✿♥ Bersama Selamanya♥✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

✿♥ Jom Join Blog Niey ♥✿

** Disebalik nama Farisha Arianna **

Nama yang sepatutnya yang aku pilih ialah Farisha Arianna...but dalam buku sebutannya "Farisa Arina'' yang bermaksud ~~~ Farisha Arianna = Pengemudi mahir.

Tapi sebutannyer x berapa sedap...so terciptalah Farisha Arianna...n name Icha pown gabungan dari nama mama Icha, Farahanna n Ahmad Rizal...

F = Farahanna nama mama
A = Ahmad Rizal nama papa
R = Rajin
I = Icha panggilan keluarga
S = Solehah, InsyaAllah
H = Honest in Life
A = Anak yang taat pada mama dan papa, InsyaAllah....

ARIANNA = gabungan nama dari
A R I = Ahmad Rizal
A N N A = Farahanna
**** kU syUKurI aTAs niKMatmu YA ALLAh kEraNa seTIaP impiAnku untUK hidUP berSama orANg yaNG amAT kucinTA terMAkbuL juA..kiNi hidUPku LebIH leNGkap keRanA dIKurNiaKAn peRmaTA haTI kaMI yaNg kaMI imPikaN..dAn seMOga BuaH CintA kAmi niey DapAt memBAhaGIaKan kaMi...dAn SemOGa kaSIh sAYAng yaNG kAmI biNA inI aKAn kEkaL hIngGa aKHir HayAT kamI****

AMIN YA ROBALALAMIN

Friday, July 31, 2009

HANDPHONE....

aku tadi gi kedai handphone kat area CM ngan dorang...aku cam berkenan ngan 1 hp niey...lawa gak...tapi handphone CSL dari negara kita...tapi functionnya best gak..ni lak hp Nokia N79 Aktif...bagi korang lawa x model niey...tapi aku berkenan sangat ngan handphone niey....harganya aku x usha lagi...lawanyer.geram...tapi kalu ada rezeki blehlah beli...xda...pakai hp skang niey pown dah elok...yang penting kamera ada...leh posing ngan anak n hubbyku tersayang....

lawa x colour2nyer...eee...geramnyyeerrrr..lawa bangat sih...

Spesifikasi:
Fitur fisik, Power dan Memori:
Ukuran
Bentuk: klasik
Dimensi: 110 x 49 x 15 mm
Berat: 97g
Volume: 74 cc
Layar dan 3D
Ukuran: 2.4"
Resolusi: 320 x 240 piksel (QVGA)
Sampai 16 juta warna dengan sensor cahaya
Teknologi matriks aktif
Kontrol warna dan cahaya
Sensor orientasi
Pendeteksi cahaya sekitar
Tombol dan metode input
Keypad numerik
Navi Wheel
Tombol kamera dan volume khusus
Perintah suara
Warna dan cover
Warna yang tersedia: - Putih dengan lampu biru/coklat/hijau - Abu-abu dengan coklat/merah/putih
Xpress-on™ smart cover yang dapat diganti
Konektor
Konektor Micro-USB dengan dukungan kelas penyimpanan massa, High-Speed USB 2.0
Konektor AV 3.5 mm
Sumber daya
Baterai BL-6F 1200 mAh Li-Ion
Waktu bicara (maksimum): - GSM 5 jam 30 menit - WCDMA 3 jam 30 menit - VoiP 4 jam
Waktu siaga (maksimum): - GSM 372 jam - WCDMA 406 jam - WLAN 172 jam
Waktu browsing dengan paket data (maksimum): 5 jam 54 menit
Waktu playback video (maksimum): 4 jam 24 menit
Waktu rekaman video (maksimum): 3 jam 30 menit
Waktu panggilan video (maksimum): 2 jam 20 menit
Waktu playback musik (maksimum): 30 jam
Waktu permainan (maksimum): 4 jam

balik dari CM...

aku baru lepas balik dari CM...hari niey aku gi ngan member opiz aku..Hana n Kak Yannte..mula2 ingat nak tido..tapi telah dihasut oleh 2 orang niey ajak aku kuar jalan2...dorang bowink...so dengan x melengahkan masa aku pown gi lah b3...mula2 gi dayabumi dulu n then gi CM...
aku sebenarnya malas + ngantok + dengan ongkos yang agak nyawa2 ikan..so aku window shopping jerk la....tapi jalan2 ngan dorang hilang ngantok...naseblah diorang niey kepala gile2...n then sampai opiz aku mengupdate blog aku yang x cun ini...hari niey x lah bowink sangat...boss aku x bagi keje...tapi aku tolong kak yannte buat slide show..so aku dengan cerdas pown tolonglah...hihihi...kalu duk diam jerk orang cakap x da keje...
bek aku tolong menolong...

Thursday, July 30, 2009

pasar malam...

aku baru pas balik dari pasar malam Jalan Kuching...aku gi anak beranak n kakak anak beranak...mama n mawar pown gi gak...tapi gi dulu aku gi kendian.....biasalah kat pasar malam dengan ramai orang lagi...n then x tahu nak makan ape...aku beli ayam goreng jerk...n b nasi ayam rebus...tingin sangat nak makan nasi beriani...ada tu ada tapi xda sambal ayam masak merah...frust gile aku...so melepas lah aku...dah lama gak tingin nak makan...tapi x da yang sedap di mata...Farisha lak bagus betul dia skang...aku bawak dia naik stroller Putri...tengah2 panas dengan ramai orang...dia tido...bagus betul anak aku sorang niey...balik dari pasar malam singgah opiz jap bab b nak amek moto...sampai opiz tinggalkan B...n then go away n go back home...hehehehe...aku dah lah lapo gile lak tu...sampai umah ape lagi...time to hidang makanan...banyak gile makanan yang aku beli + mama beli + mawar beli + kakak beli kenyang gile pewot aku......skang time to go back my home at Prima Damansara...and time to sleep..n gud nite...

Nothing to create...

aku sebenarnya x tahu nak tulis aper...tolonglah bagi aku idea....aku ngantok sangat niey...huaaa..huaaa..tolonglah...tulah jeritan batinku...x da idea langsung nak create aper nie...so hari niey adalah paling sengal but gud2...hehehe...nak post gambar tapi x save lagi kat pc...x da masa nak wat...hari2 balik keje aku kepenatan...waduh..waduh...penat bangat...so badan aku x fresh..alangkah indah dan bestnyer kalu gi spa n ada orang urutkan badan aku nie...

Wednesday, July 29, 2009

COMEYNYERR......


alah2...cutenyer ie cenyummm..
pipi ie loyot2...dagu buyat2...
eee...comeynyer tito..
menonggeng tito...nyenyaknyer...
sebenarnya aku x da idea nak tulis ape...dah xada idea langsung....aku pown cam addict tukar template...cam sonok lak tukar2 template ....ni yang aku nak post kat en3 petang niey...bila aku tengok gambar2 baby niey wat aku geram sangat...rasa nak cubit2 pipi baby niey....aku dapat gambar2 baby niey kat emel aku...member aku bagi...comey2 baby niey...korang tengok mesti korang geram erk???...

