seTIaP impiAnku untUK hidUP berSama orANg yaNG amAT kucinTA terMAkbuL juA..kiNi hidUPku LebIH leNGkap keRanA dIKurNiaKAn peRmaTA haTI kaMI yaNg kaMI imPikaN..dAn seMOga BuaH CintA kAmi niey DapAt memBAhaGIaKan kaMi...dAn SemOGa kaSIh sAYAng yaNG kAmI biNA inI aKAn kEkaL hIngGa aKHir HayAT kamI****

AMIN YA ROBALALAMIN

Sunday, October 25, 2009

weekend di Tasik Titiwangsa








hari minggu hari tu aku n adik badik aku g tasik pas gi umah pokteh aku, cos die wat besday party anak die..sepupu aku...sepupu paling kecik......berbalik cite pasal we'oll lak...ni post cun tuk tatapan kowang...we'oll x gi mane pown....pas balik dari umah our uncle...x tau gi mane...so...pusing2...tercampak kat Tasik Titiwangsa..saje duk lepak...bukan duk...tapi berdiri..hihii...ape lagi...we'oll pown snap ler pic...aku memang suke berposing...tapi posing ngan kamera orang...kamera sis aku...gambo hubby masing2 xdapat nak snap..cos dorang sebuk berchit chat ber4...termasuk adik bujang beso aku...adik bujang kecik aku nie suke ngempet ngan kitowang...so...ni jerk pic yang sempat nak snap...baru nak snap pic pose lain...bateri hp adik aku kong...kwang...kwang...kwang...

jumaat yang happening @ pening....


Jumaat lepas punyalah busan....xtau nak gi mane...so aku n opiz mate aku planning nak makan kat CM...so aku n opiz mate aku gi makan kat CM...aku nak sangat mam Black Pepper Chisken...yum..yum..yummi...sedap tu...aku nak sangat mam bab opiz mate aku Khamis lepas mam...tengok die mam cam sedap jerk...yang paling kelakonyer...we'oll leh lepak lame2...busan kalu lik opiz xtau nak wat aper....lagilah time rehat panjang giler...so aku n opiz mate aku pown aper lagi....ABC 1...padahal order 2 kongsi 4 niey...nak post gambo...x save lagi dalam pen drive aku...walaupown dalam kesengalan hari jumaat hari tu...but we'oll tetap enjoy...
.....
.....
.....2.15 - go back ofis...

Wednesday, October 21, 2009

seronoknyer Impiana Hotel


pagi tadi aku,Mas (member Opiz) n boss we'oll jumpe ngan Sales Manager Hotel Impiana kat bilik tetamu PTG WP..walaupown aku x gi aku still urusetia luaran cos MPK n Fail meja ni bawah unit Kualiti, we'oll diskus pasal Budget N environment hotel tuk Bengkel Fail Meja....cara SM ni bercerita buat aku rase nak jerk gi Impiana Hotel..tp xleh coz Icha kecik lagi...tapi x per...aku dapat 2 baucer tuk 2 malam...eee...bestnyer dapat gi ngan hubby..romantiknyer..leh honeymoon...dahlah x pernah honeymoon....tapi bile nak ginyer??...entah...bile tgk brochure n gambo Impiana Hotel ni, rase syok pulak...xdapat gi...dapat berangan pown jadilah...
..
..
ape pown aku nak sangat honeymoon ngan hubby biolah wat kali pertama dan terakhir, mane tahu aku gi dulu sebelum B......
..
(ish...ish...kenapa aku bercakap sebegini)...oh tidak...
...
sayang sangat kat hubby

