✿♥ Bersama Selamanya♥✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

✿♥ Jom Join Blog Niey ♥✿

** Disebalik nama Farisha Arianna **

Nama yang sepatutnya yang aku pilih ialah Farisha Arianna...but dalam buku sebutannya "Farisa Arina'' yang bermaksud ~~~ Farisha Arianna = Pengemudi mahir.

Tapi sebutannyer x berapa sedap...so terciptalah Farisha Arianna...n name Icha pown gabungan dari nama mama Icha, Farahanna n Ahmad Rizal...

F = Farahanna nama mama
A = Ahmad Rizal nama papa
R = Rajin
I = Icha panggilan keluarga
S = Solehah, InsyaAllah
H = Honest in Life
A = Anak yang taat pada mama dan papa, InsyaAllah....

ARIANNA = gabungan nama dari
A R I = Ahmad Rizal
A N N A = Farahanna
**** kU syUKurI aTAs niKMatmu YA ALLAh kEraNa seTIaP impiAnku untUK hidUP berSama orANg yaNG amAT kucinTA terMAkbuL juA..kiNi hidUPku LebIH leNGkap keRanA dIKurNiaKAn peRmaTA haTI kaMI yaNg kaMI imPikaN..dAn seMOga BuaH CintA kAmi niey DapAt memBAhaGIaKan kaMi...dAn SemOGa kaSIh sAYAng yaNG kAmI biNA inI aKAn kEkaL hIngGa aKHir HayAT kamI****

AMIN YA ROBALALAMIN

Thursday, November 26, 2009

My birthday....

28 hb ni @ Sabtu besday aku...hihihii...sapelah yang ingat besday aku erk???//...sape 1st people yang wish besday aku nanti...hope my hubby...rase cam syok sendiri lak buat en3 about my besday...hukhukhuk...kat opiz,aku dapat besday card from my big boss...Thanks Bozz...mama n abah mesti nak wat celebrate..but x tahu bile...nak wat camner aku pown kat kg..

Selamat Hari Raya Aidiladha

petang ni aku lik Kelantan…kampung hubbyku…takut pown ade gak nak lik Kelate….yelah kan banjir kat sane…aku half day hari niey…mintak izin kat boss…naseb die bagi lik awal…nak lik malam x berani…mesti jem gile n sok pagi baru sampai…sok dah raye…hope weoll sampai dengan selamat…macam x caya lak esok Raya Haji…mane x nyer…kat opiz pown ramai lagi orang…yelah…mungkin cuti Raya Haji x panjang....
….
….
So to all my blogger


Selamat Hari Raya Aidiladha @ Hari Raya Korban


Semoga segala pengorbanan yang kita lakukan mendapat berkat dari-Nya

Tuesday, November 24, 2009

Penatnyer...

penat giler hari niey kemas tempat duduk kat opiz...opiz ku sudah berubah tempat...ni yang sonok…tempat baru lagi…nak mengangkat barang n mengemas buat aku semput…tapi disebabkan nak tuko tempat n environment baru…semangat aku…Semangat!!!...hihihihi…
….
….
….
Time to lunch…lapo gile niey…huhuhuhu

Monday, November 23, 2009

Icha batuk...cian manja mama


cian Icha lepas 1, 1 sakit Icha dapat...mula2 demam...dah demam campak lak...dah demam campak...selsema...skang batuk lak...cian tol aku nengok Icha...batuk terkukur2...makin kecik anak aku sik batok jerk...skang Icha dah lasak sangat...x terlarat aku nak mengejo Icha...kalau letak kat bawah jerk...meniarap...tawaf 1 tempat....bukan aku nak merungut...tapi makin lasak Icha makin penat aku...rase hepy pown ade bab Icha makin membesar...

Sunday, November 22, 2009

Gud MowninG??~~

Gud Mowning my fwen....
.....
.....
awal giler aku berblog ri niey...aku tido umah mama..petang semalam hubby, abah n abg ipo aku gi mancing kat Klang...lambat gile balik...balik dari mancing kat Klang kul 1 lebey...they'oll g kolam mancing kat Sungai Buloh...alah..area-area rumah aku...gi sana sebab nak tengok jackport ikan yang abah mancing kelmarin...dapat siakap 4 kilo lebey...ingat x de orang potong...rupanya ade...so abah skang tempat ke3 dapatlah dalam RM300...tapi xtau lak ade lagi yang potong ker x...kalu tempat pertama...dapatlah dalam RM800...wow...banyak tu..bukan rezeki abah...nak wat camner...terima jer lah erk...so balik dari tengok2 jackport tu...nak gerak balik umah mama...keta abg ipo aku kena langgar ngan India mabuk...abah cite, abg ipo aku selaku pemandu dah bentikan keta nak bagi laluan kat India mabuk tu....tapi duk sondol gak keta abg ipo aku....dengo pown bengang gak...cian akak n family...nak lik Perak nek bus...hukhukhuk....ikutkan hati they'oll nak jer belasah india tu...banyak sangat cakap...eee...!%%^&*$**(*&%*...nyampah tol dengan india yang banyak cakap niey...dahler mabuk...

