✿♥ Bersama Selamanya♥✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

✿♥ Jom Join Blog Niey ♥✿

** Disebalik nama Farisha Arianna **

Nama yang sepatutnya yang aku pilih ialah Farisha Arianna...but dalam buku sebutannya "Farisa Arina'' yang bermaksud ~~~ Farisha Arianna = Pengemudi mahir.

Tapi sebutannyer x berapa sedap...so terciptalah Farisha Arianna...n name Icha pown gabungan dari nama mama Icha, Farahanna n Ahmad Rizal...

F = Farahanna nama mama
A = Ahmad Rizal nama papa
R = Rajin
I = Icha panggilan keluarga
S = Solehah, InsyaAllah
H = Honest in Life
A = Anak yang taat pada mama dan papa, InsyaAllah....

ARIANNA = gabungan nama dari
A R I = Ahmad Rizal
A N N A = Farahanna
**** kU syUKurI aTAs niKMatmu YA ALLAh kEraNa seTIaP impiAnku untUK hidUP berSama orANg yaNG amAT kucinTA terMAkbuL juA..kiNi hidUPku LebIH leNGkap keRanA dIKurNiaKAn peRmaTA haTI kaMI yaNg kaMI imPikaN..dAn seMOga BuaH CintA kAmi niey DapAt memBAhaGIaKan kaMi...dAn SemOGa kaSIh sAYAng yaNG kAmI biNA inI aKAn kEkaL hIngGa aKHir HayAT kamI****

AMIN YA ROBALALAMIN

Friday, March 19, 2010

Cerita di Kampung


Jangan terkejut kalu pelamin yang dibawah niey hasil tangan abahku tersayang…bleh bukak butik Andaman lagi…jgn jeles..abah telah menggunakan bakat yang ade untuk membuat dan menghasilkan pelamin yang indah ini…bagi korang cantik x???///….pelamin niey bukan tuk adik2 aku tapi tuk pakcik aku @ Poksu aku…abah yang excited nak wat sebab abah pernah wat pelamin tuk Makcik2 aku…mektam n makcik…lagilah dah lame x de kenduri kahwin belah mama n abah….mase kitorg kawin len cite…abah wat pelamin niey pon bukan nak menunjuk2 tau bukan nak tunjuk kitorg sefamily kaya…tapi sebab abah dah anggap poksu aku cam adik sendiri dan kenal poksu aku dari umur 2 tahun lebey mase bercinta dengan mama….mane x excitednyer abah nak wat kenduri…2tu pon poksu plan nak wat kenduri jerk x nak sanding…tapi abah n mama kate nak wat pelamin…nak support beg n souvenier tuk tetamu…so terpulanglah pade orang nak kate kitrg nak menunjuk2 ker…kaya ker…sukahati korg lah yerk (oppss…xle cite lebey2…rahsia keluarga) yang penting kitorg niey buat ape yang termampu dan nak semua yang hadir gembira…Pak Yayi n Atuk pun suke sebab dah lama x wat kenduri bersanding..apepon syukur Alhamdullilah….semua selesai…mse kenduri berlangsung…ade sewa karoke…wah…ape lagi…kitrg mengeluarkan bakat yang terpendam…1 family aku nyanyi…dari abah ke kakak ke aku ke adik pompuan aku ke adik bujang aku ke adik bongsu aku…family berbakat ler katakan…n aku dimintak berduet oleh adik n adik sepupu2 aku…wah…rse cam artis jemputan plak…hahahahaha…tapi alhamdullilah..Icha x meragam mse kenduri…cume sepanjang 4 hari kat kampong icha meragam n merengek jerk…rindu kat hubby lah tu….sebelum2 niey lik kmpg bla hubby ikut x pernah pon meragam cam niey sekali…bile tanya..”papa mane papa”…melilau die mencari papanye.…bile tunjuk gambar papa yang aku simpan dalam purse kat die…die cium sambil mulut berbunyi…eeee…geram sungguh aku…dah pandai rindu papa…berbalik pada kenduri kawin…aku rase seronok sangat walaupon ade macam2 insiden kat kmpg…biarlah allah tunjukkan segala ape yang orang itu lakukan…kalau dah susah baru cari family kitrg…biarkanlah…malas layan…tapi yang x bez cos hubby xde..x ikut skali…cos hubby kena keje…hukhukhuk…jelez nengok akak wif hubby n mawar wif BF…sedeynyer…pepon…aku hepi sebab wif mama n abah,adik2 n kakak n ipar2 n anak buahku tersayang..Putri..n sepupu2 n semualah…banyaknyer n..hahaha...

mase niey baru nak start menukang....


on the way nak menyiapkan pelamin...tinggal nak pasang karpet jerk...

ni pak long tengah buka silat...jaga2 korang...pak long aku niey terror bab2 silat niey


ni lah Pak Yayi n Atuk aku......


keluarga bahagiaku...tapi slack jerk...hubby x de...




anak dara kecik 2 orang berposing...la...tomey2...



time belengko...wah...happening tul korang...

Adegan me"sumbang"kan lagu


kakakku...bab berkaraoke memang die suke...


pelapis mawi dan m.nasir...lagu yang dinyanyikan..lagu cinta lagu jiwa..yang putih tu adik sepupu aku...


wah...adik bujangku...x sangka die leh nyanyi depan2 orang...


adik aku niey kalu nyanyi kat umah sorenyer kureng sket...bile nyanyi depan2 orang...sedap lak sorenyer...
gambo aku jerk xde...bab ape nak tau??//...mukeku burok time nyanyi...ish...xnak post kat sini....


0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online