Tuesday, October 20, 2009

panjang punyer story


Dah lame aku x update blog aku…rase cam dah x semangat nak update blog niey…tapi demi blog ku yang 1 niey…so…aku pown semangatkan diri tuk update blog niey…
So story 1 by 1..
Jumaat-16/10/09
Aku demam, so cuti ler…pe lagi…ingat nak gi klinik…but hubby pown cuti n then b ajak balik Kelate tengok biras aku masuk hospital, cos eksiden teruk gile….sampai masuk paper…aku n hubby gi gak HUSM Kelantan, tapi aku x dapat masuk…gi pown sebab nak amek MIL aku…
Sabtu-17/10/09
story niey masuk paper rabu 14 hb Okt lepas kat dalam Berita Harian, Metro…mak kepada biras aku meninggal coz tersepit…Al-Fatihah buat arwah…dan takziah buat family biras aku….biras aku patah tulang rusuk n muka terkoyak habis…aku masa mule2 datang katil biras aku…aku terkejut cos x cam muke biras aku…manexnyer…dari dahi sam[pai ke mata banyak kena jahitan…mak sedara biras aku pulak patah kaki n patah tangan….kaki masuk besi…uh…ngilu gile aku…anak biras aku a.k.a anak buah hubby patah tulang paha...Alhamdullilah...they'oll slamat..
Ahad-18/10/09
Time 2 go back KL..aduh..penat niey…dengan hingusan yang ade niey…wat aku x selesa…rase cam nak lik cepat jerk…target nak lik KL pagi..pastu ke tengahari..pastu terus ke petang…kul 3 lebey ru tolak…OTW lik KL hujan lebat teramat sangat…ni ade lagi 1 story…OTW lik KL….aku x ingat jalan kat ner…jem gile mase tu…dengan ujan yang teramat lebat sangat…hubby lak ingatkan roadblock…aku pown mencelahlah…”roadblock ape B ujan2 lebat niey…eksiden kot”…b pown x tau nak jawab ape…mane x nyer…seinci pown x gerak…x ker risau we’oll..tunggu punye tunggu punye tunggu..bak kate P.Ramlee..keta pown gerak..rupenyer eksiden...teruk gile gak...keta ape pown aku x pasan...tapi keta dua2 putih...teruk depan keta 2...nampak pulak plastik tutup mayat warna itam...mase tu otak dah fikir macam dah...rase x nak lik...tapi aku senyap jerk...banyak doa n selawat aku bace...Alhamdullilah...dalam kul 11 lebey...we'oll pown sampai umah...
...
...
story pasal Icha lak...sepanjang 3 hari Icha kat umah MIL aku...Icha x nak ngan MIL aku...mule2 dari jauh tengok jerk...bile MIL aku agah die nangis...3 hari kat kelate...3 hari nagis bile Tok Ma die pegang...ngan pompuan pegang nangis...kalu ngan laki lak...senyap...siap main2 tangan lagi...biaseler...baby girl suke kat lelaki..baby boy suke kat pompuan...tu yang wat aku gelak jerk bile tengok Icha camtu...dah cerdik anak aku sorang niey...


Monday, October 19, 2009

hujan lebat ...

camne nak balik...hujan teramat lebat sangat...dahlah lebat nek moto lak...takut woo...x tahu nak tulis ape niey....nak update story mory banyak nak tulis...tapi bile dah berdepan ngan PC otak jadi blur...so aku taip panjang2 dulu n then copy n paste...
...
...
so...aku tunggu hubby kol n msg...kalu hubby ajak lik ru aku lik...yolah...hidup dah bersuami dengan sape lagi aku nak harapkan...
nak harap aku nek bus...alamat berjam2 ru sampai umah...nak harap aku bawak moto...lesen x de...dengan penakutnyer...camno nak bawak...hihihi....
...
...maneler hubby ku niey...
...
...
...
k lah..tunggu punye tunggu hubby ku sampai..
k..sambung sok...

Wednesday, October 14, 2009

entry ape nak tulis nieh..busan tol....

ape nak tulis niey...erm...ape erk...
...
...
...
ni jerk yang dapat aku tulis
...
...
...
"hari niey adelah hari paling sengal n membusankan"
...
...
...
..bye..

Tuesday, October 13, 2009

bace artikel ni tentang mamak....eee...geli..

Ni cerita pasal restoran mamak. Tak tahulah betul ke tidak, tapi untuk beringat-ingat. sebab ramai antara kita suka menghabiskan masa lapang kita di kedai mamak.