Tuesday, July 28, 2009

kisah buang anak...






kenapalah pada zaman siber niey..makin banyak kes buang anak...anak tu anugerah Allah yang x ternilai...pandai buat..pandailah jaga...esedey aku nengok gambar2 niey...anak2 yang dibuang semuanya cukup sifat ...sempurna...diaorang x rasa bersalahker buat camtu...muka comel2...aku betul2 rasa sedey...x kesahlah mak budak niey dah kawin tau x masa lahirkan anak niey..yang penting janganlah buang dia merata2...bagi kat aku pown aku nak...hantar kat rumah kebajikan...kesian aku bila tengok gambar2 macam niey...x sanggup aku nak tengok ...

kisah ibu dan anak..

ni cerita kisah ibu dan anak...rasa terharu pown ada...
"Nurse, boleh saya tengok bayi saya?" ibu muda yang baru bersalin itu bersuara antara dengar dan tidak kepada seorang jururawat. Sambil tersenyum jururawat membawakan bayi yang masih merah itu. Si ibu menyambut dengan senyum meleret. Dibuka selimut yang menutup wajah comel itu, ciumnya berkali-kali sebaik bayi tersebut berada di pangkuan.Jururawat kemudian mengalihkan pandangannya ke luar tingkap. Tidak sanggup dia bertentang mata dengan si ibu yang terperanjat melihat bayinya dilahirkan tanpa kedua-dua cuping telinga. Namun gamamnya cuma seketika. Dakapan dan ciuman silih berganti sehingga bayi yang sedang lena itu merengek. Doktor bagaimanapun mengesahkan pendengaran bayi itu normal, sesuatu yang cukup mengembirakan si ibu.
Masa terus berlalu...Pulang dari sekolah suatu tengahari, anak yang tiada cuping telinga itu yang kini telah memasuki alam persekolahan menangis memberitahu bagaimana dia ejek rakan-rakan. "Mereka kata saya cacat," katanya kepada si ibu.
Si ibu menahan sebak. Dipujuknya si anak dengan pelbagai kata semangat. Si anak menerimanya dan dia muncul pelajar cemerlang dengan menyandang pelbagai jawatan di sekolah. Bagaimanapun tanpa cuping telinga, si anak tetap merasa rendah diri walaupun si ibu terus memujuk Ayah kanak-kanak itu bertemu doktor. "Saya yakin dapat melakukannya jika ada penderma," kata pakar bedah. Bermulalah suatu pencarian bagi mencari penderma yang sanggup berkorban.
Setahun berlalu..."Anakku, kita akan menemui doktor hujung minggu ini. Ibu dan ayah telah mendapatkan seorang penderma, tapi dia mahu dirinya dirahsiakan," kata si ayah. Pembedahan berjalan lancar dan akhirnya si anak muncul sebagai manusia baru, kacak serta bijak. Pelajarannya tambah cemerlang dan rasa rendah diri yang kerap dialaminya hilang.
Rakan-rakan memuji kecantikan parasnya. Si anak cukup seronok, bagaimanapun dia tidak mengabaikan pelajaran. Pada usianya lewat 20-an, si anak menjawat jawatan tinggi dalam bidang diplomatik.
"Sebelum saya berangkat keluar negara, saya ingin tahu siapakah penderma telinga ini, saya ingin membalas jasanya," kata si anak berkali-kali."Tak mungkin," balas si ayah.
"Perjanjian antara ayah dengan penderma itu masih berjalan. Tunggulah, masanya akan tiba."
"Bila?"
tanya si anak.
"Akan tiba masanya anakku," balas si ayah sambil ibunya mengangguk-angguk. Keadaan terus kekal menjadi rahsia bertahun-tahun lamanya.
Hari yang ditunggu tiba akhirnya. Ketika si anak berdiri di sisi keranda ibunya, perlahan-lahan si ayah menyelak rambut ibunya yang kaku. Gelap seketika pandangan si anak apabila melihat kedua-dua cuping telinga ibunya tiada.
"Ibumu tidak pernah memotong pendek rambutnya," si ayah berbisik ke telinga anaknya. "Tetapi tiada siapa pernah mengatakan ibumu cacat, dia tetap cantik, pada ayah dia satu-satunya wanita paling cantik yang pernah ayah temui. Tak percaya... tanyalah pada sesiapa pun kenalannya."
moral of the story...ibu yang mengandungkan kita dan melahirkan kita sanggup melakukan ape saja demi kebahagian anak2nya...hargailah ibu anda kerana kasih sayang ibu tidak boleh di cari ganti...Terima Kasih mamaku tersayang kerana sanggup lakukan apa saja demi kebahagiaan anak2mu...

Monday, July 27, 2009

keje...keje..

boss bagi aku keje...mintak aku wat sijil peserta bengkel kat Melaka...so x dalah busan hari niey...ape lagi nak tulis...so skang aku tengah cek list nama takut ada yang tersalah...salah nama kang..kena komplen...so kenalah hati2...k lah...aku nak continue wat sijil...jap agi kul 5.30 nak balik umah lak...ambik Farisha...x sabar aku nak balik...

Cerita tentang anak..

bila cerita tentang anak memang seronok sangat...apelagi anak yang kita lahirkan tu sehat, sempurna dan comel...lagi2 anak sulung...kita akan terasa teruja...macam yang aku lalui skang niey...aku x akan lepaskan setiap minit bersama anak aku untuk melihat dia membesar walaupun aku keje...dari dalam perut lagi aku memang x sabar nak lahirkan Farisha niey...sebab Farisha aktif sangat sampaikan aku x larat nak jalan...dengan berat dan besar masa aku ngandungkan dia...sampaikan aku nangis hari2 sebab sakit bawak perut..aku kuat makan lak tu..sampaikan aku kena darah tinggi n kencing manis..mana x nya...sebelum ngandung 56kg...masa akhir ngandung 75kg...naik berkilo2..sampaikan doktor marah n aku kena induce...n then skang alhamdullilah...aku sehat....n farisha dah nak masuk 3 bulan...rasa cepat sangat masa berlalu...paling aku geram skali..Farisha skang dah pandai tengok n main tangan sendiri...mulut pown makin biseng...bebel sorang2...dah kenal papanya...papa berdiri ker,duk sebelah ker dia tengok n tegur2...seronok tengok anak membesar...rasa bahagia sangat2...

Good Morning.....



Good Morning to my blogger...hari niey rasa macam malas jerk...maybe hari isnin...hari pertama bekerja dalam seminggu...oh...busan pown ada...penat x hilang lagi...cuti 2 hari pown rasa cam x cukup jerk...x tahu nak makan aper pagi niey...makan benda yang sama pown rasa muak gak...nak makan roti canai...serik...ada kes...eee...geli nak cite...makan kueh pown x tahu ape yang ada kat kantin bawah ofis...jemulah makan makanan yang sama jerk...tapi disebabkan lapo..so aku telan jerk lah...warghhhh...ngantok lak pagi2 camniey datang ofiz..hari niey farisha bagun lewat sket..kul 7 suku...bila dia bangun lewat sket rasa x best..bab dia bangun pagi jerk skang,terus senyum...buat aku rasa malas nak gi keje...skang Farisha dah pandai ngiring..lagi 3,4minggu maybe dia akan meniarap...cepat betul anak aku niey mengiring n nak meniarap....macam Putri...3bulan lebey dah meniarap...perangai farisha sebijik cam Putri...mana x nya..selama aku pregnant aku asek ngadap Putri jerk...x jumpa 1 hari pown dah rindu...x sabar nak tengok Farisha meniarap...seronok tengok perkembangan anak dari sehari ke sehari...detik tulah yang paling berharga buat diri aku n Hubby...

Sunday, July 26, 2009

kakak aku eksiden...


jangan terkejut eh wahai blogger2 pasal en3 nie...macam gempak lak tajuk niey erk???...bukan teruk pown kakak aku eksiden...once open the time..ewah...speakinglah pulok...citenyer dah basi...cume x puas hati jerk...2 ajer..citenyer camniey..pagi Selasa lepas...akak aku n her husband nak anta Putri kat umah mama...masa masuk dalam kawasan rumah balai tempat mama n abah aku duk niey...adalah anak jiran umah mama yang boleh dikatakan orang yang paling dengki ngan family kitaorang niey..."depan blok"...bawak keta punyalah laju...dah lah kat corner dia bawak laju...pastu husband akak aku dah siap benti dah nak bagi dia jalan..tapi dia makan jalan kiri n then gebabom...ape lagi...sondol lah keta kakak aku...lebam tangan n hidung kakak aku...nasib baik kakak aku pegang putri kuat2...kakak aku pown ada rese nak kena something..sebab 2 dia pegang putri kuat...nasib lah x kena Putri..kalu kena...boleh kena saman minah tu...dah langgar keta kakak aku...pandai lak cakap baek2,lembut2...tu kakak aku cite kat kitorang lah...naik geli dengar...dah kena camtu tahu cakap lembut2...tahu lak sendiri salah...bengong minah tu...anak beranak suka cari gaduh ngan family aku..bukan family aku jerk...ngan orang lain pown dia suka cari gaduh...minah tu ngan adik beradik dia memang jenis jeles ngan kitaorang adik beradik n family...nak cakap kitaorang berharta...x da...nak tengok kitaorang dapat suami yang kaya...x da...maybe jeles kitaorang cantik n dah bersuami kot...sebab tu jeles...hehehehe...nampak sangat jenis family yang suka dengki orang(tengah bengang niey)..dahlah sebelum niey c kakak dia saja gesel keta ngan pakwe adik aku...lepas 1,1 diorang buat...xpelah...balasan kat dunia kita x nampak...balasan kat akhirat Allah saja yang tahu...aku past cite nie kat blog niey sebab aku n famiy selalu terfikir...kenapalah minah nie ngan family dia x habis2 kenakan kitorang..macam2 dia dah buat kat kitaorang...nie secara kasar kitaorang nampak dan dapat tahu n rasa...kalu secara halus x tahulah..Wallahualam...hanya Allah saja yang tahu...

