✿♥ Bersama Selamanya♥✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

✿♥ Jom Join Blog Niey ♥✿

** Disebalik nama Farisha Arianna **

Nama yang sepatutnya yang aku pilih ialah Farisha Arianna...but dalam buku sebutannya "Farisa Arina'' yang bermaksud ~~~ Farisha Arianna = Pengemudi mahir.

Tapi sebutannyer x berapa sedap...so terciptalah Farisha Arianna...n name Icha pown gabungan dari nama mama Icha, Farahanna n Ahmad Rizal...

F = Farahanna nama mama
A = Ahmad Rizal nama papa
R = Rajin
I = Icha panggilan keluarga
S = Solehah, InsyaAllah
H = Honest in Life
A = Anak yang taat pada mama dan papa, InsyaAllah....

ARIANNA = gabungan nama dari
A R I = Ahmad Rizal
A N N A = Farahanna
**** kU syUKurI aTAs niKMatmu YA ALLAh kEraNa seTIaP impiAnku untUK hidUP berSama orANg yaNG amAT kucinTA terMAkbuL juA..kiNi hidUPku LebIH leNGkap keRanA dIKurNiaKAn peRmaTA haTI kaMI yaNg kaMI imPikaN..dAn seMOga BuaH CintA kAmi niey DapAt memBAhaGIaKan kaMi...dAn SemOGa kaSIh sAYAng yaNG kAmI biNA inI aKAn kEkaL hIngGa aKHir HayAT kamI****

AMIN YA ROBALALAMIN

Thursday, January 28, 2010

Bengangnyer...


eeeeee....bengang sangat aku skang niey ngan seseorang...nak anggap sebaya ngan aku x gak...tapi lebey kurang baya abah..so sape member2 yang bace en3 aku niey tahulah sape....bab dorg pown x suke gak ngan orang tua niey...

...

keje org tua niey memantau keje org..entah ler...sekejap2 pantau keje org...cam gud2 jerk die niey...dah lah suggest name aku kat pihak atasan tuk tukar tempat bekerja n then cakap aku x byk keje n xde keje...kalu dah tahu aku x de keje bagilah aku keje...bila aku tanya cakap wat mase nie x de lagi...banyak kali gak aku tanya die...n kalu aku xde keje n dah setelkan keje aku...aku still tanya member ofiz ade keje banyak ker,nak tolong...tapi orang tua tu x nampak semua tu...berbeku jerk aku ngan die skang...sakit hati weh..aku x de marah pown kat pihak atasan...sebab pihak atasan hanya mengesahkan jerk...pandai tol orang tua tu main drama ngan pihak atasan...kalu org len wat die camtu tau lak nangis...cam jantan patah...( ni marah tahap babun niey)...bukan aku jerk die ngadu.ade gak kawan2 aku 3,4 orang die ngadu x wat keje...bagi die kalu relaks tu x wat keje...yang lik awal tu x de keje...kalu aku diberi keje,time tu gak aku wat...aku kan jenis tangguh2 wat keje,sebab tu keje aku xde yang tertunggak......n then kalu keje hbs aku lik lah ikut time......n aku ade anak kecik yang patut diberi susu badan...xkan x de keje duk melanguk kat ofiz dengan bengkak susu..aku kesian kat mama,kena jaga 2 orang cucu yang tengah nakal...xkan nak mama jaga sampai ke malam...memang fikir x guna otak tol orang tua tu...yang aku bengang die leh kata kawan aku gedik lah,pompuan gatal lah...yelah...jeles lah tu coz x dapat kwn aku....skang dah tahu kawan aku ni bek ngan pihak atasan baru die nak bek2, nk tegur2 kawan aku...kalu x dielah kaki report kat orang2 pejabat aku....dari dulu die x suka aku coz masa lum kawen n free hair kat ofis dlu aku nie bkan jenis lyn jantan, x kra ler tue ker mude ker bujang ke ape ker...aku still setia pada hubbyku sorang....eeeyuuu...geli ngan orang tua camniey....cam die perfect jerk.....setiap kali terserempak ngan orang tua nie...rase nak jerk sepak terajang...tapi disebabkan aku niey kan jenis camtu n sebab die orang tua....aku x kan wat....nanti nangis kuar hingus lak kalu tol2 jadi...hahahahha
...
ape pon aku bersyukur sgt sebab aku still kat tempat keje aku skang n ade kawan2 yang sentiasa membeking aku...beking sebab aku nak wat keje kakak ofiz yang banyak,sebab xde pembantu......
p/s : so...kepada sesapa yang bace en3 nie jangan suka hati menafsir aku seorang yang itu ini...aku wat en3 nie sebab aku nak luahkan ape yang terbeku di hati aku....k...terima kasih pada yang sudi membace blog aku niey...hihihihi...soriler kalu ade ayat yang mengguris hati korang...