Saturday, November 21, 2009

Icha in Cutest Baby in The Blue Contest


setelah di tilik n teliti betul2...ade pic Icha yang aku post tuk masuk contest Cutest Baby in The Blue Contest anjuran Eliza Diana~~ http://elizakru.blogspot.com/.. blog list aku.....ni pic Icha yang aku bulatkan...comey x...hope Icha di list kan sebagai top 10...x dapat tempat pertama,ke2 or ke3...as a top 10 pown dah bersyukur...tapi kalu x...bukan rezeki Icha...bile blogwalking blog Kak Eli...mane x nyer...ramai gile baby yang comey....mesti pening grup juri kak Eli nak pilih...kite wait n see jerk sape menang...tapi ape pown suke sangat masuk contest cam niey...ape pown...gud luck to all baby yang join contest niey...~~~~so sweet...

Sabtu yang dingin....

rase nyaman n dingin jerk hari niey...pagi tadi hujan rintik2...rase best sangat...Alhamdullilah...campak Icha dah beransur baik...lega siket hati aku...skang aku kat umah mama...saje datang...bab mama ajak makan, mama masak nasi ayam...my feveret food..~~~nyam..nyam..nyam...dah kenyang dah pown...aku pown x tahu nak update cite aper...x de idea...time duk umah x wat ape...selalu terfikir banyak cite nak post kat blog niey...tapi bile sign in jerk blog...trus otak blank...hukhukhuk...

Friday, November 20, 2009

Mama Icha lak yang cam x sehat...

badan aku lak terasa x sedap badan...aduh...kepala sakit + nak batuk...panas dalam lagi...mesti berjangkit ngan Icha...hari ni aku tul2 x larat...nak mc takut x dapek...sodatangler gak opiz...hari niey lak haga kaunter...teramatlah busan + ngantok.....
...erm...ape erk nak mam tengahari niey..
mam nasi ler...lapo lak walaupown dah makan mee tadi..
...so rehat hari niey lepak opiz n tido...sebab aku x cukup tido..

Thursday, November 19, 2009

cite jatuh katil n demam campak.....


Icha jatuh katil...
oh tidak....malam tadi aku nak pakai baju pas mandi...dah setel pakai baju...aku nak sidai tuala..mase nak sidai tuala tengok Icha tengah mengeliat...ingat Icha tido balik...rupanyer Icha golek2 sampai jatuh katil....Ya Allah...berderau jantung aku tengok Icha jatuh....nangis??...dah tentu nangis...melalak Icha...rase bersalah sangat ngan Icha...aku lupe nak hadang bantal kat tepi Icha...lagilah Icha skang tengah lasak...pas jatuh katil jerk...aku terus tengok pala Icha...mane tahu ade pendarahan...tapi x de pe2...cume benjol jerk...hukhukhuk....Icha mama mintak maaf erk...
ok...ni lak kesah Icha kena demam campak...
Icha kena demam campak!!!!!...oh tidak...bangun pagi aku tengok...badannyer berbintik2...cian Icha....baru bek demam ...kena lak campak...merah sangat badan Icha...muka putih + comel...jadi comot...hope x lah teruk...tapi Icha x meragam....syukur Alhamdullilah..

Tuesday, November 17, 2009

Contest lagi...Anakku Ceria Give-Away Contest


Salam my blogger's....aku suke sangat masuk contest..hihihih...contest yang terbaru aku masuk tuk Icha is...

Anakku Ceria Give-Away Contest....
...

....

kalu u'oll nak masuk..ni terma dan syarat2nyer..

....

1. Be a follower of http://mystory-noriza.blogspot.com/

2. Be a follower of http://jommainkutu.blogspot.com/

3. Put entry contest in your blog (sticky mode entry ya!) dengan gelagat anak anda yang paling ceria.

4. Copy the contest banner into the blog entry with the contest link in your entry http://mystory-noriza.blogspot.com/

5. Place the Contest banner in your sidebar with link back to the contest entry (no link back will be disqualified)

6. Leave a comment on this post (Anakku Ceria Give away Contest) for me to pick up the winner.

Syarat-syaratnya;

1.Terbuka kepada ibubapa yang mempunyai anak/anak sedara/ di bawah usia 24 bulan.