Hubby demam..


semalam B demam...cian B...tulah...Jumaat malam balun durian banyak sangat...sakit tekak lak tu...x gi mana pun semalam...hari niey B dah sehat siket..so dia ikut abah gi mancing...gi ber4...ijat,abang ipar aku n abah...B sebenarnya x nak ikut sebab x larat,lagipun ijat kol kul 1 lebey..masa tu B tido lagi...so malas nak gi...aku sebenarnya x kesah b gi mancing...mancing ikan...jangan mancing pompuan sudah..perang dunia ke3 nanti..hihihi...dorang gi kul 4 lebey,mancing kat Klang...x tahu sampai kul brape hanis...so tengah nunggu niey..naseblah umah mama dekat...x tahu gi mana...g umah mama..

Friday, July 24, 2009

barang2 yang aku beli...

nilah barang2 yang aku beli...aku bli kat UO...nilah 1st time aku g ngan kawan2 ofiz...B izinkan...so aku gi lah...lagipun aku nie jenis malas berjalan kalau hari kerja time rehat...sebab cepat penat...tapi bila gi ramai2 hilan plak penat...aku gi ber6...fikir2 ingat nak beli barang sendiri..tapi aku tengok kain ela kat Nagoya..tingin lak nak beli kain ela tuk Farisha n Putri...mesti comel budak ber2 nie pakai baju kurung...comel2 lak tu...aku belikan warna hijau bab tema warna hari raya tahun nie kitaorang sefamily warna hijau....mesti cun2 n hensem2 nanti bila pagi raya... x sabar rasanya...lagi sebulan lebey jerk...tup..tup..pas puasa dah raya...pastu kat aku belikan baju tuk Farisha 3 pasang..murah2 lak tu...tuk basahan dia pakai kat umah..Farisha nie x leh pakai baju yang tebal n panjang...cepat berpeluh n cepat jerk panas...entah....ikut aku lah tu..kalu panas jerk mesti merungut...x selesa...

rehat yang panjang...


hari niey rehat panjang...time to shopping..hehehe...aku bukan shopping pown..tapi nak beli barang keperluan aku..kawan2 opiz aku ajak gi...lagipun aku x pernah kuar ramai2 sejak keje kat sini...mintak izin ngan B...B bagi...apelagi x lepas peluanglah...saje jalan2...cuci mata...window shopping...kekadang jelez gak tengok kawan2 kuar ramai2..aku dok opiz jerk...lagipun hari niey keje x da....boss lak xda call pesan ape2 ker...so relaks je lah walaupun busan tahap babun...ada keje lagi best...x busan...tapi nak wat cam ner...tunggu boss habis kursus...mesti ada keje...

template terbaru..


Selamat Berhari Jumaat......tajuk aku rini ialah...rasa nak tukar template blog baru...aku dah try gak tukar2...tapi leceh tol..sebab gambar2 n gadget2 hilang...kena upload balik....busan lah...rase cam x menarik lagi lak akunyer template blog niey...busan lak...banyak dah aku save tapi x da yang sesuwei..kureng....

Thursday, July 23, 2009

8 kuasa senyuman untuk kesihatan


senyum baik untuk kesihatan

  • senyuman mengubah perasaan

  • senyuman menghilangkan tekanan

  • senyuman meningkatkan imunisasi

  • senyuman menurunkan tekanan darah

  • senyuman adalah rahsia awet muda

  • senyuman menjadikan anda lebey menarik

  • senyuman menjadikan anda sukses

  • senyuman menyebabkan orang berfikir secara proaktif tentang diri anda
    ****so senyumlah anda kerana senyuman itu satu sedekah...kurangkan gula dalam makanan ,tambahkan manis dalam senyuman(betulker??...what ever..)****

ape nak buat erk?????????

ape aku nak wat....mata ngantok gilez niey...kat ofiz x ramai orang pown..sebab hari niey dorang gi kursus kat Melaka...bowink lak...aku x tahu nak wat aper..keje banyak dah setel...bozz x pesan n bagi ape2 keje pown...oh tidak...alangkah bestnyer dapat tido ...huhuhuhu..sengal tol petang2 cam niey...tengok cuaca kat luar elok...ape erk nak masak hari niey...B mintak masak bubur ayam yang aku masak...memang feveret dia kalu aku masak bubur ayam...bertambah2 dia makan...lagipun b sakit tekak..so bubur jelah yang boleh dia telan...

pengalamanku........


bila aku baca majalah tentang pengalamn wanita semasa mengandung kat dalam majalah Pa&Ma..tingat aku masa aku pregnant dulu...

** Pengalamanku**..
Bila aku di sahkan mengandung adalah paling indah dalam hidup aku...
aku x datang period dalam 10 hari, masa tu akhir bulan 7 2008,
aku plak demam masa tu...lama aku demam..
dalam seminggu,period lak x datang2...
aku naik risau jugak...dan aku x terfikir pun aku ngandung...
yang aku tahu period aku kekadang datang awal..
kekadang cepat...aku demam dalam seminggu, B ajak gi klinik Jinjang...
cek...mana tahu aku demam teruk ker...dah sampai kat Klinik
Jinjang, doktor cek...demam biasa jerk...pas habis cek..
aku tanya misi kat situ..."cam ner nak cek mengandung...kat sini boleh ker???...
aku pun 1, dah tahu kena beli pregnancy test..aku gi tanya lagi...
B lah yang paksa aku tanya...misi tu pun cakaplah...
" u kena beli pregnancy test,
kalau positif u boleh datang sini, buat check up setiap bulan"...
senang hati aku dah dapat information...ape lagi,pas
balik dari klinik...B yang berkobar2 suh beli
Pregnancy test...B suh beli yang mahal sikit...aku ambik, B bayar...
pastu aku gi rumah mama aku...aku buatlah test...
mula2 nak buat tu,berdebar2..takut x positif,
penyakit lain plak muncul......mula2, aku kencing n then letak kat
pregnancy test tu...nasiblah kencing aku x bau petai...sebab aku memang
x makan petai...hehehehe..bila air tu berjalan ke garisan
pertama 2 lama jugak..aku takut gak,aku biorkan dulu..
pastu dah 5 min...aku tengok...dah sampai ke garisan ke 2...
seronok x terkira aku bila dapat tahu positif...syukur panjang sangat aku...
aku dengan tergopoh gapah n sama maksudnya dengan gelojoh..
aku terus bagitahu B...B senyum manis...x pernah aku tengok
B senyum cam tu...dah bagitahu B aku terus bagitahu mama...
mama pun hepi sebab mama bakal dapat 2 orang cucu...
anak kakak aku n anak aku...dengan x sempat aku nak
bagitahu abah...mama dah bagitahu abah dulu..
excited betul mama aku dapat tahu aku mengandung...
pastu 1 family aku tahu yang aku mengandung...
patutulah aku demam sampai seminggu..rupanya tu tanda aku mengandung....
syukur sangat2...B dah tahu aku mengandung...
dia betul2 jaga aku..apalagi awal2 mengandung sam,pailah bersalin...skang lagi jga betul2..hehehehe...
aku x puas hati dengan usia kandungan aku ni..
aku ajak B gi klinik swasta..nak tahu berapa lama aku dah
mengandung...doctor cek...aku di sahkan mengandung lagi sehari
cukup 6 minggu...jadi aku dah mengandung sebulan 2 minggu masa tu..sepanjang tempoh aku pregnant memang aku alah teruk masa bulan ke2 n ke3...makan jerk muntah...sampaikan aku penah muntah tepi jalan atas motor...sampai termuntah kat kasut B...memang terasa malu n buruk sangat...tapi nak wat camner...dah alahan mengandung..naseblah B faham...bila tingat balik rasa klaka lak..n aku suka sangat merajuk...sampaikan B pun malas dah nak layan rajuk aku...kekadang sampai aku leh nangis...klaka tol..skang dah x leh ngada2 sangat ngan B...bab dah ada anak...huhuhu...malu ngan anak nanti...n aku bersyukur sangat2 kepada Allah yang Maha Esa kurniakan aku anak yang comel,sempurna dan sihat...hidup aku dah betul2 lengkap...