RESTORAN MAMAK PENGOTOR Ini satu lagi kisah benar pasal mamak ni. Ianya berlaku di PRESINT 9, PUTRAJAYA dekat Avon. Seorang makcik ni lalu belakang kedai mamak ni. Dia nampak mamak ni na la punye tengah menguli tepung. Kalau uli dengan tangan takpe jugak.
Ini dia uli dengan KAKI!!. Eeee uwekkks. Kedai mamak kat situ ada 2. Satu pekerja2 dia pakai apron merah, satu kedai lagi apron putih. Yang makcik tu nampak ialah di kedai pekerja2 yang pakai apron putih.
Secara keseluruhannya bolehlah dikatakan kebanyakan mamak ni pengotor. So sendiri mahu ingatlah ye. Seelok-eloknya elaklah makan di kedai yang diragui kehalalannya. Banyak lagi kedai melayu.... Kedai melayu pun ada jugak jual roti canai dan teh tarik.

Untuk pengetahuan semua, beberapa bulan yang lalu saya juga terperasan ketika tengah makan di salah satu kedai MAMAK depan apartment tempat saya tinggal di PUTRA PERDANA PUCHONG.. Saya ternampak salah sorang pekerja dalam kedai mamak buat kerja2 kat dapur dan tiba2 keluar dukung anak ANJING lepas kat luar kedai then masuk ke dapur balik.
Terus saya berhenti makan dan tanya pekerja tu.. You ISLAM? Dengan takut2 dia jawab saya hindu tapi BOSS saya ISLAM. Saya suruh dia panggil BOSS dia and BOSS dia datang minta maaf. Saya cakap "maaf kepala hotak you!!!"
Saya tanya dia "you ISLAM???" Dia jawab ya! Saya bayar dan terus blah. Sejak hari tu aku dah tak jejak lagi ke kedai MAMAK! Yang aku marah sangat kat kedai tu ada frame Ayat Qursi + ALLAH & MUHAMMAD besar-besar. .
Baru aku perasan tak semua MAMAK tu ISLAM, RAMAI PEKERJA HINDU dan tak semestinya ada Ayat Qursi + ALLAH & MUHAMMAD besar -besar tu HALAL .. dan RAMAI yang ISLAM selamber je makan... So yang tak perasan lagi berhati2 !!!....
Rosmi Subject: AWAS DAN BERHATI-HATI KALAU NAK MAKAN DI KEDAI MAMAK...!!!! !
Subject: Fw: kedai2 mamak sluruh negara..
Restoran Mamak DI ALOR SETAR. Di suatu ketika dahulu..... kami ada membuat satu program di salah satu hotel di tengah bandaraya Alor Star. Kami menjemput seorang ustaz dari Majlis Agama untuk membacakan do'a pembuka tirai. Kebetulan ustaz itu diberikan kerusi sebelah dengan saya dan kami pun berbual2. Ustaz itu meminta saya menyampaikan kepada kawan2 muslim dan muslimat akan satu perkara yang menghantui hati dan perasaannya, iaitu pihak Majlis Agama telah menjalankan siasatan dan serbuan dan mendapati bahawa SEMUA KEDAI2 MAMAK DI ALOR STAR DAN SEKITARNYA ADALAH 'CONFIRM' HARAM DIMAKAN kerana TAUKE2 CINA ADALAH PEMBEKAL AYAM kepada restoran2 mamak tersebut! Terkejut! Saya bertanyakan kepada ustaz itu...mengapakah perkara ini, dgn kuasa yang ada pada Majlis Agama, tidak disebarkan kepada umum? Jawapan ustaz ........ mamak2 tu telah mengikat kontrak bekalan ayam dengan tauke2 cina dan sekiranya Majlis Agama membuat tindakan drastik dan kontrak bekal ayam terjejas maka tauke2 akan saman mamak2 dan mamak2 pula akan saman Majlis Agama....." Permintaan ustaz, "Tolonglah anta sebarkan kepada kawan2! Itu sahaja yang ana mampu"