2. Satu contestant 1 entry sahaja

3. Contest bermula dari 22 October 2009 sehingga 22 November Nov 2009

4. Proses pemilihan pemenang akan dilakukan oleh juri-juri yang dilantik oleh penganjur.

5.Gambar pemenang akan dipamerkan di blog penganjur

6.Proses pemilihan pemenang oleh juri adalah muktamad
Tentang Hadiah pulak!Jeng jeng ini hadiahnya



* 1 Vantage Cookware 3.0L

Hanya 1 pemenang akan dipilih dan akan memenangi dan ditaja olehhttp://jommainkutu.blogspot.com/BEST kan..Teruja tak nak dapatkan hadiah tue..Apa lagi join la sekarang snap gambar anak yang paling ceria


ni gambar Farisha yang terpilih...masa nie Icha umur 4 bulan setengah...


nama : Farisha Arianna binti Ahmad Rizal
Tarikh Lahir : 5 Mei 2009


happynyer...

happynyer...sign in jerk blog aku niey...ade comment dari Kak Eliza ~~~elizakru.blogspot.com~~~....hihihih...
dapat respon dari kak Eli pasal Baby Cute Contest In Blue...sonoknyer...walaupown Icha x terpilih tapi aku happy masuk contest yang camniey...Thanks Kak Eli...

warghhhh....ngantok

Wargh….ngantoknyer aku hari niey…badan x fresh…mata ngantok sangat…n then kepala pening…pastu lapo…makan kueh pown tadi 2 biji jerk…tu pown sebab x nak makan makanan berat…sebab ade jamuan perpisahan…hukhukhuk…nip own wat keje mate pedih jerk…ikutkan hati nak jerk tido…tapi kan mase rehat..Icha meragam lak malam tadi, tido x lena…badan x sehat…cian Icha…tapi pagi tadi dah kurang sket…hope dah ok ler pagi niey….

Monday, November 16, 2009

Panas badan Icha..


Icha baru pas merengek niey...x lena tido...badan panas sangat...x selesa kot...risau pown ade gak...kalu x elok gak...sok aku nak ajak hubby bawak Icha gi klinik...ish...riso..riso...nampak sifat keibuan disitu...hihihi...dah tentuler...anak...sape x sayang anakkan??...

CUTEST BABY IN BLUE CONTEST


aku baru tahu ade contest pasal niey...so aku x melengahkan mase terus nak upload pi Icha....sebab pic icha banyak yang pakai baju warna Biru....kalu u'oll nak masuk contest niey...ni syarat n termanya...
TERMA & SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :
1. Terbuka kepada kesemua blogger yang menjadi follower saya secara langsung & tak langsung
2. Dengan Sukahati dan rela hati menjadi FOLLOWER saya di Blog ini..
3. Linkkan -elizakru.blogspot.com di blog anda
4. Sila Add kan Banner Contest di side bar blog memasing...banner tersebut mestilah di link kepada entry contest ini
5. Sila buat special entry utk contest ini dan upload 1 keping gambar anak uols in blue..tak kisah la pakai baju biru ke, kasut biru ke, as long ada biru
6. Sila link kan url blog anda di comment saya ini bagi memudahkan saya melihat pernyertaan anda
7. Pemenang akan dipilih oleh juri profesional berdasarkan kecomelan baby dan kualiti gambar serta gambar yg menarik perhatian juri..
...
...
...
...
...
ni gambar Farisha Arianna yang aku pilih...

Gambar ni masa Icha umur 5 bulan 1 minggu..

Nama: Farisha Arianna binti Ahmad Rizal

Umur sekarang: 6 bulan 2 minggu

Icha demam..

Cian anak mama demam hari niey...huhuhuu...Icha demam semalam...tu pown rase dedo siket pagi semalam....time petang panas...Pakai Cool fever pown x jalan gak...Putri pown demam..sebab Malam Sabtu hari tu gi makan2 kat Danau Kota...Kakak n Abg Ipo aku belanja makan...lik dari makan,we'oll gi Uptown Danau Kota...maybe kena embun malam...lagi2 hujan baru benti...huk2...dah kena hujan siket...balik rumah aku lap2 badan Icha...tu dah jadi rutin...kena hujan + lik dari mane2 wajib lap badan Icha...kalu x Hubby beseng...hihihi...so pagi tadi kul 4 Icha bangun nak nyusu badan...panas gile badan Icha....riso gile aku...aku bagi makan ubat demam...pagi tadi kul 6 lebey Alhamdullilah Icha dah ok sket...so skang mama kate badan Icha dah sejuk....