pahit n hanyirnya..................




semalam aku kemas2 umah n then ternampak lak kotak pati ikan haruan ginseng niey...n then tinggal lagi 2 botol jerk x habis lagi...waduh..waduh...bila tengok tingat rasanya yang hanyir n pahit...ya Allah...x sanggup ku telan...tapi bagus minum pati ikan haruan niey...dengan izin Allah...luka dalam perut pown semakin elok....tapi nak habiskan lagi 2 botol tu...bercinta nak minum...uhh...x sanggup...tapi mengenangkan B bsanggup cari dan beli...aku minum gak.....lepas 3 hari aku bersalin...aku mintak B belikan Pati ikan Haruan..B belikan aku Pati Ikan haruan Amerika Ginseng...sebab perut aku sakit..luka2 dalam perut ..sakit sangat..yelah..baru 3 hari bersalin, rasa sakit tu hanya Allah saja yang tahu...masa sakit tu plak..aku ngan Farisha kat dalam wad..kena tahan sebab Farisha demam ngan kena kuning...x leh tido malam aku di buatnya..bila B dah beli esoknya...hari Jumaat...aku terpaksa minum..baru jerk buka kotak...lom buka botolnya lagi..pergh...cam nak termuntah bila terbau bau pati ikan haruan tu....tu blum minum lagi...tahan nafas aku minum pati ikan haruan ni..terpaksa...dah orang tersayang belikan..kenalah minum..naik bulu roma bila dah habis minum...aku nak togak air kosong..hubby aku x bagi..dia kata nanti pati ikan haruan tu x jalan..hehehe...klaka B aku ni...nak x nak..terpaksalah minum...x caya korang try test cubalah minum...gerenti sedap..hihihihi....x tahu bila nak habiskan lagi 2 botol...bila tengok kotak pati ikan haruan ni..tingat pengorbanan B yang sanggup beli tuk aku..Terima Kasih B...sayanggggggggg sangat sama B..

hadiah Farisha


niey plak hadiah - hadiah dari kawan2 n sedara mara untuk Farisha...x sangka..banyak hadiah Farisha dapat...rezeki anak orang cakap...tapi ni je gambar yang sempat aku tangkap...nak tangkap semua, x sempat...biasalah...bz mama..
ni antara hadiah2 yang Farisha dapat...kalu diikutkan banyak lagi...tapi nie jerk yang leh post kat sini..hehehehe....tapi banyak yang dah guna...sayang jugak nak buka...tapi nasib baju 2 yang Farisha dapat semua leh pakai...Farisha semangat badannya
1. hadiah baju ni dari opizmate B..Kak Azwa
2. yang ni plak dari sepupu B..Abe E n Kak Ruhil
3. ni antara hadiah yang aku suka...baju Mickey n Minnie mouse..
ni lawa bangat....kawan B bagi...Eje n isteri
4. tome-tome kasut ni...tapi besar gile kasut ni..kena tunggu setahun
baru leh pakai...ni Kak Sho bagi...opizmate B gak yang bagi
5. kusi goyang ni dari unit B aku..unit Hasil...
banyak lagi hadiah Farisha...aku kira dalam 14 buah hadiah dia dapat...
termasuk duit plak dalam RM3ratus lebih...tapi hadiah banyak dari sedara mara B, sedara mara aku n kawan2 B...

comey x?

Farisha Arianna

Putri Nur AYunaliza


Muhammad Akiff Izzat
sapa paling comel antara tiga2 niey??????..bagi aku tiga2 comel...dorang adalah intan payung aku...sayang kat dorang...hehehehe...sama x muka Farisha n Putri ngan Adik aku..ijat....

ngantoknyer.......


warghhh......ngantoknyer....hari nie aku cam malas jerk nak gi keje...penat badan..x fresh langsung badan aku....layan Farisha pagi2...Farisha dh start bangun awal pagi...nak ajak gurau n sembang2...ngantok pown aku layan kan jerk...dia senyum tu wat aku geram n hilang ngantok...dah penat sembang...nangis...dah nangis nak tido...nasiblah pas kenyang susu Farisha tido sendiri...leh lah aku prepare tuk gi keje...n kejut b lah paling payah...pakai jam loceng ker,alarm hp ke,pown payah....kekadang biseng gak mulut aku nak kejut..tulah peranan isteri buat suami...x kan suami nak kejut isteri plak...raa pelik...hihihi...rasa bersalah pown ada sebab kejut B marah2...sori erk B..b fahamkan????....

Tuesday, July 21, 2009

gi downtown,cheras...


malam tadi dari rumah mama, B ajak gi downtown nak beli suar pendek...biasalah..kitaorang lebey suka beli pakaian kat tempat2 cam nie...sebab nak buat basahan...dalam kul 11 lebey gi...dengan mata ngantok..dengan pakai selebet jerk...tshirt n track suit...oh tiak...nampak keselekehan ku...tapi still ayu n cun...cececeh...puji diri sendiri lak...ngok ngek tol aku niey..sampai umah kul 12lebey...Farisha sampai umah jerk trus tido....


celebrate birthday B



malam tadi aku n semua family celebrate birthday b n ujang...kitaorang makan KFC...biasalah....menu utama family kitaorang kalu celebrate besday...hihihi..sampaikan dah nak jemu makan....aku n mawar gi beli KFC n kek kat kepong..Farisha aku tidokan dulu...nasib baek anak aku nie x meragam nak tido...balik jerk keje semalam aku nyusu kan dia...dia pun lelap...B balik umah amek hadiah ujang...gi ngan keta adik aku...brutal gak adek aku ni drive keta...ngalahkan orang laki...hehehe...pastu dalam kul 8lebey kitaorang balik...tu pun kelam kabut ingat dah missed berapa minit bola M'sia lwn MU kat TV...tapi hampeh...x da live...yoyooh jerk adek aku suh cepat...family aku bengang gak...pehal x da live...sonok tengok bola ramai2...tapi ku kecewa...paling sonok tengok bola kalu mama aku join skali...jeritan dia yang buat kitaorang tergelak..kalah abah dan anak2 bujang n menantu dia...berbalik pada celebrate besday B n ujang...hehehe...skema lah pulak...ujang dapat hadiah jam dari mama n abah..n b plak dapat hadiah dari ijat...model kapal...lawa...dia beriye2 nak bagi bab kalu datang umah aku leh nampak hiasan kapal tu...pandai gak adik aku nak orang hargai hadiah yang dia bagi...tapi aku x bagi ape pun kat B...aku n B plak nak bagi hadiah kat Ujang..tapi hadiahnya b terlupa nak bawak...so postpone hari niey lah bagi hadiah...okeylah tu...dah harijadi ujang hari niey....farisha lak...lama tiol dia tido...dari aku gi beli KFc n kek kul 7.45mlm sampailah kul 11 suku...penat mama kata sebab ikut mama n abah teman akak bawak Putri gi klinik...alhamdullilah farisha x meragam...ligat adalah...

kek ujang n ke3k hubby...nampak sedap...tapi bolehlah...

Monday, July 20, 2009

besday hubby


hari niey besday hubby yang ke 26 tahun..x dapat aku bagi ape2 kat B...cian hubby..yang dapat aku bagi hanya kasih sayang yang x berbelah bagi....hari lahir B tahun niey B sambut dengan anak...sonok aku tengok B happy...hari niey celebrate kat umah mama jerk...sambut ngan adik aku skali,ujang...esok birthday dia yang ke 17 tahun...dah remaja adik aku niey...hukhukhuk...ucapan aku tuk hubby aku tersayang...''B,sayang amat mencintai B hingga akhir hayat sayang...x terluah dengan kata2,setiap nafas sayang hanya untuk hidup dengan B...jangan sia2kan kasih sayang dan cinta yang kita semai selama ini....terima kasih B kerana menyayangi dan mencintai sayang...dan sayang sayang sangat kat B"...muah..muah...muah..