Shahril wrote: ---- RESTORAN INSAF, JLN TUANKU ABD RAHMAN -Kisah Benar-Nasi Beriani- Assalamualaikum. Last week kawan saye gi makan kat RESTORAN INSAF kat Jln TAR.. Lepas makan tu, dia nak gi basuh tangan kat belakang kedai. Lepas selesai membasuh & menyabun tangan yang bau kari tu....dia gi kat tempat lauk untuk tapau sebungkus nasi beriani lagi untuk member. Nak dijadikan citer......kawan saya ni ternampak bekas nasi beriani yang digunakan disaluti dengan SPENDER LELAKI CAP BUAYA BERWARNA PUTIH.. TANG GETAH SPENDER DIIKAT NGAN GETAH....apa lagi........ dia terus mintak cancel dan bayar nasik yang telah ditelan tadi........ sampai kat opis.... dia terus muntahkan nasik tadi dan sebarkan kat kengkawan lain yang tak pergi.........
Satu lagi sesiapa yang suka makan makanan mamak, AWASLAH! BUKAN SEMUA MAMAK TU ISLAM!! Jangan asal nampak macam mamak jer terus pergi makan. Contoh paling jelas, sesiapa yang selalu ke Wisma Central, ada satu stall bawah accelator/tangga, dekat2 dengan kedai2 handphone tu... Tengok satu stall namanya "BK CORNER" (mungkin Bala Krisnen Corner!!). Kalau terlalu lapar dan tengok sekali imbas nampak OK! Yang kerja kat situ ada dua orang pompuan Indon! TAPI CUBA TELITI SIKIT...!

Tengok pada dua orang India/Mamak tu... tengok kat tangannya ada ikat benang kuning??!! Dan kalau datang awal2 pagi 7..00-7.30 , mereka akan pakai 'calit sarjan' kat dahi...??? MAMAK ISLAM KE TU?? Lagi 1 sesiapa yang selalu ke pasar PUDU, ada satu stall kat belakang stesen minyak ESSO . Kat situ ramai kita tengok orang Melayu singgah makan roti canai! Buta ke mereka?? Cuba perati. Sah-sah pompuan India tu pakai benang merah kat lengan dan kekadang dia laki-bini pakai 'calit-sarjan kat dahi'!! Kenapa tak mau susah sikit, cross jln. Kenapa makan makanan yang was-was macam tu???
Wallahuaklam. . BANYAK lagi kisah yg saya telah dengar dari kekawan Restoran mamak SHAH JAHAN MAJU di SETIA WANGSA . Kawan kpd kawan saya telah terjumpa benda yg berketul di dalam kuah roti canai. Pada mulanya dia sangkakan ianya biji asam jawa tetapi setelah diamati betul2 rupa-rupanya adalah NAJIS yg beku(mungkin kepala taik krn ianya keras sedikit). Tuan restoran tersebut mahu menutup mulut kawan saya dgn memberi RM2000.00. Mungkin pekerja restoran tak tahu dan telah mencedok di peringkat paling bawah dlm periuk kuah dal atau kari. Sekarang restoran ini tak berapa maju jika dibandingkan dgn sebelumnya. Hanya org yg tak tahu sahaja yg terus makan di restoran tersebut. Ini semua adalah manderam ataupun sihir dgn tujuan utk melariskan makanan mereka walaupun pada hakikatnya tidak sesedap jika dibandingkan dgn tempat lain. Makanan yg bersih jika dicampurkan dgn bahan kotor akan menjadi kotor secara automatik.

DI LEBUH AMPANG KL, ada sebuah restoran mamak yg baru dibuka iaitu RESTORAN MAJU CURRY HOUSE IAITU rangkaian SHAH MAJU. Kemana perginya nama Jahan itu? Sama juga spt yg berlaku di kedai NASI LEMAK ANTARABANGSA yg terletak di KG BARU, KL. Satu hari seorg lelaki yg alim telah dipelawa oleh kawannya utk belanja makan di kedai tersebut. Tiba2 beliau ternampak seekor TOYOL sedang kencing di dalam periuk nasi lemak. Dia pun menyuruh kawannya cancel order dan menceritakan kenapa sebabya dia tak nak makan di kedai itu. Mungkin tuan punya kedai telah meminta pelaris dari tok bomoh tanpa mengetahui tentang toyol tersebut krn bomoh sememangnya takkan beritahu. Tambahan pula tuan kedai tidak boleh melihat toyol dengan mata kasar.... Wallahualam. ...

p/s : Mencari rezeki biarlah yang halal, baru berkat hidup kita, Insyaallah.