Thursday, January 21, 2010

rehat jap....



~~~rEHat SebenTAR~~~
aku penat giler...skang demam...so aku nak relaks jap...nak update blog pown x sempat...dengan keje lagi...
....


....


....

kay lah...wat mase skang...aku x de idea n x de mud nak create cite ape...so..kalu ade ape2 nak komen tinggalkan komen eh...

...

Sunday, January 17, 2010

Susutnyer Icha....



sejak Icha dah pandai berdiri n makin lasak niey...badan Icha makin susut...nasebler Icha x cek up...kalu x aku lah yang paling excited nak tau berape berat badan Icha...kalu tau2 berat Icha x naek2 or x banyak naek mesti aku risau...tapi ape pown walupown Icha maken lasak n maken susut skang niey..Alhamdullilah sehat...n cergas....doktor kate kalu budak lasak n aktif otaknyer cergas...x de ler aku riso sangat...so niey gambo Icha yang kiut miut + comey + sweet like her mama ...wah...riaknyer...tapi tulah hakikatnyer...anak sendiri dah tentu comey...hihihihihi...

Friday, January 15, 2010

Diet ~~~ urm///...tak mungkin

sebelum kawen badanku kecik...hihihihi

selepas kawen...badanku debab....hahahahah...terimalah seadonya...

Azam tahun baru nak kuruskan badan...kan nak kurus keding but nak slim sket ler....xler terkeluar lemak2 kalu duduk...but berdiri still leh cover lagi...hahahahaha...lawaklah pulak..tapi ingat leh la bertahan dari makan nasi...tapi baru jerk x makan nasi sehari badan dah gigil2...cam org drug addict jerk gaya aku, cam parkinson pown ade...hahahaha...n aku lak baru jerk baek kena gastrik..ni gara2 makan mee sup mase meeting Isnin lepas...x pernah2 aku mam mee sup pagi2...bukan aku jerk sakit perut...geng opiz aku pown same...huk..huk...sori pas niey nak makan mee sup pagi2...hah...Selasa lepas aku kena gastrik...tertunduk2 aku tahan sakit....dengan perut memulas tapi x rase nak berak...bile uk uk jerk cirit birit..n kelmarin aku cuti n menahan sakit perut...ingat sakit perut gastrik jerk...ditambah lak senggugut nak period pastu tambah lagi sakit kepala...wah...3 in 1 ler...Icha lak mase aku cuti...sik nak melekat ngan aku jerk...baru jerk angkat punggung nak bangun dah menangis...yelah nak manja ler tu die tahu mama die cuti....bile kat umah mama pandai lak main sorang2...manja tol Icha niey...n mase cuti tu rase sakit sampai nangis aku...1 keje umah pown aku x wat...mandikan Icha pown x larat...cian Icha bab asek kena marah jerk...dengan lasaknyer lagi...waduh2 ketensenan terserlah...tapi tensen2 aku pown aku payah nak marah hubby...kalu tengok muke hubby jerk hati aku sejuk jerk...skang pown nak marah hubby depan2 x sampai hati...kalu marah pown aku htr msg...hihihihihi....klaka pown ade...but aku happy sangat...ni dah cite len dah niey.. k lah...time 2 update my blog...but lagi setengah jam nak masuk opiz...

wokeylah...next time aku update lagi ngan cite2 menarik...

wassalam...

Thursday, January 14, 2010

Bila hati ini berbicara...


Sebenarnya aku kekadang x tau nak tulis ape kat blog aku niey…dah x de idea….kekadang bile dah lame x update…berbakul2 idea kuar…bile dah ngadap pc jerk…trus blank…entahler…ape yang nak dicitekan trus hilang…sebenarnye skang aku dah x rase semangat langsung nak menghadapi hari2 di tempat keje…tapi disebabkan hubby yang sentiasa bagi semangat tuk trus keje wat aku sentiasa bersabar n kengkawan yang sentiasa bersama aku dikala aku kesedihan (Sis Lynda,Kak Suzie n Didi didot..thanks sebab aku hepi sangat dapat kawan yang sentiasa bersama aku –aku rase hepi sangat sebab skang baru aku dapat kawan yang betul2 faham ape erti kawan..thanks cos sudi menjadi kawan aku…xde korang salah sorang xbest…xleh gosip2 erk makcik2??//) …hukhuk…wah entry kali ni terase bersalah sangat nak tulis…takut pecah lobang kang…ah…pedulilah…kan sape tahu pown aku cite pasal ape….peduli ape aku…ade aku kesah kalu ade sape2 terase???