Sunday, July 19, 2009

uptown...


malam tadi aku gi uptown...sonok gak...dah lama aku x gi...aku beli baju tuk diriku n adik aku...ujang...selasa birthday dia...aku gi nagn B,ijat n Farisha...Alhamdullilah Farisha x meragam...letak dia dalam beg gantung...tapi B ngadapkan dia kedepan...biar dia nampak jalan...x dalah dia ngadap badan B jerk...tapi sian gak bawak Farisha jalan2...lagilah malam...bab kecik lagi..tapi kena biasakan...nanti dia dah biasa dengan persekitaran...x dalah cam jakun jerk nanti...tapi 1 jerk Farisha x tahan...x tahan panas...mengamuk dia...tapi dalam panas2 tu...dia terlelap dalam beg gantung...2 pun dia rengek3 nak tido...tengok2 dia dah terlelap...perut pun berkeroncong...aku pun order n mamam nasi goreng udang feveret aku...tapi payah makan...bab pegang Farisha..tapi dah jadi kebiasaan sejak ada anak niey...B makan dulu...baru aku makan...barulah adil....huhuhu...dalam kul 10lebey kitaorang pun balik...pergh..penat jalan2...ikutkan hati nak jerk borong semua baju2 kat sana...lawa2..but...ongkosnya x banyak...saje jerk cuci mata...kalu ongkosnya banyak...penat pun hilang...hihihi..

Malaysia vs MU


semalam Malaysia lawan MU...aku bukan minat sangat dengan bola niey...tapi bila MU lawan aku suka gak tengok...lagilah B aku minat gila ngan team Red Devil niey...aku x tahu pun ade live kat tv semalam...aku n B planning nak kuar jalan2 bawak Farisha petang semalam...tapi bila daatang jerk umah mama...Ijat kata ade live kat tv kul 5.30...B kata tunggu tengok bola...aku pun nak tengok gak Mu lawan Malaysia...best gak Malaysia main semalam...menang tipis ngan Mu...so,maknanyer player kita niey terror gak...sampaikan Alex Ferguson pun puji player kita...bangga tol aku sebagai rakyat M'sia...tapi pemandangan kat dalam stadium banyak tol yang berbaju merah...dah minat kelab bola Mu...pakai baju merah ler...tapi still sokong Malaysia...Malaysia boleh...n then kita tengok Isnin ni..M'sia lawan MU lagi...huhuhu...caiyok...caiyok..

Friday, July 17, 2009

:::bengang::

en3 niey aku nak luahkan perasaan aku...aku bengang tol dengan seseorang niey..opizmate aku ler...kitaorg niey 3 orang 1 team...tapi keje semua dia nak wat...camno 2???!!!...gi mane2 x pesan ape2 yang patut kitaorg wat..n then boss panggey kitaorang nak diskus pasal keje...kitaorang x tahu ape...yelah keje die nak wat sorang2..n then wat cam kite ni x wujud...n wat cam kite nie x guna...sape x bengang...pastu ape keputusan buat senyap2..last2 boss panggey kitaorang, 1 ape pun kita x tahu...aku bukan nak gaduh...sebenarnya memang aku x suke gaduh...tapi kalu orang buat aku bengang n sakit hati..time 2 jugak aku leh sound..aku pantang tol orang wat perangai camnie...skang kan leh baek sangat ngan orang..nanti orang pijak kepala kita..melainkan orang tu betul2 ikhlas baek ngan aku...x habes lagi cite pasal die nie...pastu keje kitaorang die nak kaco...pesal...x cukup lagi ker keje yang boss bagi 2?...(sorilah tengah bengang tahap babun nie)...pesal nak kaco keje kitaorang...arahkan itu ini kat kitaorang...ngalahkan boss..kita tahulah keje kita...so x payah nak sebok2..(sori..tengah bengang lagi) niey...kitaorang tahu ape kitaorang nak wat...jangan lak kata kitaorang x wat keje...sebab ko yang nak sangat wat keje sorang2...ape yang kita wat..dia dapat nama...nak keje sorang...wat team sendiri ler...buat sakit hati jerk...tapi nak wat camno...orang camni kan jenis berlagak...so redha je lah...sabar ajelah...(tengah cool siket)..hehehe...so kepada yang terasa tu...baik sedorlah diri tu yerk....

Thursday, July 16, 2009

burp.....kenyang aku...

burp..alhamdullilah...kenyang pewot aku...baru pas mamam ngan member ofiz aku kat Dayabumi...aku eat Nasi goreng Udang...my feveret food....tapi rasa cam lapo lagi ler......ish..ish..ish...control..control...x mo makan banyak2...badan kena jaga...nanti laki lari kalu gemok..huahuahua...B x kan camtu kan????....hehehehe...

sakit gigi......

malam tadi gigi aku sakit gile....tidokan Farisha kul 9 lebey ingatkan aku leh tido skali...tapi gigi bersdenyut2 sebab berlubang...Allah saja yang tahu sakitnye camne......aku x leh tido...jeles nengok B n farisha tido...aku telan panadol sampai 4 biji...x tahan punya pasal...tapi x jalan jugak...pastu nak lelap mata...tapi x leh...sampai aku nangis...geram punya pasal aku telan ubat antibiotik...dah 5 minit gigi aku okey...sakit berlubang ni nasib baik lubangnye kecik...aduh...x le tahan aku...tingat aku masa pregnant 2,3 bulan...gigi hari2 sakit...macam ditarik2...hari2 nagis plak tu...sampai berguling2..tahap babun punya sakit...tapi nasib baeklah sakitnye kejap jerk,sebulan 2...pembawaan budak....masuk bulan ke 4 dah x sakit...Alhamdullilah...skang ni jerk sakit gigi berlubang...nak gi klinik aku takut...last2 tanggung sakit sendiri...aduih.......

Wednesday, July 15, 2009

blog cam nampak kusam erk????



blog aku niey cam nampak x menarik erk???..

klaka x?????


aku bace cite ni klaka lak...aku ambik dari internet...tapi x la klaka tahap babun....bosan2 bace...tergelak sorang2...
kisah suami isteri
Pada suatu hari yang indah dan permai.... ade la sepasang suami isteri tue hidup dah dekat 40 tahun dah, kahwin dah dekat 10 tahun tapi tak ade anak. Kesian si suami nak anak sesangat. Maka suatu hari nak dijadikan cerita, berkatalah si isteri, bang tak lame lagi boleh la kiter tinggal bertiga.Si suami pun seronok macam kera kena belacan. Esoknye si isteri pun cakap kat suami ,bang pi amik mak saya kat pudu, die nak tinggal ngan kiter sampai tua, boley bang????
p/s : ingatkan akan dapat anak...rupenyer mak nak datang...huahuahua...cian si suami....
Bini oh bini
Sepasang suami isteri sedang memandu kenderaan yang baru dibeli.Apabila melalui jalan kampong, terpancul dailog berikut:
isteri : Abang memang tak sayangkan saya.
suami : Mengapa pula?!!!!!
isteri : Tengoklah. Abang pandu kereta ini cermat dan berjaga-jaga sahaja. Jumpa becak dan lubang, abang slow dan mengelak. Tetapi dengan saya, abang kasar-kasarkan saja. Segala lubang abang terjun dan hentam!!!! suami : (tersenyum) kua kua kua !!!
janda 2 kali
Tersebut kisah sorang janda yang dah 2 kali bersuami. bercerai dengan suami yang pertama sebab suaminya tu yang suka memukul dan mendera. sementara suami ke-2 pulak walau pada mulanya bahagia tapi akhirnya suami tu menceraikan dia dan kahwin dengan pompuan lain. jadi selepas beberapa tahun, janda ni yang masih cantik mengambil keputusan untuk berkahwin buat kali yang ketiga. dia lantas mengiklankan diri untuk mencari jodoh ketiganya. si janda tu meletakkan 3 syarat:
1. lelaki tu mesti berjanji tak akan memukul atau mendera
2. lelaki tu tak akan lari meninggalkan dia
3. hebat di ranjang
so, selang beberapa hari, dtg sorang mengetuk pintu dengan kuat. lalu si janda tu pun bukak pintu. alangkah terkejutnya dia bila yang datang tu tak berkaki dan bertangan. "saya datang untuk cuba nasib jadi isteri awak" kata si lelaki kudung tu. lalu si janda tu meminta si lelaki tu untuk menjelaskan kalau dia dapat memenuhi 3 syarat seperti dalam iklan. lalu laki tu berhujah: "syarat yg pertama, dah tentu saya dapat penuhi disebabkan saya tidak ada tangan untuk memukul awak" "syarat yang kedua, mana mungkin saya akan tinggalkan awak disebabkan saya tidak ada kaki untuk berlari" "jadi syarat yang ketiga tu bagaimana nak buktikan' celah si janda tu. "er, cuba awak fikir. tadi saya ketuk pintu dengan apa" ujar lelaki kudung tu dengan bangga.
p/s : dia ketuk guna aper???..ape jawapan korang????.....
Cucu & Atok