Friday, October 09, 2009

Abah vs Batu Karang..

Pagi tadi masa aku hantar Icha gi umah mama...aku bukak jerk pintu umah mama...nampak abah tengah lentok kat atas kerusi abah...selalunyer time aku hantar Icha...Abah xpernah lak tido atas kerusi camtu...n then mesti abah mintak Icha,sebab nak pegang Icha...pastu carik mama...mama tido...Ijat n ujang x skola...cuti...rupanye...mama n adik2 aku bawak abah gi hospital...dalam kul 5lebey mama n adik2 bawak abah gi hospital..abah sakit sebab batu karang...dah lame gak abah x kena batu karang...mama cakap abah sampai tertonggeng2 tahan sakit...risau gak aku...last abah kena batu karang masa 4,5 tahun lepas...hope abah sehat n ok...bile dah berkahwin n ade anak niey...hati aku cepat sensitive n mudah terlalu risau...apetah lagi yang membuatkan aku risau tu adelah perkara yang berkaitan dengan mama n abah n Icha...sebab abah n mamalah ibu bapa yang xboleh dicari ganti...sayang mama n abah...sedey seketika...

Tuesday, October 06, 2009

icha di Klinik Jinjang...

Aku n hubby bawak Icha gi klinik Jinjang tuk jumpe doktor...ingat ade surat leh terus jumpe doktor...but, still kene ambik no giliran...tapi naseb Icha baek...x lah lame sangat kena tunggu...turn Icha macam2 aku bagitaw doktor...doc check2 icha punya kulit n breast...Icha ade satu penyakit kulit yang dipanggil Enzima, how 2 spell...i don't know...hihihi...penyakit nie doc kate x lame...maybe dalam umo icha 4 or 5 tahun akan hilang...Putri pown ade gak Enzima...penyakirt keturunan...kalu camtu Alhamdullilah...xdelah aku riso sangat...pasal ade biji kat breast Icha lak...doktor tekan2 biji tu x buat Icha sakit...doc cakap tu base kepade breast...biji tu tumbuh awal dan maybe Icha akan akil baligh cepat...tu hormon yang kuar awal...fikir2...mesti Icha badan jenis beso...aku kecik...huahauahuahu...ketot jerk aku nanti...xpe...ape yang penting...comel..

Check Up kali ke4...



aku baru lik pas gi Klinik..coz ri niey Icha ade check up..lame gile menunggu..coz ramai new case kat klinik...aku dapat no 60...Icha lak meragam jugak...mate nak tido..maybe sesak ngan orang die jadi rimas...time nak buka baju n pampers tuk timbang berat ngan tinggi...leh senyum2 lagi...pas dah timbang n ukur tinggi...nangis...tengok kiri...baby nangis...tengok kanan...baby nangis...tension pown ade...tapi pas jerk dah pakai baju n pampers...sumbat susu badan terus tido....lega sikit aku...tapi kejap jelah tidonyer...tunggu punye tunggu..turn Icha lak...aku bagitaw misi yang badan Icha naik kering,ruam n ade biji kat breast Icha...risau aku...mane xnyer...takut ade ape2 pada anak aku niey...cuak aku...n then misi bagi surat tuk jumpa kat doktor kat Klinik Jinjang...habis check up dlam kul 11 setengah...so ingatkan nak gi keje...tapi dah lambat sangat...kebetulan ade surat tuk jumpe doktor...terus aku n hubby ambik cuti...xyah lah aku cuti lagi...

Monday, October 05, 2009

Ichaku sayang...