Sunday, November 15, 2009

Episod sedey dalam cite Nur Kasih


sedey aku bila aku nengok cite Nur Kasih Jumaat lepas...yang aku nympah adik Nur lakonan Umi Nazeera...eee...geram aku..kalu adeler orang yang camtu kat sekeliling aku...xnyer porak peranda rumah tangga aku...oh tidak...nehi...jauhkan kami dari orang camtu...bile follow cite niey...kalu missed 1 episod rase x best lak...so kite tengok lak sambungannya next week...tapi jalan citenyer best sangat...tapi yang nampak cam kelaka...yang c Liya kejap panggil mak die umi kejap panggey mama....kelaka pown ade...yang penting cite nie best sangat layan.....

Saturday, November 14, 2009

Dinner wif my Famili's


Nyum..nyum…nyum…

Malam nie kakak n abang ipo aku belanja makan…nilah feveret aku…makan…makan…dan makan…sebab tu berat bnadan aku naek…hihii

Kakak nak belanja family aku makan…makan steamboat..uik…xpernah makan…steamboat yang secucuk singgit tu selalulah jugak…oppsss…selalu ker…muak camni…so malam niey we’ioll enjoy ler…dah lame x kuo makan ramai2…hihiihii…

Story about my hubby….


Aku x penah pown cite pasal hubby aku kat blog niey ek.bukan nak burokkan hubby aku… ……

……

Nak tahu x kenapa aku sayang sangat kat hubby aku yang bernama…

AHMAD RIZAL BIN MAT

1.hubby walaupown susah nak ucapkan kata-kata sayang kat aku…biasalah lelakikan...but B selalu luahkan dengan perbuatannya….tu yang wat aku bertambah sayang…

2.susah nak tengok hubby marah aku…kalau marah pown sekejap…tapi tu bukan maksud aku leh wat sesuka hati aku….sebab x nak B marah aku x wat sesuka hati aku…

3. tengok cara B…b cam x suke tengok aku merajuk…bile aku marah or kecik hati ngan hubby…hubby pandai amek hati, kekadang hubby senyap jerk…walaupown makan dalam…hihihi…

4.sejak ade Icha dalam hidup we’oll…hubby rajin tolong aku…kalau aku penat layan Icha…Icha meragam nak tido…hubby yang tolong aku kemas umah or masak nasi n lauk, …tu pown yang goreng2 jerk…Alhamdullilah…hubby suami yang x cerewet…

5.Terserlah sifat kebapaan n kesuamian…

6. bukan nak burokkan hubby…tapi hubby memang kuat tido…tapi aku lagi suke…dari hubby merayap gi mane2…hihihihi….

Lastly…

Hubby seorang suami yang bertanggungjawab dan x pernah abaikan kami anak beranak…bukan nak puji tapi niey kenyataan…dan I hope hubby akan kekal macam niey…

….

Doaku untuk suamiku AHMAD RIZAL BIN MAT…

….

….

Semoga hubby sentiasa menyayangi Diriku hingga akhir hayat b…dan semoga cinta dan kasih sayang yang kita bina niey akan kekal hingga akhir hayat..dan semoga B sentiasa dijauhi segala Godaan dan dugaan yang datang…dan tetapkan lah hati B mencintai,menyayangi dan merindui sayang isteri B hingga nafas kita yang terakhir…

….

……

….

Love Hubby so much

Sabtu ku di Opiz....


Selamat petang or gud afternoon

….

….

Hari niey aku gi opiz coz nak wat perbincangan MPK n Fail Meja…b hantar aku gi balik…tapi cian B tunggu aku sampai kul 3….tu lah suamiku yang mithali…syang B…muahhhh….tapi dah abes taip keje dah xde keje…so aku teramatlah busan…nak wat keje…aku bawak balik, ade kat umah mama…. So balek niey aku kena siapkan sebelum Isnin…yolah….PC sendiri x dapat lagi…PC sendiri pown hak kerajaan….hahahaha…so dari berebut ngan member opiz…bek wat kat umah mama…

….

….