"Mengapa tak seperti kawan sebaya kau?" Seorang atuk tegur cucu dia yang tak cemerlang dalam peperiksaan.
Atuk: "Tengok kawan-kawan sebaya cu, semua lulus tinggi-tinggi. Cu ini asyik internet, tv atau main bola. Bila nak belajar??? Besar nak jadi apa???" (Atok marah tahap tertinggi)
Cucu: "Atok asyik bandingkan dengan kengkawan yang lain. Cu tak pernah pun marah bila atok tak sama seperti kawan-kawan sebaya atok yang lain."
Atuk: "Tak sama apanyerr???"
Cucu: "Kawan-kawan sebaya atok semua dah jadi arwah kan?" Atuk: "?...?...?...?...?...?"
p/s : hampehnyer cucu......

sakit pala...


sakit pala aku pagi2 niey...x cukup tido...malam tadi b gi mancing kolam kat Sungai Buloh kul 8 lebih...tinggal aku ngan farisha...bosan pun ada...takut pun ada...hehehe..aku ni penakut ket tinggal umah sorang2..nasib baek ada anak...hilang rasa takut n bosan...lapa plak...pesan b burger...tapi b balik lambat..tunggu2 sampai aku tertido...tgk tv....kejap terlelap...bab dah ngantok sgt..farisha dah tido awal...kul 1 lebih b balik...ikan langsung x dapat...penat dapatlah...pastu aku sambung tido balik kat bilek...farisha lak..sekejap2 bangun nak nyusu...bangun lak awal...jadi sakit kepala aku skang niey...aduh...rasa nak jerk tido time keje niey...tapi x bley..aku bukan jenis cam2..huhuhuhu....

Tuesday, July 14, 2009

check up Farisha...


aku baru pas gi klinik sebab Farisha check up hari ni....berat Farisha naik...4.8kg n tinggi dia 58cm...misi kat situ kata berat dia bagus dengan ketinggian ...hepi aku anak aku beratnyer naik...patutlah bila dukung dia tangan cepat penat...kuat nyusu plak tu...mana x naik...kalu anak aku dah start makan...mesti bertambah naik beratnyer...macam mana dia dalam perut,macam tu lah dia skang...aku masa mengandung kuat makan...anak pun ikut skali ler....18hb depan dia check up kali ke3...cepat tol masa berlalu...dah kena check up kali ke3 plak bulan depan...

Monday, July 13, 2009

lawa x hasil tangan kitaorang niey?.....


sirih junjung yang abah aku buat...leh ambek tempahan niey...hihihi

ni hasil jari jemari bondaku tersayang....

ni aku yang buat...simple jerk...ikat reben...jadilah..semua alas dulang aku yang buat n jahit...cun x???sowilah...gambar x sempat rotate...



coklat ni makcik aku yang sponsor...aku buat gubahan coklat niey????gerek seh..



ni pown abah ku tersayang yang gubah....

bila tengok hantaran2 tunang aku bagi B niey...tingat zaman masa bertunang..tahun 2007....hihihihi...ni hasil tangan aku, mama n abah...

KENAPA DENGAN BLOG AKU NI???


KENAPA DENGAN BLOG AKU NIEY??!!!.......
CAM SENGAL JERK..................
OH TIDAK....KU BUSAN TENGOK BLOG AKU NI...
BLOGWALKER ORANG LAIN CUN N CANTEK N X SUNYI POWN.......
WAHAI BLOGGER2....
JOMLAH SIGN IN N BAGI KOMEN KAT BLOG AKU NI.....
BUUUUUUUUUUSSSSSSSSSSSSAAAAAAAAAANNNYER......
;-(

entry ape???


aku x tahu nak post ape???x de cite yang menarik...cume hari ni aku gi meeting pagi tadi...meeting urusetia....boss aku bagikan tugas tuk bengkel Pelan Strategik Jabatan...23-25hb ni,kat Melaka....aku x dapat gi..anak aku nyusu badan...nak wat camner....lagipun aku dah di beri tugas...tapi kalu tugas aku orang sebok....tahulah nak wat cam ner....(bengang pada seseorang)

Sunday, July 12, 2009

cube korang tengok......

cube korang tengok video anak aku tengah meniarap...aku saja bagi dia meniarap...cos dia sik merengek jerk kalu dah penat baring n pegang...kepala dia memang kuat kalu tiarap...lagipun aku memang ajar dia tido niarap sebab tak mudah terkejut n lama gak dia tido kalu niarap...senanglah aku nak wat keje...tapi aku takut gak dia lemas...tapi anak aku ni pandai...penat kepala kekiri...dia ke kanan...alah2 bucuk mama dah penatlah tu....hehehehe...cian anak aku...

myVI u're my feveret CAR


aku minat gile ngan keta myvi SE 2 ni....reka bentuknyer lawa....kecik...setiap kali ade jerk keta myVI ni lalu....mata aku mesti tengok...bukan tengok driver die yer...harap maklum...hukhukhuk...lagilah yang kaler oren niey...kekadang berangan jerk...entahlah...x tahu bile leh pakai....ekonomi x stabil lagi....camno nak pakai....ade rezki lehla beli...

missed Nur Kasih...

aku termissed drama Nur Kasih....ape erk cite episod Jumaat lepas...cam ner aku nak tengok...bab aku merajuk ngan Hubby aku...hukhukhuk...sedey aku...aku suke tol drama niey...coz jalan citenya menarik...hope Jumaat depan aku x termissed lagi cite ni...bab sayang bila dah ikut cite ni...termissed 1 episod...oh no..no..no..

bestnya tido malam tadi...

malam tadi aku tido rumah mama...bab hari ni B,abah,ijat n abang ipar aku gi mancing kat klang...pagi2 dorang g...baru jerk gerak kul 9.30 tadi..abah yang ajak gi awal2...mana tahu dapat tarik ikan 2,3 ekor pagi2 niey.....malam tadi best gila tido...sejuk dengan angin yang begitu kuat membuatkan tidokun nyenyak....walaupun diganggu oleh tangisan anak kecilku...cecece...hehehehe..ape lagi nak menyusu ler....sejuk sangat pun x best gak...bab gigil...Farisha cuti2 ni bangun awal sangat lak tu...aduh..penat aku...tapi x pe...penat2 pun Farisha x meragam...pagi2 dah ajak sembang...nampak Tok Mami dia....dia bersuara...yelah....pagi2 time keje jerk mama aku yang ngadap dia...kenal lah dia...skang Farisha baru jerk aku tidokan...leh lah aku up date blog aku ni...

Friday, July 10, 2009

makan...makan...makan...


kenapa aku makin kuat makan???...oh tidak..aku x nak gemuk...baru anak 1 x kan dah gemuk...aku baru pas timbang berat...berat badan aku 62kg...berat tu...kalu x 54-55kg...pagi petang malam skang ni..aku asek nak makan jerk...farisha lak kuat nyusu...bila dia nyusu jerk...perut rasa lapa...aku ni jenis x leh tahan dugaan...pantang lak tu...pantang nampak makanan...hihihi...baju pulak dah makin sempit....masa dalam pantang selera makan x lah cam skang...x lalu makan...pas habis jerk pantang selera bertambah2...so skang aku kena start kawal makan...dahlah jamu aku x makan....camno nak sehat...

