✿♥ Bersama Selamanya♥✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

✿♥ Jom Join Blog Niey ♥✿

** Disebalik nama Farisha Arianna **

Nama yang sepatutnya yang aku pilih ialah Farisha Arianna...but dalam buku sebutannya "Farisa Arina'' yang bermaksud ~~~ Farisha Arianna = Pengemudi mahir.

Tapi sebutannyer x berapa sedap...so terciptalah Farisha Arianna...n name Icha pown gabungan dari nama mama Icha, Farahanna n Ahmad Rizal...

F = Farahanna nama mama
A = Ahmad Rizal nama papa
R = Rajin
I = Icha panggilan keluarga
S = Solehah, InsyaAllah
H = Honest in Life
A = Anak yang taat pada mama dan papa, InsyaAllah....

ARIANNA = gabungan nama dari
A R I = Ahmad Rizal
A N N A = Farahanna
**** kU syUKurI aTAs niKMatmu YA ALLAh kEraNa seTIaP impiAnku untUK hidUP berSama orANg yaNG amAT kucinTA terMAkbuL juA..kiNi hidUPku LebIH leNGkap keRanA dIKurNiaKAn peRmaTA haTI kaMI yaNg kaMI imPikaN..dAn seMOga BuaH CintA kAmi niey DapAt memBAhaGIaKan kaMi...dAn SemOGa kaSIh sAYAng yaNG kAmI biNA inI aKAn kEkaL hIngGa aKHir HayAT kamI****

AMIN YA ROBALALAMIN

Tuesday, October 20, 2009

panjang punyer story


Dah lame aku x update blog aku…rase cam dah x semangat nak update blog niey…tapi demi blog ku yang 1 niey…so…aku pown semangatkan diri tuk update blog niey…
So story 1 by 1..
Jumaat-16/10/09
Aku demam, so cuti ler…pe lagi…ingat nak gi klinik…but hubby pown cuti n then b ajak balik Kelate tengok biras aku masuk hospital, cos eksiden teruk gile….sampai masuk paper…aku n hubby gi gak HUSM Kelantan, tapi aku x dapat masuk…gi pown sebab nak amek MIL aku…
Sabtu-17/10/09
story niey masuk paper rabu 14 hb Okt lepas kat dalam Berita Harian, Metro…mak kepada biras aku meninggal coz tersepit…Al-Fatihah buat arwah…dan takziah buat family biras aku….biras aku patah tulang rusuk n muka terkoyak habis…aku masa mule2 datang katil biras aku…aku terkejut cos x cam muke biras aku…manexnyer…dari dahi sam[pai ke mata banyak kena jahitan…mak sedara biras aku pulak patah kaki n patah tangan….kaki masuk besi…uh…ngilu gile aku…anak biras aku a.k.a anak buah hubby patah tulang paha...Alhamdullilah...they'oll slamat..
Ahad-18/10/09
Time 2 go back KL..aduh..penat niey…dengan hingusan yang ade niey…wat aku x selesa…rase cam nak lik cepat jerk…target nak lik KL pagi..pastu ke tengahari..pastu terus ke petang…kul 3 lebey ru tolak…OTW lik KL hujan lebat teramat sangat…ni ade lagi 1 story…OTW lik KL….aku x ingat jalan kat ner…jem gile mase tu…dengan ujan yang teramat lebat sangat…hubby lak ingatkan roadblock…aku pown mencelahlah…”roadblock ape B ujan2 lebat niey…eksiden kot”…b pown x tau nak jawab ape…mane x nyer…seinci pown x gerak…x ker risau we’oll..tunggu punye tunggu punye tunggu..bak kate P.Ramlee..keta pown gerak..rupenyer eksiden...teruk gile gak...keta ape pown aku x pasan...tapi keta dua2 putih...teruk depan keta 2...nampak pulak plastik tutup mayat warna itam...mase tu otak dah fikir macam dah...rase x nak lik...tapi aku senyap jerk...banyak doa n selawat aku bace...Alhamdullilah...dalam kul 11 lebey...we'oll pown sampai umah...
...
...
story pasal Icha lak...sepanjang 3 hari Icha kat umah MIL aku...Icha x nak ngan MIL aku...mule2 dari jauh tengok jerk...bile MIL aku agah die nangis...3 hari kat kelate...3 hari nagis bile Tok Ma die pegang...ngan pompuan pegang nangis...kalu ngan laki lak...senyap...siap main2 tangan lagi...biaseler...baby girl suke kat lelaki..baby boy suke kat pompuan...tu yang wat aku gelak jerk bile tengok Icha camtu...dah cerdik anak aku sorang niey...


0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online