Aku update blog pown kat umah mama…

Alhamdullilah….skang aku dah puas hati ngan blog aku niey…

Bagi kowang ok x blog aku niey…

….so….

THANKS TO MY NEW FOLLOWERS>>>~~~~

Friday, November 13, 2009

Lunch time yang sebok....

lunch time hari niey aku x gi mane pown...just duk opiz n setelkan Bayaran Bantuan Khas kewangan tuk Pt sambilan....Alhamdullilah...dah nak siap dah...kepala aku pownd ah naek pening....entah ler pe pasal...maybe pagi tadi datang keje hujan....

Thursday, November 12, 2009

hari niey aku cam x de mud...maybe PMS yang wat aku cam x de mud....n then...Bayaran Bantuan Khas lak dah setel....cume last2 minit kena cari copy punch kad tuk bukti yang staff yang dapat Bayaran tu berkhidmat dari Bulan Jan hingga Jun 2009......lagi wat aku pening pala....kalu ade syukurlah...kalu x de...mane nak cari?waduh2....sakit kepalaku...so kena cari sampai dapat...

Wednesday, November 11, 2009

Berat Icha naik....


semalam gi check up Icha, n then timbang berat icha, berat naek....sonok aku...patutler bile dukung..badan aku terasa penat....pinggang aku yang sakit....bab tu gi mane2 papanyer yang dukung...x larat den...tinggi icha pown naek....64cm...so...makin lame icha makin berisi....bio die berisi...bertambah comey...hihihihi...

Tuesday, November 10, 2009

Icha check Up hari niey...

petang niey aku bawak Icha gi check up....
.....
nak tahu brape berat Icha hari niey...hope berat Icha naik...
...aku dapat izin dari CC aku tuk lik awal...
so..
...tengah tunggu time nak balik..
but perut aku lapo gile niey.sampai gigil badan....rase cam x leh duk diam..
...
x tahu nak makan aper tengahari niey..

Monday, November 09, 2009

Gambar terbaru Icha....comeynyer





ni pic terbaru icha...aku x tahu nak post ape...so ni jerk gambo yang aku post...hihihihih

Tuesday, November 03, 2009

Sengalnyer cite....

skang niey aku tengah sengal ngan blog aku niey...baru puas hati dapat wat 3 column tuk blog....tinggal cari layout tuk blog aku...n then tinggal nak oter font n colour 4 font....eeee….busannyer….dah berapa kali aku merungut ngan blog niey….4lowers still tetap 15 orang…..nampak sangat blog aku niey x menarik…so…ambik mase tuk bagi menarik blog aku niey…ape yang penting…aku kena ler sabo…sabo je ler….

Kerja hari niey...

Hari niey start wat sijil tuk bengkel Manual Prosedur Kerja dan Fail Meja...rase hepi dengar cite dorang join jadi urusetia Bengkel...dengan Bozz yang happy go lucky...x delar stress...so sebagai orang yang tinggal, aku dah siap wat sijil...tinggal semak n then wat memo pastu edar....nak wat keje pown...kongsi PC...so relax n sabo jerk la...n then nantid apat senarai tugas baru….hari Sabtu pulak kena datang ofiz nak siapkan Meja Fail dan Manual Prosedur Kerja…so aku maybe bawak Icha hari Sabtu niey…cian mama nak jaga hari Sabtu….payah mama nak berjalan….gi pasar ker…but I must thinking about that….

Sunday, November 01, 2009

cite sedey


Sejak kebelakangan nie...banyak eksiden yang melibatkan motor...wat aku terfikir...kalu ianya terjadi pada aku...aku x tahu ape akan terjadi seterusnya...adakah aku akan lelapkan mata terus...atau menanggung derita…bile aku fikir2…aku selalu berdoa…andai aku mati…biarlah aku mati bile anak2 aku besar…aku x sanggup tinggalkan orang yang aku sayang…terutamanya anak…n sudah tentu hubby ,mama abah,adik2 dan kawan2….n then bile dengar berita eksiden motor…aku selalu tingat kan adik bujang aku….biasalah kalu dak muda bawak motor…mesti laju gile…sedey pown ade bile teringat n terbayang kalu adik2 aku,abah,hubby n orang terdekat ngan aku kena cam ni…bile nak gi keje…takut lambat sampai…b kekadang bawak laju gak…n then sebelum gerak aku selalu berdoa yang aku n hubby sampai dengan selamat…kat pala otak aku terbayangkan Icha….x sanggup aku biarkan die hidup tanpa seorang ibu….(ter~~sedey sekejap)

 

blogger templates | Make Money Online