Jumaat oh...Jumaat



hari ni rehat panjang....x tahu nak wat ape....kengkawan ajak jalan...tapi malas a.k.a ongkos kekurangan...gaji...oh..gaji...pesal lambat sangat dapat...so aku rasa penat sangat...aku nak tido jap...farisha bangun awal gila hari ni..kul 5 lebih...Ingat susukan farisha dia tido balek…tapi mulut die biseng…rengek2..mata melilau…aku bawak dia kuar dari bilek…letak atas tilam dia…mata celik besar…terpaksalah aku layan walaupun mata aku ngantok sangat…kepala pun dah sakit…kalu dah bangun tu tahu2 jela..kena layan n sembang ngan dia…kalu x merengek…hilang rasa ngantok n sakit kepala kalu tengok dia senyum n bersuara...tapi Alhamdulillah…anak aku ni senang jaga…dah x macam masa tengah pantang….

Thursday, July 09, 2009

kenangan waktu hujan...


tengok cuaca kat luar...dah hujan lebat..guruh pun dah bunyi..cam ner nak balik...x bestlah balik lambat...x sabar nak jumpa Farisha...lagipun x sedap kalu tinggal Farisha ngan mama lama2...sian mama..penat...nak merempit time hujan ni...takut..fobia aku...tingat aku masa aku eksiden, jatuh moto tahun lepas..masa tu aku pregnant 3 bulan setengah...dalam bulan 11...masa tu pagi nak gi keje ngan B naik moto...waktu tu hujan baru je nak berhenti...n then nak benti kat traffic light kat Jinjang dekat ngan Laman Rimbunan..masa nak benti tu ada keta masuk kiri x bagi signal..b nak elak..x sempat nak elak....aku ngan B jatuh..aku peluk B kuat2..jatuh pun xlah berapa sakit...nasiblah badan B empuk dan gebu..hihihi...cuma lutut jatuh dulu..tu yang x tahan...Alhamdulillah..masa tu keta x banyak...moto jer yang banyak...dan masa tu ramai gak yang tolong...terima kasih pada sesapa yang tolong...masa nak bangun tuk gi ketepi..memang x boleh...menggigil badan aku...b yang dukung aku ke tepi..n then ada brader n wife dia tolong aku bangun...n brader tu tolong jinjit moto ketepi...pas eksiden aku n B cuti...masa tu risau gila aku ngan kandungan aku yang baru 3 bulan lebih...tapi aku x rasa ape2 sakit pun..Alhamdullilah...semua selamat..nak jer aku buat report....n nak je aku kejar kereta tu...bengang aku...yang kelakarnya..malam dengan terdengkot2 aku n B gi shopping...kebetulan plak hari tu aku gaji...sakit2 pun tp sonok..yang penting shopping....pas dah 2, 3 hari kejadian tu..badan aku lenguh2...terdengkot2 aku berjalan...cian kat aku..nak mandi pun seksa...cam orang tempang..tempang sementara...hihihi.....sebab tu sampai skang aku fobia kalu balik keje ker tau gi mana2 naik moto time hujan...tetapi kekadang beranikan juga diri redah hujan...tu pun tunggu dah rintik2 jer...

Kesian Putri mama....


sian anak buah aku..Putri...dia lak yang kena jangkit demam dari aku...mana x nya...aku yang ulik dia masa aku mc 2 hari lepas...aku duk umah mama..n then mama lak jaga Putri..aku tidokan anak aku..yang si Putri ni memang payah nak tido..aku layan dia...cium2 dia..dukung kehulu hilr...tup tup...selasa petang tu...badannya deda (suam2)...cian putri...patutlah dia senyap jerk..kalu x mulut dia paling biseng..jerit2...gelak2..x dengar suara dia sehari...rindu..jadi risau..tapi x sehat pun dia tetap lincah..x pelah putri..cian putri..mama mintak sowi...mama sayang putri..

Untukmu Farisha Arianna

Aku cipta sajak ni khas untuk anakku tersayang...dah lama gak aku karang sajak ni...sedap x ??? jangan jelez tau baby2 in this world...coz auntie ( terasa diriku ini dah tua) ade wat sajak tuk Farisha....ni ori punya sajak...x dapat jumpa dari mane2...n korang plak..jangan ciplak...nak ciplak..bagi royalti..ceeewahh..

Anakku...
hadirnya kau dalam hidup mama dan papa...
melengkapi hidup kami...
40 minggu mama mengandungkanmu...
pelbagai dugaan yang melanda..
demimu sayang...
mama tabah dan sabar menghadapinya..
percayalah anakku..
tiada secalit perasaan jemu membawamu
kesana kemari sepanjangkamu di dalam perut.. siang dan malam tidak kira pagi dan petang..
mama sentiasa menantikan kehadiranmu...
kamu di usap, di belai saat mama keseorangan..
ketika kamu bergerak..
di saat itulah hati mama terlalu gembira...
dan adakalanya mama menitiskan air mata...
papalah kekuatan mama...
itu semua tanda syukur keatas nikmatnya... kini...
tanggal 5 Mei 2009, pukul 4.59 petang,
kamu dilahirkan dari perut mama..
mama bersyukur..
kerana semuanya selamat...
papa dan mama terlalu bahagia...
adanya kamu di sisi kami...
comelnya kamu...secomel yang mama dan papa ingini...
Terima Kasih Ya Allah...
kini hidup mama terlalu bahagia dan indah...
tak akan mama siakan saat- saat bersamamu..
wahai anakku..

busannya hari ni...

hari ni busan sangat kat tempat keje...semua pegawai2 x de...gi Labuan..x da keje yang nak dibuat bab keje semua aku dah setelkan...pagi tadi makan roti canai..rasa cam nak termuntah..aku lak baru pas makan burger oblon..B beli dari member...dap giler...rase nak lagi lak...skang time rehat..ingat nak layan tido...tapi cam busan jer tido...kalu tido pun kejap jek..x syok plak..baik tido kat umah...tingat lak kat Farisha...tengah wat ape lah dia..skang makin cerdik...dah pandai ajak sembang...kalu x sembang...mulalah dia merengek..geram aku..bile mama nyanyi lagu timang2...muka start cemek2....dah pandai anak aku...sekejap jerk dah 2 bulan lebih..rasa cam kejap jerk masa berlalu...masa baru2 tinggaslkan Farisha ngan mama masa baru start keje..2 jam sekali mesti aku sms mama tanya Farisha wat ape...yelah takut meragam n menyusahkan mama...skang Farisha pun dah ok..kurang nangis...x macam masa dalam pantang...sonok rasanya bila anak sendiri dah pandai senyum2....

cantek x pic niey???

aku x da ape nak update hari ni...x tahulah nak tulis ape...otak blank...mud cam kureng jerk hari ni..selesema n batul lum baik lagi...aku tengok pic ni...aku terus post dalam blog ni...pic ni lawa x bagi korang semua??



join n create pic korang

Tuesday, July 07, 2009

Hepy Besday Mama...