///kalu terase pown ade die tahu sebab ape….huh… (wah ayatku kenape begitu kasar sekali bunyinya…ape yang aku merepek niey…dah xde cite len nak cite lah niey)….entahler….manusia kekadang xpuas dengan sesuatu…nak ape semua nak time tu gak….xtahu ker tenaga kite kan cam robot…dah kerah tenaga orang pastu x hargai…ade ker patut…memang x patut…kalu salah x mengaku…tahu nak salahkan orang lain gak…die x nak nampak kesalahan die…sebab tu camtu….bagi aku kan…setinggi mane pangkat kite niey….janganlah kite sesekali mendongak langit….percayalah…setiap perbuatan itu ade balasannye…yang baik di balas baik…yang buruk hanya Allah saje yang menentukan…x semestinya yang bawah akan sentiasa berada di bawah…yang atas akan sentiasa di atas….jatuh bangun kite hanya Allah tentukan….sebab tu kite sebagai hambanya kena sentiasa beringat…n jangan sesekali buat orang lain cam kain buruk…bile nak lap baru pakai…x nak lap letak ketepi…sudahlah…kekadang aku rase menympah,meluat pown ade dengan orang camniey…org cam aku nie tertindas…entahler…Alhamdullilah aku masih ade penyokong dibelakangku (berikan tepukan gemuruh pada hubbyku, anakku n familiku…wah terasa diri niey macam tgh berucap kat pentas). .dorang nieylah semangat aku…n aku bersyukur pada Allah kerana diberi peluang untuk menikmati hidup di dunia niey..

Wednesday, January 13, 2010

Mahal giler tu????///~~~~



ciuman manja tuk Siti


CT ceria memegang beg tangan hadiah pemberian Datuk K...

Mak ai…mahal gile hadiah hari jadi penyanyi feveret aku…Dato’ Siti Nurhaliza yang ke 31 tahun semalam….untung badan…tahun 2008 dapat Keta Merc..tahun lepas dapat jam harganya RM200,000…tahun nie dapat beg tangan RM40,000…wah….kalu dikumpul2 hadiah yang Datuk K bagi nak hamper RM1juta….kaya tol lah…kalu akulah dapat duit RM40,000…macam2 leh aku li….tapi kalu setakat angan2 jerk xyah ler….

Saturday, January 09, 2010

Icha 8 bulan


Hari niey aku nak stori about Icha…Icha dah 8 bulan…wah Icha skang dah pandai joget kalu aku or sesapa nyanyi…especially mama nyanyi…kepala terhangguk2 n kaki terhentak2…eee…geram aku…tingat jerk selalu…ni bait2 lgu yang mama nyanyi….
Mari dengar same2 eh…opsss…sori x de background music….
“sayang2 die…tuah2 die…manja2 die…comey2 die…sayang2”…kan Icha jerk yang goyang Putri pown goyang same….huh….bile nengok Icha cam2 aku rase sonok sangat bab Icha dah membesar…



Wednesday, January 06, 2010

Icha dan Putri


ni kesah 2 anak dara kecik...sorang Icha sorang lagi Putri...wah....terasa kehappyan bile adenyer 2 orang anak dara niey...tapi penat gak kalu jaga dua2 sekali....cam2 lah mama rase bile jaga dak
2 org niey, tapi apepown seronok nengok gelagat dak 2 orang niey...

.....
.....
Icha skang dah pandai nak berebut menan ngan Putri...yang Putri lak kekadang lokek siket dengan barang menan die.n then kekadang die bagi jerk menan kat Icha..tapi Putri niey jenis sopan n lembut jerk... Icha jenis brutal...ape yang die nampak n nak,seboleh2nyer die akan dapatkan gak, kekadang sampai berebut2 ngan Putri, Putri nangis....perkembangan terbaru icha...Icha dah pandai berdiri n memapah tepi2 kerusi...suke nengok die...n then bile dengo jerk lagu "1 Labah2' yang aku or sesapa nyanyi...tangan die pandai lak wat gaya...sejuk hati aku nengok...kalu kite cakap...where the ball?...die nengok sekeliling n then cari ball..lg 1, pantang nampak Papa berdiri, dikejonyer....kalu ikutkan banyak cite perkembangan terbaru Icha...tapi cukup ler setakat niey jerk dulu....aku nak cite perkembangan terbaru Putri lak...Putri dah nak tumbuh gigi...ala tome...tome..tome Putri mama....c Putri niey pantang dengo lagu...berjoget die...yang paling ketara sekali punggung,...like goyang Inul...inul pown kalah...hahahahaha....c Putri niey jeles gak daknyer...pantang nampak tok mami n atuknyer pegang Icha..mulalah muke masam n then jeling2...selagi x panggey selagi tu x berganjak dari tempat die duk....yang terbaru sekali.....bile tanya jerk sape name Putri angkat tangan....die angakt...wah...Putri mama dah pandai ler...sekejap jerk ajo dah pandai...perkembangan Putri pown banyak..2,3 hari stori pown x habes...
.....
.....
ape pown..aku n semua family terase happy sangat dengan kehadiran Putri n Icha niey...gelagat dak 2 orang niey menghiburkan hati...segala penat kite hilang pas tengok gelagat Putri dan Icha...Putri dan Ichalah penghibur kami sekeluarga....

...

....

mama love u Icha n Putri..

 

blogger templates | Make Money Online