✿♥ Bersama Selamanya♥✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

✿♥ Jom Join Blog Niey ♥✿

** Disebalik nama Farisha Arianna **

Nama yang sepatutnya yang aku pilih ialah Farisha Arianna...but dalam buku sebutannya "Farisa Arina'' yang bermaksud ~~~ Farisha Arianna = Pengemudi mahir.

Tapi sebutannyer x berapa sedap...so terciptalah Farisha Arianna...n name Icha pown gabungan dari nama mama Icha, Farahanna n Ahmad Rizal...

F = Farahanna nama mama
A = Ahmad Rizal nama papa
R = Rajin
I = Icha panggilan keluarga
S = Solehah, InsyaAllah
H = Honest in Life
A = Anak yang taat pada mama dan papa, InsyaAllah....

ARIANNA = gabungan nama dari
A R I = Ahmad Rizal
A N N A = Farahanna
**** kU syUKurI aTAs niKMatmu YA ALLAh kEraNa seTIaP impiAnku untUK hidUP berSama orANg yaNG amAT kucinTA terMAkbuL juA..kiNi hidUPku LebIH leNGkap keRanA dIKurNiaKAn peRmaTA haTI kaMI yaNg kaMI imPikaN..dAn seMOga BuaH CintA kAmi niey DapAt memBAhaGIaKan kaMi...dAn SemOGa kaSIh sAYAng yaNG kAmI biNA inI aKAn kEkaL hIngGa aKHir HayAT kamI****

AMIN YA ROBALALAMIN

Thursday, January 14, 2010

Bila hati ini berbicara...


Sebenarnya aku kekadang x tau nak tulis ape kat blog aku niey…dah x de idea….kekadang bile dah lame x update…berbakul2 idea kuar…bile dah ngadap pc jerk…trus blank…entahler…ape yang nak dicitekan trus hilang…sebenarnye skang aku dah x rase semangat langsung nak menghadapi hari2 di tempat keje…tapi disebabkan hubby yang sentiasa bagi semangat tuk trus keje wat aku sentiasa bersabar n kengkawan yang sentiasa bersama aku dikala aku kesedihan (Sis Lynda,Kak Suzie n Didi didot..thanks sebab aku hepi sangat dapat kawan yang sentiasa bersama aku –aku rase hepi sangat sebab skang baru aku dapat kawan yang betul2 faham ape erti kawan..thanks cos sudi menjadi kawan aku…xde korang salah sorang xbest…xleh gosip2 erk makcik2??//) …hukhuk…wah entry kali ni terase bersalah sangat nak tulis…takut pecah lobang kang…ah…pedulilah…kan sape tahu pown aku cite pasal ape….peduli ape aku…ade aku kesah kalu ade sape2 terase???///kalu terase pown ade die tahu sebab ape….huh… (wah ayatku kenape begitu kasar sekali bunyinya…ape yang aku merepek niey…dah xde cite len nak cite lah niey)….entahler….manusia kekadang xpuas dengan sesuatu…nak ape semua nak time tu gak….xtahu ker tenaga kite kan cam robot…dah kerah tenaga orang pastu x hargai…ade ker patut…memang x patut…kalu salah x mengaku…tahu nak salahkan orang lain gak…die x nak nampak kesalahan die…sebab tu camtu….bagi aku kan…setinggi mane pangkat kite niey….janganlah kite sesekali mendongak langit….percayalah…setiap perbuatan itu ade balasannye…yang baik di balas baik…yang buruk hanya Allah saje yang menentukan…x semestinya yang bawah akan sentiasa berada di bawah…yang atas akan sentiasa di atas….jatuh bangun kite hanya Allah tentukan….sebab tu kite sebagai hambanya kena sentiasa beringat…n jangan sesekali buat orang lain cam kain buruk…bile nak lap baru pakai…x nak lap letak ketepi…sudahlah…kekadang aku rase menympah,meluat pown ade dengan orang camniey…org cam aku nie tertindas…entahler…Alhamdullilah aku masih ade penyokong dibelakangku (berikan tepukan gemuruh pada hubbyku, anakku n familiku…wah terasa diri niey macam tgh berucap kat pentas). .dorang nieylah semangat aku…n aku bersyukur pada Allah kerana diberi peluang untuk menikmati hidup di dunia niey..

0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online