"Happy Birthday to my Mama yang ke 47 tahun"...so sweet ..hari ni &hb & rasminya mamaku dah berumo 47 tahun...dah tua dah..tapi mama still look young...aku orang pertama yang wish kat mama...send sms wish besday..skang tengah tunggu ujang balik dari tusyen..celebrate besday mama...aku x dapat beli ape2 tuk mama..cukuplah ingat kat mama"
ucapan khas untuk mama
"semoga mama dimurahkan rezeki dan diberikan kesihatan yang baik dan berpanjangansupaya mama dapat mengharungi kehidupan ini dengan tenang.Terima Kasih mama di atas segala pengorbanan, didikan dan tunjuk ajar mama terhadap angah selama angah hidup di muka bumi ini..terima Kasih mama kerana mama tidak pernah jemu menjaga angah dan Terima Kasih di atas kasih sayang mama yang tidak akan angah lupa hingga akhir hayat angah...angah MINTA MAAF andai selama angah hidup di dunia ini angah pernah buat mama marah, kecik hati, terasa hati dan terguris hati..mama terlalu istimewa dalam hidup angah kerana mama ibu yang terbaik dan paling sporting..angah sayang sangat2 kat mama...mamalah ibu angah dunia akhirat.....semoga mama bahagia disamping abah, kami anak2 mama, menantu2 dan cucu2 mama"
++ terharu seketika ++

Micheal Jackson

nape aku letak tajuk ni???...bab aku sebenarnya baru jerk meminati Michael Jackson ni..dulu x sangat pun..aku pun penah gak terfikir..pesal dia ni ramai no fan??..bukannya best sangat pun...setakat menari moonwalker n robotic je...tapi pas dia meninggal hari tu...tv banyak tayangkan konsert Micheal Jackson ni....aku jadi suka lak tengok...memang lagu2nya best...tapi sepanjang aku kenal manusia yang bernama Micheal Jackson ni...aku x pernah tengok konsertnya...dah tengok rasa syok...cara dia menghiburkan peminat ngan penontonnya buat orang teruja...sebab tu ramai yang histeria bila tengok konsert dia...seboleh2nya dia buat yang terbaik tuk peminatnya...lagu yang paling best sekali yang aku suka...You are not alone and Beat It..memang best lagu ni..syokk bangat...
Michael Jackson’s dikebumikan Sebagai Seorang Muslim ?
Satu laporan daripada website sceshowbiz.com mengatakan bahawa Michael jackson atau nama Islamnya Al Fatihah to Mikaeel akan dikebumikan sebagai seorang MUSLIM.Sumber terdekat mengatakan bahawa keluarga Michael Jackson akan menghormati agama yang dianuti oleh Michael Jackson.Abang Michael Jackson, Jermaine Jackson adalah seorang Muslim.Dia yang banyak mempengaruhi Michael Jackson.Raja Pop yang popular dengan lagu seperti Beat It itu dilaporkan memeluk agama Islam pada November tahun lalu selepas dia diyakini bahawa agama tersebut mampu memberinya ketenangan.Sebelum dia menganut agama Islam, dia pernah menyumbangkan sejumlah wang untuk pembinaan sebuah masjid di sebuah negara Teluk.

Michael Jackson dengan anak2nya...comel2 tu...

cuti lagi...


hari ni aku cuti lagi...entahlah..demam x kebah lagi..semalam melantak durian x hengat punya...makan ubat pun x jalan gak...hari ni duk umah mama lagi...busan duk umah sendiri...x da ape nak wat...kemas umah pun dah...eeeee..busannye...skang ni tengah edit blog...cari gadget yang lawa2...bagi korang ok x blog aku ni...oklah dari kosong erk???...rasa sunyi jerk blog ni sebab x da followers lagi...add member kat friendster pun...x da sapa yang masuk blog ni...kesian kepada diriku ini...huahuahua...ada rezeki adalah yang masuk blog aku n i...kalu x da...bace sendirilah aku..hehehehehe....

Monday, July 06, 2009

makan durian..


nyum..nyum...nyum..aku baru pas makan durian...sedap hingga menjilat jari...buah feveret aku...x pedulilah demam pun..yang penting akudapat makan buah kegemaranku...sedap gila...mawar n shuk amek kat kampung shuk..kat muar...dah makan..badan rasa panaz...oh tidak....dahlah demam, kena penangan duria lak...pergh..tanggunglah sendiri..huhuhu

rehat jap..


rehat jap...nak up date blog ni kasi cun...

nak wat ape erk?


aku x tahu nak wat ape skang ni?...nak tido x le tido...inghat nak caari template yang lawa kat pimp my profile...kat website ni...leh create template sendiri..kalau sape pandai wat lah..try war sendiri...lagi kt puas hati...eeeee...mata dah ngantuk...stim gila mata aku...nak tido japlah....pas makan ubat dah jadi lalok lak...
..........
..........
..........
rehat jap..jap agi sambung...
;-p

DEMAM

hari ni aku cuti..demam...dari pagi semalam aku x rasa sedap badan..aku MC sehari...kerana tidak ingin sakit berpanjangan..eleh..skema tol ayat ni...aku gi klinik kat metro prima...Klinik Mediviron,Metro Prima,Kepong...aku gi pas anta Farisha kat umah mama...ingat nak bawak Farisha,tapi mama x bagi..suruh anta gak kat umah mama..aku gi klinik nek moto...lagipun dekat..n then pac doktor cek...dapt ubat...aku ingat n ajak hubby gi klinik Jinjang..tapi tau jelah kalu dah klinik goment...mesti ramai orang...B ajak gi klinik biasa..so ikut jelah..walaupun mahal...b x kesah..dia yang ajak...pas cek...gi bekpes kat kedai mamak sebelah klinik..kenyang gak..yelah semalam aku x makan...nak mogok ngan b...walaupun aku n b ade krisis, ktorang tetap baik..




Sunday, July 05, 2009

ape nak tulis tajuk ni???


hari ni genap Farisha 2 bulan...hari ni aku xde mud langsung...ada krisis dengan B...xpayahlah korang tahu...biasalah krisis dalam rumahtangga...pagi bangun jerk..aku mandikan Farisha..Farisha hari ni bangun kul 9 lebih...mandikan dia...pas mandi dia tido balik..aku pun ape lagi...siap bersedia ngemas umah..cuma hari ni aku x de mud langsung masak..entah...kul 5 lebih abah ajak b mancing..ktrang b3 pun igi rumah mama...entahlah...hari ni adalah hari paling membusankan...uwa..uwa..kenapa jadi cam ni...

Saturday, July 04, 2009

5 Julai...

esok 5 Julai..genap Farisha 2 bulan...x sangka..cepat no masa berlalu....Farisha lak skang...dah lain perangainya....bangun pagi jerk..nak kena ngadap dia...sembang2 ngan dia...eeee..geram sungguh aku...rasa hepi gila bila anak sendiri dah pandai senyum2,bersuara...pikir2...n terbayang time raya..dengan berbaju kurung..alahai...comelnya anak mama...hehehehe..macam lagu M.Daud Kilau..alahai..cek mek molek..tengoklah sapa mama n papanya...masuk bakul angkat sendiri lak aku ni...cube tengok gambar Farisha senyum..buat aku nak tengok banyak kali...



Friday, July 03, 2009

Sakit tekak....


dah 2 hari aku x update blog ni...ape erk nak tulis..2,3 hari ni..tekak aku sakit..perit,pedih...nak telan makanan n air pun kena slow2...n badan aku panas dalam..kepala pening2..takut gak ada ape2..2 minggu lepas baru jerk kena batuk n panas dalam..hari ni kena lagi...gatal gila anak tekak ni...uwaaaaa...x tahan gila gatalnya....

Wednesday, July 01, 2009

Aku cuti...


Hari ni aku cuti..badan x sihat...nak demam..so aku terpaksa cuti n x dapat gi kursus..oh tidak..takut gak boss biseng..tapi nak wat camno..dah x sehat..dari petang semalam aku memang rasa nak demam..mula2 pagi..bekfes makan nasi goreng..aku nak muntah..pastu tengahari ada jamuan perpisahan ofis mate aku..aku makan sikt jerk..pun nak muntah..bila tiba petang..tekak rasa perit,mata berair n kepala dah start pening..badan lak rasa panas dalam..tu tanda nak demam..time balik jer..aku merempit balik gi rumah mama amek Farisha balik umah..n then B nak cuci gambar pasport..nak bagi masa gi undi tapak bazar ramadhan hari ni..malam semalam aku x masak pun..perut rasa kenyang lagi..aku terbaring jer...x larat nak sidai baju yang dah basuh kat umah mama...rumah pun bersepah..x larat nak berkemas..sepah pun dengan kain baju jerk...aku baring tidokan Farisha depan TV..aku pun tertido sekali..tengok2..B tengah masak..bau cam sedap jer..rupanya B masak maggie..terasa lapo lak...rajin B..x nyusahkan aku pun..dia tahu aku penat n x sehat..aku ape lagi..makanlah..n then sambung tido...

 

blogger templates | Make Money Online