Hari niey genap Icha 5 bulan..5hb Oktober...cepat beno anak mama beso erk...tapi dah makin membesar icha..makin berubah perangai die...skang cepat meragam...nak tido menangis cam kena cubit...waduh2...capek mama cam ni...ngan aku x kesah sangat...kesian ngan mamalah...nak tido nangis dulu...kekadang mama biokan jerk...nangis nak kena landing ngan aku dulu..mane leh..aku keje...ni pown...2 hari cuti..Icha nyusu badan...minum botol susu pown sebab kalau Icha x cukup n gi beraya semalam..ni rase sakit breast aku...pam x bawak kat opis lak tu...terpaksa perah sendiri...sakitnyer x terkata...
...
...
...
Esok Icha kena gi check up...so terpaksalah masuk opiz lewat siket...berape la agaknyer berat n tinggi Icha...hope berat n tinggi Icha makin naek n tinggi....yang wat aku risau pasal icha niey..sebab badan Icha timbul merah2..kering...n then kat breast Icha ade biji...x tahu biji ape...so 2morrow aku kena lah bagitaw misi..takut gak ape2 jadi nanti...

Saturday, October 03, 2009

Time to sleep...


mata dah ngantok gile niey...tunggu hubby balik....baru jerk nak taip entry niey...b dah muncul kat pintu rumah...hubby senyum jerk...mane x nyer...sebab Kelantan menang 2-1...senyum melirik hubby akubniey...dah gila bola....sanggup lah gi tengok...tengok bola x pe eh b...jangan tengok lain dah ler...Icha lak meragam pulak...nak tido...k...time to go back home....

Friday, October 02, 2009

mud raya masih ade lagi...

mud raya masih ade lagi pada diri aku...yelah...raya sebulan...dah tentu mud raya pown sebulan...tapi cepat no masa berlalu dah 2minggu kite raya...cam sekejap jerk...pejam..celik..pejam..celik...dah nak 14 Syawal...hari niey aku rase kenyang yang amat sangat...pagi tadi ade meeting sektor...makan roti canai...x sampai kul 11 dah rase perut lapo lagik...wah...perutku berdangdut...nasib x heavy metal...kalu x dah tahap babun tahap kelaparan aku niey...n then kul 12 tadi ade jamuan hari raya...saat yang kutunggu telah tibe..ape lagi...makan free...ni yang aku suke time hari raye waktu keje...ade jerk jamuan raya,open house...budget pown x lari segantang...huahuahauahuhua...bile isi perot dah penuh dengan makanan yang aku telan...buat aku nak muntah lak...tapi Alhamdullilah...kenyang..hari niey rehat aku n the gang x gi mane pown...rase maless nak kuo...lagi2 tengah kekeringan n cuaca panas...kulit mesti dijaga...hihihihi...

Thursday, October 01, 2009

nak post ape niey???

hari niey aku kembali sibok...bukan hari2 sebelum niey aku x sebok...but hari niey pagi2 masuk opis aku wat bonus sambilan...sedey aku...aku hanya dapat 41.67 hengget jerk...wakaka...teramatlah siket...mana x nyer...RM250 / 6 bulan.. n then brape bulan keje penuh...aku hanya sebulan jerk keje penuh...aku pown dari bulan Jan hingga Jun aku tgh sarat pregnant...banyak ler cutinyer...teramatlah sedey...kalau dapat pown...simpan jerk dalam bank...nak wat ape kuo2kan...n skang aku tgh mengupdate blog aku yang amat sengal iniey...pas rehat lak aku nak wat surat jemputan penceramah ke MAMPU,Bengkel Fail Meja n MPK (Manual Prosedur Kerja) pada 29 hingga 31 hb niey...hati berbelah bahagi nak gi ke x...hari tu boss dah biseng...ak gi kesian kat mama n hubby..kena jaga Icha..Icha lak nyusu badan lagi..entahlah..hati ku berbelah bahagi..antara nak gi ke x...sedey dowh..tingat anak aku camnerlah nanti...dahlah malam2 die x nak ngan sesapa...tolonglah aku...
...
...
...berfikir sejenak...

 

blogger templates | Make Money Online